自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

luckybaby2011 發表於 20-3-8 13:59
你講得好好、承你貴言
好似好多人睇唔明我講咩咁...

都幾難明,睇埋上下先理解到

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

luckybaby2011 發表於 20-3-8 13:20
啱啱先知、家人一日用一個口罩、我知好多人都話要重用、但佢做服務行業、工時長仲對得人多、成個月前俾左盒 ...

你家人好呀!
我家人要4個鐘換一個口罩,落一落街又掉一個。佢話係要咁。唯一好彩係佢唔多出街
鬼唔知要咁咩!但我好辛苦買返嚟,慳住洗架。佢真食米唔知米貴 我唔止心酸,仲心傷添呀

水晶宮

pizzapark 發表於 20-3-9 08:28
其實樓主係咪用錯詞語,唔應該用「心酸」
「心酸」係覺得件事好慘好淒涼。

咁應該用咩字好
心up?一睇就知我中文渣、up字都唔識打

水晶宮

crystal媽咪 發表於 20-3-8 21:24
唔好話口罩
米、廁紙啲人都要去搶,我直頭覺得係悲哀。只剩四圈都要去買,排70個人,重要超市一開門就入去 ...

係好癲、我果幾日知要咁搶法直情限住用都唔想去排
我媽都話冇諗過香港會係咁
而家見外國都係咁、都化了、咩人都有

水晶宮

ABCBerry 發表於 20-3-8 22:09
我之前幾日一個....

但因為敏感...

你敏感有可能係口罩太焗/質地唔啱你
有朋友介紹左隻隔住既紙、可以留意下

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我都係一日一個

男爵府

回覆 DonnieBB 的帖子

我試過塞紙巾...
第一日- 無咁痕第二日- 因為要出街 few hrs, 焗到出汗, 回家已經爆晒瘡

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

樓主正面睇應該開心佢長大左,識諗左。搵食艱難,係不變既定律。不過都明白樓主個感受,就好像我有時見到d小學生好識諗,就會個心唔舒服佢咁細,咁快就睇清現實。

首頁

尾頁

跳至