夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

大部分男人都係大細路,無乜家庭責任感,出面工作或者會扮返好d,但一返到屋企就原形畢露大爺咁款,小朋友嘅事唔理唔上心,雖然屋企收入過得去有工人用,但我點都會繼續工作,搵返自己嘅價值,做黃面婆一定俾個c6日彈夜彈,彈到無晒自信,女人嘅快樂同經濟絕對唔可以建立係男人身上!

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

猫物語 發表於 20-3-8 18:51
大部分男人都係大細路,無乜家庭責任感,出面工作或者會扮返好d,但一返到屋企就原形畢露大爺咁款,小朋友 ...

對 說真的 搵到錢 男人都忌你幾分

翡翠宮

回覆樓主:

半世紀前已經有無數人講緊呢樣野
只係難堪地到今時今日香港仲好多女人自願寵物化自己吾願意行呢條路

別墅

回覆樓主:

女人點都要保養,無論婚後生後,要有經濟獨立,最好當然係有自己收入好啦!有咩事都有能力照顧自己同仔女

珍珠宮

大部分男人都係大細路,無乜家庭責任感,出面工作或者會扮返好d,但一返到屋企就原形畢露大爺咁款,小朋友 ...
我會教我D女建立多一樣嘅獨立,就係生理需要 方面要獨立。冇男人掂都無所謂。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

mini1204 發表於 20-3-8 21:37
只係難堪地到今時今日香港仲好多女人自願寵物化自己吾願意行呢條路
...
嘩,咁我而家講多一樣嘢要獨立,咪更少女人做得到?
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

小gra 發表於 20-3-8 22:25
女人點都要保養,無論婚後生後,要有經濟獨立,最好當然係有自己收入好啦!有咩事都有能力照顧自己同仔女
...

X2......從來都係咁諗

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

呢度大把一邊呻無錢無地方住所以老公去滾都唔離婚,另一邊就話無人湊小朋友所以唔出去做野,或者話自己搵得少所以不如唔做,講真,路係人行出黎,大家係中意做悲劇女主角都無計

翡翠宮

858D 發表於 20-3-9 04:38
我會教我D女建立多一樣嘅獨立,就係生理需要 方面要獨立。冇男人掂都無所謂。
...

呢個我吾得,性生活比左好大歡愉我,身體滿足令我訓得好好亦alert自己保持運動etc etc, 我吾會教任何人拚棄性愛,我覺得係違反天然。
最緊要係吾 make sure 同愛既人造,亦吾好用性做武器咁 loser.
我永遠覺得有愛有性,好多婚姻既戰爭都可以係床上面解決,而吾係用責任同錢用物質。

大宅

kcwss 發表於 20-3-8 19:03
之前有個jm話男人要老婆出來工作就係無用,我覺得最無用就係佢果啲女人,簡直影衰曬所有女人。萬一佢老公有 ...

好多女人都大安旨意,到時候有咩事真係後悔。

大宅

mini1204 發表於 20-3-8 21:37
...

除非真係去到李嘉欣咁嘅水平姐,但人地都才貌雙全

大宅

小gra 發表於 20-3-8 22:25
...

我已經嫁左keep得勁過做女好多,除咗唔想做黃面婆,仲要好好照顧個女,c6日日大魚大肉零食啤酒又唔做運動,病起上黎個女點算但佢好自私,從來唔諗身邊嘅人。

大宅

mickey2013 發表於 20-3-9 10:53
呢度大把一邊呻無錢無地方住所以老公去滾都唔離婚,另一邊就話無人湊小朋友所以唔出去做野,或者話自己搵得 ...

初初生b我都有諗過停工專心湊女,但發覺自己無晒價值,去得最多係街市,開口埋口都係媽媽經,無晒朋友,只識問老公攞家用,做左3個月ftm就請工人,跳返出黎做嘢個人差好遠。

公爵府

工作令我滿足開心有錢,從而亦有利我和家人整體關係。I like my job

男爵府

唔關性別事,每個人既快樂從來都唔應該依賴喺他人之上。每個人黎呢個世界都係自己黎,離開都係自己離開。

大宅

micsin 發表於 20-3-8 21:23
對 說真的 搵到錢 男人都忌你幾分

Agree x 2

子爵府

性格上我做唔到ftm,經濟上我覺得多一份家庭收入,多一份家庭保障,邊個停工,另一個都可以頂住先

侯爵府

CCHINGC 發表於 20-3-9 14:42
性格上我做唔到ftm,經濟上我覺得多一份家庭收入,多一份家庭保障,邊個停工,另一個都可以頂住先 ...

對 平等 係好重要的

大宅

mickey2013 發表於 20-3-9 10:53
呢度大把一邊呻無錢無地方住所以老公去滾都唔離婚,另一邊就話無人湊小朋友所以唔出去做野,或者話自己搵得 ...

有時呢啲可能只係藉口,始終真正抉擇時,有好多猶豫,會驚面對轉變,會考慮面子等等。
利申:我係可經濟獨立

首頁

尾頁

跳至