烹飪搵食

跳至
[菜式] 今次整餃子  

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章

rose-mag 發表於 20-4-22 11:02
用澄麵嗎?好似粉果,有咩料架?

用澄麵、木薯粉加大滾水。D餡有蝦膠、紅蘿蔔、韮菜同scrambled eggs.

複式洋房

整得好好,
我今日自己又整先

複式洋房

Buchen 發表於 20-3-10 17:22
我都前兩日包左啲餃子放咗喺雪櫃備用呀

好吸引!!!!

男爵府

2020勳章

男爵府

lawmi 發表於 20-4-23 11:12
好吸引!!!!

超級版主

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

星期日又包咗五十幾隻,今次係香茜豬肉餃,用咗好多芫茜。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

rose-mag 發表於 20-3-9 09:50
包定d餃子隨時冇餸都有得食,今次教個女包最容易嘅官帽款,我就包傳統款同多摺款。

賣相好靚,聽講有d包餃子神器,有用過嗎?

超級版主

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wongying0326 發表於 20-6-10 10:19
賣相好靚,聽講有d包餃子神器,有用過嗎?

見過冇用過,搞得嚟都差不多時間,我又鍾意試下不同款,所以冇諗住買嚟用。

複式洋房

rose-mag 發表於 20-6-10 11:11
見過冇用過,搞得嚟都差不多時間,我又鍾意試下不同款,所以冇諗住買嚟用。
...

請問
邊度買?

超級版主

wongying0326 發表於 20-6-10 11:15
請問
邊度買?

我見過12蚊店有,淘寶都應該有

複式洋房

rose-mag 發表於 20-6-10 11:16
我見過12蚊店有,淘寶都應該有

好的,謝謝你

大宅

rose-mag 發表於 20-3-9 09:50
包定d餃子隨時冇餸都有得食,今次教個女包最容易嘅官帽款,我就包傳統款同多摺款。

嘩!正吖!流口水

超級版主

wongying0326 發表於 20-6-9 19:52
好的,謝謝你

12蚊店果種係咁上下樣嘅

有不鏽鋼嘅

仲有種係咁嘅

複式洋房

rose-mag 發表於 20-6-11 00:36
12蚊店果種係咁上下樣嘅

太感謝你既分享

超級版主

回覆樓主:

今朝煮咗香茜豬肉餃,多芫茜所以好香好味。

侯爵府

2020勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rose-mag 發表於 20-6-11 13:10
今朝煮咗香茜豬肉餃,多芫茜所以好香好味。

子爵府

2020勳章

rose-mag 發表於 20-4-17 06:26
椰菜豬肉餃子,煎熟好好味

請問你包餃子皮在哪裏買?

別墅

超級版主

蘑菇 發表於 20-6-12 15:09
請問你包餃子皮在哪裏買?

我唔係住香港架,呢邊嘅華人超市有得賣水餃皮雲吞皮燒賣皮。

子爵府

2020勳章

rose-mag 發表於 20-6-12 21:31
我唔係住香港架,呢邊嘅華人超市有得賣水餃皮雲吞皮燒賣皮。

Oic, thanks!

首頁
12345...6

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊