少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位,現在小朋友常留在家,又話做網上功課,但又狂睇手機,我哋又要返工,如 iphone ,邊個免費apps好用,又簡易,用來限制上網時間及看到上過什麼網站,謝謝🙏

複式洋房

回覆 ivylwyip 的帖子

iPhone 本身响Setting入面有個叫Screen Time

大宅

回覆 OLAF1023 的帖子

Thanks , 但可否用我部機睇到或set 到?若在佢部手機set, 佢自己又改

複式洋房

Screen Time for Child 唔係要Set Passcode咩?佢點改?

大宅

回覆 OLAF1023 的帖子

找到了,謝謝

別墅

回覆樓主:

想問Android機有邊隻免費apps可以限制上網時間?

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

sina60 發表於 20-5-15 07:37

Family Link
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

OLAF1023 發表於 20-3-10 17:57

Screen Time for Child 唔係要Set Passcode咩?佢點改?

佢有開機password 就可以改,但唔比開機password佢,次次上堂走來搵你開又煩死!結果,甚麼Set time limit on app, screen time limit 等,全部被破解!冇用!

子爵府

BK Milk勳章

sina60 發表於 20-5-15 07:37

Google Family Link
在家長及小朋友手機裝左相對的app, 可以知道及控制小朋友用咩app,用左幾多時間及鎖機

複式洋房

OLAF1023 發表於 20-3-9 18:25

iPhone 本身响Setting入面有個叫Screen Time

我都係睇返佢用咗幾耐 但係就5可以lock

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

alblanc 發表於 20-5-17 00:19
佢有開機password 就可以改,但唔比開機password佢,次次上堂走來搵你開又煩死!結果,甚麼Set time limit ...

道高一尺 魔高一丈,我都試過,結果比佢破解晒,只能怪我道行吾夠個細路高

Love and Kindness are never wasted.

子爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 ada_fung 的帖子

想請教, 我是用 ANDROID 手機的, 我曾經嘗試過裝 FAMILY LINK, 唔知係咪2部手機都是用我GMAIL ACCOUNT, 後來我發現好似都係鎖返我自己部機, 跟住我又試過開一個新GMAIL ACCOUNT, 但好似因為SET個年齡太細(SET返小朋友個歲數) 連FB都裝唔到, 所以我最後都係取消左. 想問下應該要點安裝及點做法? 謝謝

子爵府

BK Milk勳章

bebeamazing 發表於 20-7-15 09:58
回覆 ada_fung 的帖子

想請教, 我是用 ANDROID 手機的, 我曾經嘗試過裝 FAMILY LINK, 唔知係咪2部手機都是 ...

在小朋友手機,開新Google account, 年齡是設定在12歲(印象中係12)

我冇試過用小朋友學校email account 得唔得 (都係under Google)

首頁

尾頁

跳至