論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我訂咗28/3機票,因為姐姐喊曬死都要返鄉下,上星期貴一貴都買咗菲律賓航空(之前其他航空公司已被取消過3次......)....琴晚已通知機票被取消...姐姐應該又喊

大宅

jessicaho1224 發表於 20-3-13 02:28
我岩岩買左國泰
應該冇得取消啦(emoji)

3月9日後出票免費任改

大宅

回覆樓主:

我訂左港航,吾知咩情況呢,好煩,比佢返又煩,吾返又煩

水晶宮

gen12345 發表於 20-3-13 01:10
希望新姐姐星期五可以順利上機(emoji)姐姐已经遲咗成個月都未到
...

我都係..
而家又黎唔到.

大宅

回覆 fifimum 的帖子

我今早打去cx問免費改/取消只限4/2前訂的機票。請問你是問左退到/免費改?因為我剛好是9/3訂左機票,thx

大宅

回覆 jessicaho1224 的帖子

我都係, 剛俾錢買左國泰, 打左成個鐘國泰都無人聽, 就算香港走到, 返到去都無內陸交通, 都無用架

別墅

回覆樓主:

請問封關係指淨係入境菲律賓嗎?定係又會暫停菲律賓出國?

複式洋房

我都 BOOK 左機票比姐姐回鄉, 唔知取唔取消到.......

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

happyfamilyy 發表於 20-3-13 13:12
請問封關係指淨係入境菲律賓嗎?定係又會暫停菲律賓出國?

我問agent佢話暫時係封境內,即係如果由馬尼拉入境只可以留响馬尼拉去唔到其他city,而想由其他菲律賓內陸地方入馬尼拉都唔可以

而馬尼拉出境去香港呢d international flight暫時未有影響

別墅

竇漪房 發表於 20-3-13 13:32
我問agent佢話暫時係封境內,即係如果由馬尼拉入境只可以留响馬尼拉去唔到其他city,而想由其他菲律賓內陸 ...

唔該哂,咁都應該好D 希望新請既工人可以盡早到達

複式洋房

我問agent佢話暫時係封境內,即係如果由馬尼拉入境只可以留响馬尼拉去唔到其他city,而想由其他菲律賓內陸 ...

我姐姐原本4月頭返家鄉, 現在不能返,但話要 4月14日之後返

水晶宮

咁即係黎HK 無問題?
馬尼拉機場呢?

大宅

換言之可以入境馬尼拉亦可以出境番香港?

別墅

回覆 竇漪房 的帖子

我等緊個新請姐姐係馬尼拉過黎...
我個AGENT同我講成個馬尼拉出入都唔得, 話飛機停哂, 所以點都要等多一個月先黎到

別墅

hab_hahahabb 發表於 20-3-13 14:34
回覆 竇漪房 的帖子

我岩岩打去問我個agent 都係甘講,姐姐出入都唔得,亦都唔可以安排到去其他機場出入境!

別墅

我想問下我,意思就係,我工人唔係住馬尼拉,但係買左馬尼拉飛香港返來機票,佢應該都入唔到馬尼拉?所以都飛唔到香港?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

klyilok 發表於 20-3-13 14:32
換言之可以入境馬尼拉亦可以出境番香港?

我今朝問agent話可以出境到香港

珍珠宮

hab_hahahabb 發表於 20-3-13 14:34
回覆 竇漪房 的帖子

我今朝問agent佢話暫時出到境過香港,其實我都覺得未必得,我姐姐本來4月頭到,我預咗佢會遲

珍珠宮

lynnlam0528 發表於 20-3-13 15:18
我想問下我,意思就係,我工人唔係住馬尼拉,但係買左馬尼拉飛香港返來機票,佢應該都入唔到馬尼拉?所以 ...

如果你姐姐唔係Manila就試下安排佢第二度飛過嚟,Manila封咗佢入唔到去機場上唔到機

珍珠宮

李露眉 發表於 20-3-13 14:19
咁即係黎HK 無問題?
馬尼拉機場呢?

我個agent話international flight冇問題,實際情況我都唔知,但我預咗我姐姐4月頭到唔到

首頁

尾頁

跳至