美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Carriegerrard 發表於 20-3-11 23:58
我之前買過嘢喎
無得送嘅

要買滿指定金額

伯爵府

Carriegerrard 發表於 20-3-11 00:53
我試過用Chanel skin care出粒粒
所以唔敢試佢個facial
我本身用開cle de peau

Cle de peau有facial,不過係用Synactif,$1200/次

子爵府

Jessieyin 發表於 20-3-12 02:11
Cle de peau有facial,不過係用Synactif,$1200/次

做幾耐架?

子爵府

ansons 發表於 20-3-12 00:00
要買滿指定金額

原來係咁

伯爵府

Carriegerrard 發表於 20-3-13 18:30
做幾耐架?

55 mins

子爵府

Jessieyin 發表於 20-3-14 12:24
55 mins

唔該晒

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我白老鼠做過唔同品牌Facial,可以分享一下,我依家只係keep住 :-
1) Natura Bisse
2) 雪花秀
3)La Mer
4) CHANEL
5)Armani
6) skin laundry

間中不定期 Join Dior,Amorepacific or cdp synactif 。

坦白講,最有效果始終係Natura Bisse,雖然貴但話晒品牌係spa起家;
雪花秀我由品牌進軍香港就開始做facial到而家(counter/SPA/ beauty lounge) 有啲JM話冇以前咁好,我反而覺得可能係因為手勢唔同左嘅關係,我自己感覺真係average 唔錯,relex 同舒服;
La Mer 開course做嘅Facial同品牌送俾會員嘅係唔同,無論時間同流程都長D舒服好多,最犀利係按摩肩頸都係用La Mer cream, 如果用concentrate嘅Facial每次都用三份一支,其實好鬼抵;
CHANEL上年跟返酒店spa 手勢,我自己做 sublimage 成個facial流程同效果都好,佢照顧埋客人嗅覺,整個facial沐浴係 CHANEL香氣中;
Armani 時間短啲但之後有化妝師幫你Touch up, 我自己做Crema Nera,好多時有event都會當天快閃Armani 做facial,facial 效果+ 靚粧果然sharp好多;
Skin Laundry 快閃laser 做機好方便,尤其佢有ultra fractional laser。
Dior 按摩係舒服,效果都OK,不過自己相比 CHANEL做多D;
Amorepacific 効果其實同姊妹品牌雪花秀差不多, 佢得counter,相對同雪花秀個Spa環境差D;
cdp 間唔中做吓都Ok, 話晒都係用synactif成套幫你做,相對都抵嘅。
Lancôme 我之前都有做,佢有個好好嘅美容師由姊妹品牌Biotherm 過去,之後佢調咗唔知去邊間我就冇做啦。

子爵府

Kwonglyk 發表於 20-3-14 19:41
我白老鼠做過唔同品牌Facial,可以分享一下,我依家只係keep住 :-
2) 雪花秀

唔該晒你呀
好詳細好有用
我有啲興趣la mer
請問幾錢呀?
其實我都想試chanel同雪花秀
但之前用過chanel啲護膚品出粒粒
而韓國啲護膚品我好多都用唔到
所以搞到有啲卻步

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 Carriegerrard 的帖子

La Mer $1800 75 mins

子爵府

Kwonglyk 發表於 20-3-15 12:49
回覆 Carriegerrard 的帖子

La Mer $1800 75 mins

Thx

禁止訪問

子爵府

xxxwing 發表於 20-3-18 19:36
其實成千蚊次,搵間醫美有機做埋唔好咩?

我又無諗起喎
因為我咁大個都未做過facial
但年紀開始大
所以先諗住做facial keep下咋
請問有咩介紹?

複式洋房

2) 雪花秀

請問知唔知Chanel 同cdp有冇package㗎?唔知貴唔貴呢?平時買野又唔見送facial,好想試吓先join呀

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 ling217hk 的帖子

Chanel 有package @10。Cdp synactif 逐次計

Chanel睇吓你揀乜嘢course, 900至千幾左右一次, Cdp 每次1200左右

子爵府

請問有無jm試過MTM facial? 唔知好唔好呢?

大宅

2) 雪花秀

AGREE!依家KEEP住 CHANEL SUB、LA MER 美白 同 AMOREPACIFIC 最貴果條
CDP SYN條LINE我都想試,唔知佢哋用唔用機輔助?
CHANEL SUB換左手法同印象中好似係縮短左時間,我自己鍾意以前嘅手法多啲,不過佢地服務態度好,所以我又冇乜所謂繼續用
LA MER 都好
最鍾意AMOREPACIFIC,哇,真係做完叮一聲! 就係貴佐啲,同埋個FACIAL房細啲,其他冇咩可以挑剔,佢地最衛生嘅就係好多嘢都真係用一次,次次都提你可以帶返去,因為唔帶返去佢地都會處理,把梳真係幾好用(可能心理作用),依家啲梳我次次出TRIP都帶!方便!
純粹基於個人觀感之分享,僅供參考,謝謝!
補充: 有啲FACIAL基於目前情況暫停左,唔知有冇變

首頁

尾頁

跳至