美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

真心,要留住啲客,美容師用心做,材料好,客人係一定會回頭,次次做緊facial 都入來sell,係“次次“,真係好煩擾,做facial 都想relax下,但次次都用同一個手法sell真係好趕客,今次話你面黃,要買xx facial,下次話你水腫,要買yy facial, 再下次話你多暗粒,要買zz facial, 再再下次話你乾,要買aa facial, 再再再下次話你有頸紋要買bb facial, 再再再再下次話你有斑,要買cc facial, 再再再再下次話你有暗瘡印,要買 gg facial ...... 真心覺得夠了。

男爵府

qq6a 發表於 20-3-10 18:58
真心,要留住啲客,美容師用心做,材料好,客人係一定會回頭,次次做緊facial 都入來sell,係“次次“,真係 ...

回頭是岸...

大宅

回覆樓主:

呢間野價錢貴嗎?睇個feel似靚少少嘅街坊美容院 我自己就唔鍾意hard sell呢d。一係去單次醫美,一係去brand facial

男爵府

難離難捨 發表於 20-3-10 20:47
呢間野價錢貴嗎?睇個feel似靚少少嘅街坊美容院 我自己就唔鍾意hard sell呢d。一係去單次醫美, ...

正常價,但真係太hard sell,想你次次去都要俾舊錢買新course, 仲有一招乜乜優惠,例如聖誕優惠,新年優惠,情人節優惠,復活節優惠。。。。爭在未講世界愛滋病日優惠

男爵府

yingying貝 發表於 20-3-10 20:36
回頭是岸...

冇買了,做完手頭上的即走,唔會再幫襯

大宅

qq6a 發表於 20-3-10 20:57
正常價,但真係太hard sell,想你次次去都要俾舊錢買新course, 仲有一招乜乜優惠,例如聖誕優惠,新年優惠 ...

咁你仲剩幾多呀?快d清埋佢止蝕吧。每次去唔好拎卡/現金,話老公喺樓下等緊,咁就唔洗比佢地煩

男爵府

難離難捨 發表於 20-3-10 21:02
咁你仲剩幾多呀?快d清埋佢止蝕吧。每次去唔好拎卡/現金,話老公喺樓下等緊,咁就唔洗比佢地煩
...

仲有10次左右啦,我控制到唔買,但佢地喺你做緊facial 時入來sell係最pk. 唔俾你舒舒服服咁做facial. 呢個係最趕客的原因。

子爵府

減齡達人勳章

一聽就知道 優惠日日都有 你今次唔join 下次咪照樣有其他優惠sell你
真係好憎呢D 明確拒絕都死要問點解唔join 比左個原因又再講理由要你join 永無止境

象牙宮

qq6a 發表於 20-3-10 18:58
真心,要留住啲客,美容師用心做,材料好,客人係一定會回頭,次次做緊facial 都入來sell,係“次次“,真係 ...

我抄一下 知乎 醫美整容醫生 :

尝试医美,提前做好心理准备

1. 目标清晰知道自己现在最想解决的问题,一定要多了解,明白哪些项目适合自己,并定好自己能接受的心理价位和风险预期。不随意被营销人员洗脑,遇到自己不清楚的,别太快做决定,可以先回去冷静下,再决定是不是做。
如果你的需求是祛痘印,那么就直接问适合自己的项目是什么?而不是问医生:听说热玛吉很火,我是不是应该做一下?

2. 效果预估先了解其他人做这些项目花费的时间和效果。不要指望一次就能解决你多年的问题,预期太高无法达到,也容易被别人营销。正确的看待医疗美容,能让你有更理智的头脑去掌握到你想要的东西。
3. 冷静动刀如果是因为冲动选择的医疗美容或者是微整形,钱还是小事。如果中间出现一些无法控制的事情,或者是影响生活和工作的长期恢复时间,往往容易心生怨气,影响医美效果。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

qq6a 發表於 20-3-10 20:57
正常價,但真係太hard sell,想你次次去都要俾舊錢買新course, 仲有一招乜乜優惠,例如聖誕優惠,新年優惠 ...

我做 body, 好多 promo
一个未完, 絕再買其它。做不好, 慢慢拉長做, 再差, 最后88。找佢上司, 提供意見, 就是投訴佢。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

好好呀你! 可以幫我地出口氣,我仲有7次咁多唔知點算! 上次去又話新年優惠特登留番俾我喎!我俾佢地煩死

大宅

我都領教過..超煩..我仲有幾個 coruse ,唔敢上去..

男爵府

SimYee_FB 發表於 20-3-11 13:47
我都領教過..超煩..我仲有幾個 coruse ,唔敢上去..

唔用完又真係洩俾佢,唔憤氣

男爵府

licarol 發表於 20-3-10 23:43
好好呀你! 可以幫我地出口氣,我仲有7次咁多唔知點算! 上次去又話新年優惠特登留番俾我喎!我俾佢地煩死 :t ...

你都可以在fb inbox 佢,叫啲sales唔好再喺客人做緊facial sell,多啲人講,希望佢地會自重下

珍珠宮

回覆樓主:

睇文字都覺得煩,何況你係親身經歷

男爵府

qq6a 發表於 20-3-10 21:00
冇買了,做完手頭上的即走,唔會再幫襯

但係次次仲有幾次就已經狂sell
如何做哂?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

qq6a 發表於 20-3-10 21:05
仲有10次左右啦,我控制到唔買,但佢地喺你做緊facial 時入來sell係最pk. 唔俾你舒舒服服咁做facial. 呢 ...

可以扮訓著嗎?

男爵府

yeemeif 發表於 20-3-11 14:24
睇文字都覺得煩,何況你係親身經歷

真係好q煩

男爵府

粉紅天空 發表於 20-3-11 19:18
但係次次仲有幾次就已經狂sell
如何做哂?

唔好帶銀包就得了

男爵府

cindy618 發表於 20-3-11 19:34