時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

俾多條 link大家睇下點解中國可以測試咁多人。

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23114295

男爵府

牛年勳章

busimami 發表於 20-3-11 10:43
copy from discuss

我們不理解6000萬意大利人為什麼不戴口罩就像他們不理解14億中國人為什麼都帶口罩一樣 ...

香港人要再一次回去四五十年代,才會醒覺

禁止訪問

水晶宮

拉比2018 發表於 20-3-11 12:22
香港人要再一次回去四五十年代,才會醒覺

我覺得現在似文革時代。
班黃絲文宣用的技兩直頭係 北韓政府果一套 。

侯爵府

busimami 發表於 20-3-11 10:43
copy from discuss

我們不理解6000萬意大利人為什麼不戴口罩就像他們不理解14億中國人為什麼都帶口罩一樣 ...

十分同意,幫推

男爵府

說得好,但香港人自大驕傲,仲以為自己得天下咁,所以香港走向滅亡係抵死。套用佢地既說話,訓左既人不會醒

象牙宮

回覆樓主:

好多字,我只唔理解點解全世界仲咁著緊,更加唔理解台灣幾時獨立左

珍珠宮

birdbird 發表於 20-3-11 13:08
我覺得現在似文革時代。
班黃絲文宣用的技兩直頭係 北韓政府果一套 。

但而家消息發達,係人都知。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

睇完之後。。我嘅總結係:香港仍有一班人未瞓醒, 仍然話係自己嘅幻想當中,有事就只會抵賴,成日都係覺得人哋欠佢,如果佢哋自己自主話事嘅話會比而家做得更加好, 完全唔認清楚眼前國際嘅形勢,同埋自己嘅能力, 當然當中有好大部分根本就係騙子。。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

香港人身在福中不知福!

希望快啲立23條!拉晒班暴徒、賣國賊!讓香港早日回復安寧!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

但係要用自由去換,用人民嘅生命去換。如果各地地方官員做好啲,一早通報。就唔會俾病毒傳播整個無漢,再去到世界每一個角落。
維穩無問題,但係要有良心。免費嘅原因係原本唔需要的。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

港豬真係要睇清楚啦~!

侯爵府

InkCartridge 發表於 20-3-11 11:21
總結是:「香港人」生在福中不知福。

同意

水晶宮

kcwss 發表於 20-3-11 11:04
其實今次肺炎,已經可以話畀香港人知,香港無本事獨立,香港如果沒有中國,香港什麼都不是。
沒有其他國家 ...

總之呢班人就係犯賤啦~好地地嘅一個香港比佢哋毁滅晒!成日話爭取乜爭取物,成日話比中共害,但只見到佢哋破壞晒啲嘢,又死去做叛國賊!政府做得唔好,但點都衰唔過啲泛人!警隊做得唔夠十全十美,但總有絕大部份係好好警察!總好過支持班暴徒!如果再去打壓警隊,最後受害都係大家,唔會獨善其身!今日汽油彈,明日炸彈,睇吓大家同身邊嘅仔女可以避倒幾多次

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主:

真心唔明点解部分香港人會覺得自已係英美人,不是中國人, 呢点連外國人都理解唔到,真係要黃絲才自我感覺得到.

瑪瑙宮

油麥麥 發表於 20-3-11 12:30

食咗懵仔藥一世都唔醒,只怕禍害下一代,枉費上一代為香港付 ...

寧生敗家仔, 莫生蠢鈍兒, 班傻仔再自 high 一陣吧. 佢地攪多 d 咩基金咩眾籌好呀, 痴瘋牌口罩廁紙呀, 等 DYC 捐多 d 內耗多 d , 再黎裁員自食攬炒之果.

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 20-3-11 10:59
講得好

重有無人想移民美國? 重有無人去美國領使館 FING 美國旗?

我一直理解唔到點解會有人會覺得豆膶咁大既地方可以獨立到!
要獨立,起碼自給自足,最基本既溫飽,冇得入口野食同食水,就算有存貨,夠頂香港幾耐?一個月都唔知得唔得啦!咁之後呢?靠水塘果d雨水?定係叫d黃絲去種田?唔好講話種田,煮飯都唔識啦!睇上次中大國,理大國班暴徒冇人洗廁所就叫晒救命,幾日就玩完就知班少爺同公主口就話要革命,話而家係打仗,但衣食住行都要有人安排好,仲話獨立,佢哋識自己煮飯執屋洗衫洗廁所先講啦!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

瑪瑙宮

小寶貝兒 發表於 20-3-12 10:53
我一直理解唔到點解會有人會覺得豆膶咁大既地方可以獨立到!
要獨立,起碼自給自足,最基本既溫飽,冇得入 ...

我觉得大陸淨係玩幾樣野已玩死香港, 鎖封香港海陸空, 所有人物資不得進出, 已經玩完, 港獨政府即刻跪低.

1 宣布特区護照即時無效

2 关闭所有关口, 仁慈d可以限量限時輸入食品用品, 到時乜都缺日日盲搶炎.

3 炸彈炸部份機場停機坪, 各國遣責咪話誤射, 自己炸自己5得咩?

4 停幾只航母响香港水域

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 20-3-12 11:07
我觉得大陸淨係玩幾樣野已玩死香港, 鎖封香港海陸空, 所有人物資不得進出, 已經玩完, 港獨政府即刻跪低.

...

真係呀!剩係唔比物資入香港已經夠晒大獲
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

首頁

尾頁

跳至