自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 20-3-11 23:08
唔明點解得兩公婆,間屋咁細都要請工人,覺得有啲變態
...

有人comment 覺得屋主係長者,所以一來未必會有私隱問題,二來有工人需要。我覺得呢個說法都有道理。

子爵府

真係生得高啲嘅都住得好辛苦佢電視機梳化嗰個位,六尺高嘅男人會唔會頂頭啊?瞓覺瞓到咁侷促,坐起身都好似會頂頭咁爬上爬落又要彎腰可能後生業主掛,但去到40歲條腰骨唔得嘅時候,都幾麻煩

公爵府

man11981 發表於 20-3-12 10:11
真係生得高啲嘅都住得好辛苦佢電視機梳化嗰個位,六尺高嘅男人會唔會頂頭啊?瞓覺瞓到咁侷促,坐 ...

客廳位個感覺係好壓迫。。。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

300幾呎3個人住,扣左廁所同露台仲有幾多位?
2個大人都請工人,放假/打風時3個人齊齊坐係屋企,果種感覺真係幾特別

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Ononluk 發表於 20-3-12 10:01
有人comment 覺得屋主係長者,所以一來未必會有私隱問題,二來有工人需要。我覺得呢個說法都有道理。
...

長者唔會整呢啲床爬上爬落

侯爵府

lyl 發表於 20-3-12 09:41
大家睇到嘅係part 2,個設計師喺part1有講 係連埋工人住嘅

Part 1 https://youtu.be/VyDnv3dUld8[/url]

原來有part 1,咁就清楚好多

子爵府

而家進化到房都冇
間個窿放張床墊捐入去瞓覺
床墊距離天花連4呎都冇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

millennia 發表於 20-3-12 06:14
有線YouTube 片caption 寫的

Credit: cable tv

我見到,但片段內容 只係講咗三個大人根本冇講係唔係工人姐姐

伯爵府

smiletigger 發表於 20-3-12 11:23
原來有part 1,咁就清楚好多

oic

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

millennia 發表於 20-3-11 22:56
實在無辦法接受。。。勁無私隱。。。

倆公婆點做愛?
透明可以用窗簾遮,但隔音點算?樓上樓底咁低,只能傳教士式。
你若盛開, 蝴蝶便來!

公爵府

melomame 發表於 20-3-12 12:43
我見到,但片段內容 只係講咗三個大人根本冇講係唔係工人姐姐

96 樓位網友post 咗part 1條link, 設計師有講。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

feifei_baby 發表於 20-3-11 23:01
我有睇,兩公婆唔係應該會想要私人空間?唔知請工人做咩,冇細路請鐘點都夠啦.... 訓到咁近,兩公婆想講咩 ...

可能有癖好

公爵府

超級特務 發表於 20-3-12 12:45
倆公婆點做愛?
透明可以用窗簾遮,但隔音點算?樓上樓底咁低,只能傳教士式。
...

成個感覺好奇怪。。。如果3個人住都應該係要咁樣分配,但係開放到咁好唔自在

公爵府

牛年勳章

大宅

millennia 發表於 20-3-11 22:56
實在無辦法接受。。。勁無私隱。。。

千奇百趣

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

millennia 發表於 20-3-12 12:48
成個感覺好奇怪。。。如果3個人住都應該係要咁樣分配,但係開放到咁好唔自在
...

唔好搞咁多花臣,間兩間細眼鏡房,簡單實用少買嘢,已經可以。
你若盛開, 蝴蝶便來!

公爵府

牛年勳章

工人訓邊

公爵府

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

能夠另一半都係志同道合 鍾意畀人觀賞

伯爵府

millennia 發表於 20-3-12 12:45
96 樓位網友post 咗part 1條link, 設計師有講。

知,thx

首頁

尾頁

跳至