自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

【爸爸搭九巴遺失亡兒出世紙和葬紙】

近日一位父親,乘搭61K巴士往屯門時遺下背囊,當發現後立即乘車追巴士,可惜已經尋不回背囊。他在網上討論區發帖,希望找回背囊內亡兒的出世紙及葬紙,物品對他來說是對愛兒一種思念。一眾網民出計幫助找失物,有的找九巴朋友幫忙、有的落樓幫助尋找、有的在各大網絡轉載帖子,希望發動網絡力量找回物品,昔截至現時止,仍未尋回有關物品。就連九巴今晚都發帖,號召「巴打」幫忙尋找失物。

發帖爸爸於3月10日晚上約6時半,乘坐由九龍城碼頭往屯門市中心方向的九巴61X,他坐在上層由尾數上前第三行靠走廊位置,大約7時半到達屯門公路轉車站並下車。下車後,他發現遺留了adidas 黑色背囊,背囊的 logo甩掉褪色。

大概5分鐘後,他坐車去屯門市中心,希望追到剛才的巴士,而他到達屯門市中心時,上了剛剛到站的61X九巴,已經找不回背囊,他相信被人取走。他非常焦急及自責,不斷說對不起︰「求下大家 ,入面有我個仔出世紙、葬紙,淨係想要返啲文件,全部都係正本,對唔住!執到的話,求下你拎去巴士總站,對唔住,幫我一次……」

Push push push
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

伯爵府

見fb 同兒登都有po
幫推希望可以搵到

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

push

別墅

janetlam74 發表於 20-3-11 23:30

近日一位父親,乘搭61K巴士往屯門時遺下背囊,當發現後立即乘車追巴 ...

希望有人執到交回去。

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

希望盡快尋回

男爵府

回覆樓主:

一定會尋會的

伯爵府

請大家幫忙share出去
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

連登討論區網民「膝頭哥唔食辣椒醬」昨晚約8時,以「急!有冇人係(喺)61x執到黑色背囊,入面有我個仔出世紙同葬紙」為題發帖,指希望大家能幫忙尋失物,「剩係想要返啲文件」。他指自己昨日乘坐九巴61X號線,到屯門轉車站下車時,發現自己遺留了一個黑色adidas背包在車上。他其後已向九巴公司報失,並到總站屯門市中心查詢,及上該部巴士搜尋,但已不見蹤影,相信是被人取走,「希望大家可以多留意附近垃圾桶」。對於有網民問「咩事成個背囊咁大件都可以漏低」,樓主亦沒有直接回答,只是不斷說對不起,又指「只係想拎返啲文件」,稱如有拾獲可以Telegram社交程式聯繫或交回屯門

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

push

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

推,已失方寸

男爵府

回覆樓主:

push

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

幫推,希望盡快找回

大宅

祝佢快快尋回!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

push

水晶宮

回覆樓主:

push

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

執左嘅人未必會上討論區,報東張西望應該成效更大。

janetlam74    發表於 20-3-12 04:18

伯爵府

子爵府

近日一位父親,乘搭61K巴士往屯門時遺下背囊,當發現後立即乘車追巴 ...

最怕執到既人驚攞番出黎被人視為小偷而掉左佢算數

大宅

忌廉寶寶 發表於 20-3-12 05:34
最怕執到既人驚攞番出黎被人視為小偷而掉左佢算數

可能見無用一早已掉左

男爵府

push

首頁

尾頁

跳至