美容扮靚

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

我一直諗住冇得賠都照做,因為有人話唔做只會越生越多,12月時終於做左,安全起見做前問左跟我份保險個agent ,佢話可以理賠,但前提要睇幾大範圍有幾多,一般都可以claim足(我claim 到全數)佢話只要醫生做有証明先得,美容院冇醫生填claim form 就一定冇得理賠,怕死嘅我唔敢去美容院做,因為有皮膚增生問題,一有傷口或損左都好易皮膚增生,即係突起紅色,搵過有啲美容院全面脫疣有啲千幾到3千不等,我面眼周圍好多粒疣,唔想越整越衰,搵醫生做,claim到免費做幾千蚊都慳番

大宅

2020勳章

疣會愈生愈多,有傳染性所以醫療保險先俾人claim,用公司醫療保都claim到

大宅

回覆 kennis0819 的帖子

你岩呀,claim 足,我問保險agent 佢話claim 到就send 份form 俾我叫醫生填

禁止訪問

大宅

2020勳章

kennis0819 發表於 20-3-12 21:20
疣會愈生愈多,有傳染性所以醫療保險先俾人claim,用公司醫療保都claim到

我二月尾脫完清哂結焦啦!claim足保險收埋錢,好開心

大宅

回覆 maggiechu 的帖子

係呀,疣會野人,脫完我心情輕鬆哂,起碼唔洗做源頭野到人,本來我好驚有疤,因為自己皮膚增生體質,醫生話唔驚,唔好R 啲焦等佢自然脫落就會好

大宅

happymama0506 發表於 20-3-14 18:28
回覆 maggiechu 的帖子

係呀,疣會野人,脫完我心情輕鬆哂,起碼唔洗做源頭野到人,本來我好驚有疤,因為 ...

請問可以pm介紹我嗎

大宅

kennis0819 發表於 20-3-12 21:20

Hello !咁即係去公司醫生睇咗先,再等佢寫轉介信去專科?thx!

大宅

2020勳章

回覆 chankki127 的帖子

做完之後拎claim 個張form再俾番醫生填都得,唔洗轉介,唔係用勞保,公司醫療保險包脫疣,因為疣具傳染性,會傳染人

大宅

想問你地買邊間保險同用邊個醫生?thx

大宅

我agent話一般醫療保險都claim到冇話特定邊間,醫生做可以claim,做前問下價錢睇下自己份保險夠唔夠cover全數,我全數收足9xxx 幾全面,保險:友x ,醫生:姓向

禁止訪問

精叻鼠年勳章 2020勳章

禁止訪問

大宅

2020勳章

NANCY1109 發表於 20-3-15 12:40
想問你地買邊間保險同用邊個醫生?thx

我嗰份係信諾,在尖沙咀胡醫生脫

大宅

maggiechu 發表於 20-3-16 18:56
我嗰份係信諾,在尖沙咀胡醫生脫

Thx

禁止訪問

大宅

張惠恩 發表於 20-3-16 19:09
我1月先去完脫疣,我比較挎張,全身有成幾百粒疣,集中喺心口、肚同埋頸,所以就出動了2份保險一齊去claim ...

我都好跨有幾百粒,想問埋單幾錢?
係用laser脫嗎

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆 NANCY1109 的帖子

如果你肉眼都數都百幾粒都算多,俾醫生睇再報價比較實際,當時醫生診症時檢查完再報價,好好彩收費合理,唔洗claim兩份保險,醫生包左一次保養

禁止訪問

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊