美容扮靚

跳至

首頁
23456...13

尾頁

別墅

happymama0506 發表於 20-4-18 11:56
我上去見到兩位醫生,所以你book時問下可唔可以指定搵番我個位

明白,謝謝

大宅

唔洗客氣,有疣唔好等,因為傳染性高,問完保險搵岩醫生就要做,我睇到有人連身體都出埋疣先做,可能已經傳染左俾家人

別墅

淺啡色好細而無突起既係疣嗎?我手臂後面同內側都有之前肯定冇的

大宅

我覺得你最好睇醫生,影相ws問下,如果係疣會傳染人,及早做唔好傳染俾小朋友,抗拒力低好易被感動

禁止訪問

大宅

學我話齋做之前問保險agent 睇下份醫保有冇包到可以理賠幾多,問完ok之後再問自己醫生係咪可以填claim form

別墅

我都脫左,係專科診所搵醫生脫的
我面同頸都有,脫左$10000,claim足
本來我諗住問我個保險agent計
點知佢都計得唔清唔楚
後尾反而係診所d人幫我計,點樣可claim足
$10000係包3次,清晒為止
都幾好,清清楚楚

禁止訪問

大宅

如果範圍好大好多,就未必claim得足,我身體冇疣,得面有,正常理賠金額所以claim足,實際要問保險公司,冇可能連個agent 都唔知

別墅

我發左相去問喇,收到回覆話可以約見醫生確認一下係唔係疣,再諗做唔做,先謝謝你

大宅

maggiechu 發表於 20-4-14 16:41
我是脫頸位置,他是逐part計,面一part,頸一part,像我是頸,有多少粒都唔駛擔心逐粒計咁貴。他很好,見我 ...

請問可否pm醫生資料thx

別墅

maggiechu 發表於 20-4-14 16:41
我是脫頸位置,他是逐part計,面一part,頸一part,像我是頸,有多少粒都唔駛擔心逐粒計咁貴。他很好,見我 ...

可否pm埋我,Thanks

複式洋房

回覆 Elkast82 的帖子

唔做要唔要收診金? 你睇左未我見到大家都claim保險8千至一萬,
我買咁耐保險都未claim過,要搞好耐?

始終唔係細數目唔想俾保險公司拖

複式洋房

happymama0506 發表於 20-3-17 00:07
香港人好多都有自己買保險再唔係用公司醫保囉,唔多人知道有得claim足,以為要補好多錢,搵醫生另一學問, ...

可pm 醫生資料嗎?謝謝!

複式洋房

回覆樓主:

我面上也愈黎愈多疣,而且有一粒变大左,想快啲去整。現揾緊好醫生,另外,我的保儉最多只能cover 4千……不能full claim...

男爵府

kennis0819 發表於 20-3-12 21:20
疣會愈生愈多,有傳染性所以醫療保險先俾人claim,用公司醫療保都claim到

公司保都可以cliam ? 當係小手術?

大宅

2020勳章

回覆 lemonlemoncc 的帖子

唔肯定係咪當手術,以我認知公司醫保可以claim,因為疣有傳染性,公司醫療for你有病睇醫生,所以會受理。

男爵府

happymama0506 發表於 20-4-16 20:49
係旺角區,向醫生,另外仲有位女醫生忘記問佢點稱呼

可pm detail? 我係小腿生左粒好明顯的,唔知會幾錢?

大宅

回覆 babyjk2013 的帖子

早發現搵岩醫生就快啲去做我自己生係面又有皮膚增生問題,好驚有疤,唔想越生越多同野人

男爵府

2020勳章

當手術費咁樣claim

首頁
23456...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊