跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Daniel媽媽 發表於 20-9-3 03:37
想問East Doncaster secondary school 同Doncaster secondary school 差好遠嗎?我申請咗幾間公校,計劃出 ...

純以數據嚟講,兩間都係大校,近千五個學生。NAPLAN成績East Doncaster高啲,非英語背景嘅都比較高。Doncaster(3%)同Doncaster East(4.7%)係全墨爾本最多香港出生人口嘅suburb之一,所以相對多香港人讀呢兩間學校。

複式洋房

stephwong 發表於 20-9-3 18:19
純以數據嚟講,兩間都係大校,近千五個學生。NAPLAN成績East Doncaster高啲,非英語背景嘅都比較高。Donca ...

宜家澳洲係咪封咗關,只俾 citizen 同PR 入境?就算有其他類型嘅 visa 都唔可以入境?

複式洋房

Nemo_baby 發表於 20-9-4 16:20
宜家澳洲係咪封咗關,只俾 citizen 同PR 入境?就算有其他類型嘅 visa 都唔可以入境?
...

冇錯,暫時只有公民同PR可以入境,其他臨時/學生簽證都不能入境,除非拎到exemption。

複式洋房

stephwong 發表於 20-9-4 16:27
冇錯,暫時只有公民同PR可以入境,其他臨時/學生簽證都不能入境,除非拎到exemption。
...

謝謝解答,唔知要等到幾時先開番關 (emoji)

別墅

本身系澳洲公民, 打算明年申請High school. 現時未有澳洲住址,都想讀 Glen Waverley or Mount Waverley. 成功先租屋,這樣學校會接受申請嗎?

男爵府

shirley1230 發表於 20-8-19 23:12
要搵一間信得過又價錢合理的 agent 真係好難. 請問大家有冇邊間移民 agent 介紹呀? 可否PM我...謝謝 ...
一定揾人地啱啱用完既,又成功既

洋房

我住係 Melbourne, 有問題可以問我。

子爵府

waisum20 發表於 20-9-24 16:31
我住係 Melbourne, 有問題可以問我。

請問現在是否簽證3次便可申請移民澳洲?

別墅

李家承 發表於 20-10-7 12:51
請問現在是否簽證3次便可申請移民澳洲?

你意思是申請过3次旅遊簽證就可以移民?若果是這樣可以的話, 就唔洗花幾百萬做投資移民了

子爵府

zarabobo 發表於 20-10-16 10:27
你意思是申請过3次旅遊簽證就可以移民?若果是這樣可以的話, 就唔洗花幾百萬做投資移民了
...

oic,thanks

伯爵府

2000bobo 發表於 20-9-8 18:27
本身系澳洲公民, 打算明年申請High school. 現時未有澳洲住址,都想讀 Glen Waverley or Mount Waverley. 成 ...

一般要有住址證明先申請到學校

首頁

尾頁

跳至