懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

到底是生男還是生女相信一直是每個想成為或者就快要成為媽媽和爸爸們最大的迷.

我根據清宮生男生女圖計算自己的上一胎,和親戚朋友已經出生的小朋友來測試就全部都準, 現在剛剛有了第二胎, 依照圖表就是男, 不知道這次是否也會準確無誤呢? 也好想知道其他媽媽的測試結果, 請用以下的測試軟件測試後寫出答案, 小朋友已經出生的媽媽們請告知大家準確與否, 還沒有的就可以像我一樣在這裡讓大家做個見證, 我會定時做出統計的, 謝謝大家!

生男生女測試軟件http://chinesefortunecalendar.com/predictsexlink.htm
只需要在第一欄輸入媽媽新曆的出生日期, 第二欄內輸入授精日期就可以看到結果了. 第二欄可能會有點考起大家, 但是如果真的知道的話那準成度就會非常高!Time Zone 必須選擇為China

清宮生男生女圖
http://chinesefortunecalendar.com/Charts/BabyGender.htm

在使用清宮生男生女圖的時候必須知道自己的農曆歲數, 可以使用以下的軟件算出
http://chinesefortunecalendar.com/CAge2.htm
Time Zone 必須為China
Birth Year 欄內填上新曆的出生年月日
Age Year 欄內填上現在或者當時的年月日

複式洋房

統計表

feifeing
emmangbb
wincat
HappyDay2008
RachelB
ConnieChung
共 :6人

不準
emmangbb
chanwendy
rr101305
Tigerpooh
jwmae
紫兒
gigiwin888
共 :7人

未知住
feifeing
mvbb2009
ConnieChung
共 :3人

複式洋房

段文我打左好耐架...幫襯下拉

大宅

原帖由 feifeing 於 09-5-25 13:52 發表
無人回覆...好難用啊

我玩唔到..唔識玩.都幾難用.

洋房

對我來說, 應該不準

第一胎測試是女, 我第一個是女
第二胎測試是仔, 我第二個都是女

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

都準嘅..对我來講
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

好得意...thanks for sharing...

伯爵府

我兩胎都唔啱喎.

大宅

我唔準....

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我個case就啱

別墅

原帖由 feifeing 於 09-5-25 13:55 發表
段文我打左好耐架...幫襯下拉

我自己之前都有上綱試玩過, 話係仔, 依家再玩都係仔, 但醫生照左係女, 所以唔係好準, 我都希望係仔..........
另外 conception 好難知道excatly係邊日 ??

複式洋房

e個圖係統計出嚟,唔記得响邊個網站睇,好似得60-70%準

原帖由 feifeing 於 09-5-25 13:45 發表
到底是生男還是生女相信一直是每個想成為或者就快要成為媽媽和爸爸們最大的迷.

我根據清宮生男生女圖計算自己的上一胎,和親戚朋友已經出生的小朋友來測試就全部都準, 現在剛剛有了第二胎, 依照圖表就是男, 不知道 ...

男爵府

唔準喎

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

複式洋房

我唔準呀!

大宅

清宮圖對我同身邊幾個FRIEND都全錯呀

男爵府

2024勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我用"生男生女測試軟件",第一同二胎都啱.

男爵府

畀面勳章

第一胎太約估計中標日話係仔,果然係

今胎話係女,希望真係女啦
妹妹於09年11月25日出世啦!

軒軒做哥哥啦!生生性性啦!

大宅

我唔準

複式洋房

原帖由 babe0621 於 09-5-25 13:57 發表

我玩唔到..唔識玩.都幾難用.

點解玩唔到啊...睇下我幫唔幫到你?

複式洋房

原帖由 Vana 於 09-5-25 14:25 發表
好得意...thanks for sharing...

You are welcome! 你有無做到測試啊...準唔準啊?

首頁

尾頁

跳至