自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

如題

珍珠宮

我見到自己能負擔的價錢就會買, 唔好同我講唔囤貨就會平同買到, 1月底個時夠話過完年會多D貨, 我到現在都冇見到有貨多

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

maggiemaggie001 發表於 20-3-13 12:52
如題

日、韓……越來越貴
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

如果真係難買,
而家本身一日一個,我會拖到3日一個.

象牙宮

回覆樓主:

可能,其實一向主要靠大陸,大陸肯賣或賣材料,會好少少! 所以買定布口罩穩陣

jnc.    發表於 20-3-13 15:08
小詠    發表於 20-3-13 14:18

子爵府

回覆樓主:

係難買。全世界爆。好多禁運出國外。所以我見到啱既,能力負擔到既炒價我都照買。唔好話我傻。炒價都買。上網買。apps 拎籌。快閃排隊買。唔啱我玩。幾萬人係電話搶。点搶吖秒殺。哂氣。

珍珠宮

41009022009 發表於 20-3-13 13:15
係難買。全世界爆。好多禁運出國外。所以我見到啱既,能力負擔到既炒價我都照買。唔好話我傻。炒價都買。上 ...

要用就要買架啦,肯花時間排隊就價錢平啲,唔想花時間就比貴少少,其實都公道,最緊要有貨。如果你肯比錢買都買唔到,或者好似奧國咁,戴口罩要罰款,咁就好慘囉

子爵府

redhot 發表於 20-3-13 13:23
要用就要買架啦,肯花時間排隊就價錢平啲,唔想花時間就比貴少少,其實都公道,最緊要有貨。如果你肯比錢 ...

係吖。而家真係用錢買排隊時間。自己有小朋友。星期一至五早上佢又要online上堂。点仆出去排隊買吖。
一個人就易抽身。

男爵府

我覺得冇時間就比炒價口罩,有時間就排隊,唔可以再用之前既價錢黎比較,每個人有貨用到年尾就ok la,但見有啲人一個都有十幾盒,就誇張左啲

男爵府

我炒價買咗,貴都冇辦法,要返工點去排隊,返少一日工去排隊人工都係返到啦,用app拎籌又拎唔到,而家我同老公每人仲有大概100 個,用到三個月到,真係唔知算唔算叫足夠,使唔使再買

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

41009022009 發表於 20-3-13 13:15
係難買。全世界爆。好多禁運出國外。所以我見到啱既,能力負擔到既炒價我都照買。唔好話我傻。炒價都買。上 ...
我媽肺炎底, 已經預左半年份量口罩俾佢, 貴一貴都照買

我就氣管有事, 轉天氣要噴氣, 所以都預多左口罩係屋企, 依家係我囡未夠.......呢幾日都諗住去睇同買

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

無話可說 發表於 20-3-13 13:07
可能,其實一向主要靠大陸,大陸肯賣或賣材料,會好少少! 所以買定布口罩穩陣
...

買定布口罩以備不時之需
疫症過後又可以用返(如去落雪地方都可以用返布口罩)

翡翠宮

回覆樓主:

感覺會
而家全球都需要

珍珠宮

回覆樓主:

完全沒口罩存貨是最被動的

子爵府

200蚊一盒20個既skater(1-3yrs)

真心覺得好貴~~

子爵府

miriam 發表於 20-3-13 13:33
我媽肺炎底, 已經預左半年份量口罩俾佢, 貴一貴都照買

我就氣管有事, 轉天氣要噴氣, 所以都預多左口罩係屋 ...

小朋友真係難買D . 個個都開始囤貨復課用。有時見有日本細臉女口罩。價錢啱都照買。我小朋友用中童都好渴市。

珍珠宮

回覆樓主:

我見拍賣網站或街舖,幾百一盒50個,平均6至7蚊一個真係可接受,兩公婆一日一個,可用差不多兩個月。真係當飲少餐茶或玩少一日人一價錢。好過東找西找都唔平。

象牙宮

hellomiki 發表於 20-3-13 13:36
買定布口罩以備不時之需
疫症過後又可以用返(如去落雪地方都可以用返布口罩)
...

落雪地方實有暖氣,其實無需要用口罩! 買布口罩係頂下,唔使買天價口罩都保護到少少啫!

珍珠宮

fanny590 發表於 20-3-13 12:56
我見到自己能負擔的價錢就會買, 唔好同我講唔囤貨就會平同買到, 1月底個時夠話過完年會多D貨, 我到現在都冇 ...

口罩來貨係多咗,但係價錢無低過

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我1月尾日本網購都要炒價先訂到兩盒,當時都覺得貴唔訂咁多,諗住過年後情況會好些,結果農曆年後再升一倍不止,連集運都爆曬倉出唔到貨,現在更加唔使諗

首頁
12345...14

尾頁

跳至