自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

兩公婆已經冇感情,似同屋主關係,而且有小朋友,爭在冇離婚?
我自己就接受唔到,但而家好似越來越多人係咁。。。如果係我一定忍受唔到咁樣同一屋簷下。

伯爵府

irisw 發表於 20-3-13 14:07
我自己就接受唔到,但而家好似越來越多人係 ...

好多因為住屋問題,無能力搬出去,無計

男爵府

接受到,我就係咁

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

其實如果冇小朋友我覺得係可以嘅,但如果有小朋友對佢地好似唔係幾好。

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

利害關係
唔係仇人就冇所謂

水晶宮

好多都係咁,有名無實.

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

大宅

香港生活迫人,唔到你唔接受啦

象牙宮

回覆樓主:

完全0,咩都唔講?我唔太得,但上當年我父母就係咁,又分房訓又0溝通,直到爸爸過身,維持超過20年

侯爵府

回覆樓主:

我父母都係咁上下,阿媽成日在我面前數阿爸的不是,攪到我自細覺得阿爸蝦阿媽,但大個咗尤其是我結婚後,覺得阿爸已遷就得阿媽好緊要,係阿媽公主病啫!

公爵府

老公拎到七成人工喺頭家就ok

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

其實真係好多人係咁
有d偷食都係唔離婚
就為左老左有個伴,入左醫院有人理有人探
成日話佢老左就定性嫁啦
一係就話佢係有玩,但識返屋企就算啦

就係怕小朋友無爸爸,怕自己變單親,怕自己老左孤玲玲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大把人接受
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

識人離咗婚仲住同一間屋, 當合伙咁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

irisw 發表於 20-3-13 14:14
其實如果冇小朋友我覺得係可以嘅,但如果有小朋友對佢地好似唔係幾好。
...

冇小朋友直頭分開啦,仲同咩屋

侯爵府

唔接受都要接受,因為冇能力搬走

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

關係唔會差得太緊要嘅都接受到啊。當對方係仔女嘅爸爸,唔係老公,未至於當對方透明嘅程度就可接受

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

暫時會答, 接受唔到...
但我明難保他朝有一日, 生活逼人...無奈地會接受

bopomofo2405    發表於 20-3-13 16:31

首頁

尾頁

跳至