自由講場

跳至

首頁
45678...14

尾頁

珊瑚宮

麟媽媽 發表於 20-3-14 23:32
大家記唔記得以前總統戲院對面有一個總統商場,我記得我陪我大家姐去嗰度穿耳,但我好驚驚唔敢穿!嗰度仲有 ...

係,莎莎老闆姓郭一家應該最記得呢個商場

珊瑚宮

唔好煩我 發表於 20-3-14 23:20
係咩?真係唔記得喎

唔係好耐之前咋喎

子爵府

回覆 mami42 的帖子

我印象有間永安百貨

珊瑚宮

回覆樓主:

禮頓道翠園酒樓,人來人往都可以一槍打死人

珍珠宮

麟媽媽 發表於 20-3-14 23:32
大家記唔記得以前總統戲院對面有一個總統商場,我記得我陪我大家姐去嗰度穿耳,但我好驚驚唔敢穿!嗰度仲有 ...

記得!入面有得賣衫同鞋,有d都ok㗎賣耳環銀器都幫襯過。以前金百利叫金堡,上兩層扶手電梯轉角位間鋪都係賣類似嘅嘢,我成日都去攪攪陣無幫襯

公爵府

mami42 發表於 20-3-14 01:39
識松板屋真係不自覺透露自己的年齡

唔夠親口認「天祥」咁大鑊
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珍珠宮

bing-jing 發表於 20-3-14 23:46
禮頓道翠園酒樓,人來人往都可以一槍打死人

係呀!果期唔敢去!

男爵府

bing-jing 發表於 20-3-14 23:37
係,莎莎老闆姓郭一家應該最記得呢個商場

細個成日陪阿媽行呢間莎莎

子爵府

回覆 bing-jing 的帖子

當時我家姐間精品店就係莎莎第一間對面,佢兩個姑仔會落鋪頭幫佢手,叫佢哋兩夫婦做姐姐哥哥

珊瑚宮

GKB 發表於 20-3-14 23:57

當時我家姐間精品店就係莎莎第一間對面,佢兩個姑仔會落鋪頭幫佢手,叫佢哋兩夫婦 ...

即係你睇住佢哋發達

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

WWT1234 發表於 20-3-14 23:48

我哋呢啲人過半百真係唔怕親口認
我仲睇住電視機,睇住肥肥過紅磡海底隧道開張大吉㗎

子爵府

回覆 WWT1234 的帖子

哈哈😄記得記得,都好鍾意去嗰度買爸爸

子爵府

都可以咁講,由一間細細櫃位變成半個商場都係佢,根住上面舖題外話,我家姐講俾我聽嘅,莎莎奶奶當年話同過佢算命,算命佬話莎莎係超級旺角夫命,

可令到佢個仔大富大貴!早知當時問吓邊個算命佬咁厲害

wcpcelia    發表於 20-3-15 09:52

子爵府

唔好煩我 發表於 20-3-14 23:23
三越下面有層係食嘢,有兩間西日式餐廳,又有麥記

記得,一個是meadows, 另一個是chitose. 我還記得三越g/f等人,以前有部兩蚊出紙的占卜機,讀書時玩過。
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

麟媽媽 發表於 20-3-14 17:06
摩頓台而家有好大間教會嘅,以前都係戲院嚟㗎,銅鑼灣以前好多戲院而家冇晒囉
...

摩頓台以前仲有個好大嘅basement,好多學生去溫書做功課。你有無去過?其實係乜嘢地方嚟?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

麟媽媽 發表於 20-3-14 18:50
我最記得細個去利舞台睇仙巴歷險記,係真人扮公仔,背景係投射啲真人公仔跳入去又變成電影咁,我睇到嘩嘩 ...

我哋可能係同場觀眾

除咗仙巴,記得好似仲有另一套類似嘅表演?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

traeh 發表於 20-3-15 00:32
摩頓台以前仲有個好大嘅basement,好多學生去溫書做功課。你有無去過?其實係乜嘢地方嚟?
...

有段時間嗰度係永安百貨嚟㗎,溫書做功課又冇乜印象喎

珍珠宮

麟媽媽 發表於 20-3-14 23:59
我哋呢啲人過半百真係唔怕親口認
我仲睇住電視機,睇住肥肥過紅磡海底隧道開張大吉㗎 :h ...

嘩! 妳哋真係勁好記性 我除左大丸, 三越, 紅屋同松坂屋之外, 都唔記得有咩舊嘢, 妳哋仲可以講出温莎公爵大廈同Hysan地盤意外, 真係好記性!

我印象中, 三越執左好耐, 但Hysan好似係十年左右, 咁中間係一直都係地盤?

仲有後來HMV搬來搬去, 以為租貴, 真係估唔到要清盤 HMV同page one係我去銅鑼灣同尖沙咀必行嘅 以前去cwb, 係sogo嗰頭行完, 會為了行page one而老遠去time square, 因為去完time square落地鐵又行一輪, 全程係為左去page one, 執左之後, 我少左專登行去time square, 因連鎖鋪周圍都有

珍珠宮

回覆樓主:

有冇人記得世貿嗰間大型機舖?

男爵府

WWT1234 發表於 20-3-14 23:48

哈哈! 尖沙咀有間

首頁
45678...14

尾頁

跳至