自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

【維港會:公屋戶呻住客生曬雞翼吊到下層 網民詫異「咩玩法」 | 星島日報】, 快來看吧! @https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/916372/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E7%B6%AD%E6%B8%AF%E6%9C%83-%E5%85%AC%E5%B1%8B%E6%88%B6%E5%91%BB%E4%BD%8F%E5%AE%A2%E7%94%9F%E6%9B%AC%E9%9B%9E%E7%BF%BC%E5%90%8A%E5%88%B0%E4%B8%8B%E5%B1%A4-%E7%B6%B2%E6%B0%91%E8%A9%AB%E7%95%B0-%E5%92%A9%E7%8E%A9%E6%B3%95

大宅

點解要曬?曬左好食 d ga?

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主:

https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/916372/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E7%B6%AD%E6%B8%AF%E6%9C%83-%E5%85%AC%E5%B1%8B%E6%88%B6%E5%91%BB%E4%BD%8F%E5%AE%A2%E7%94%9F%E6%9B%AC%E9%9B%9E%E7%BF%BC%E5%90%8A%E5%88%B0%E4%B8%8B%E5%B1%A4-%E7%B6%B2%E6%B0%91%E8%A9%AB%E7%95%B0-%E5%92%A9%E7%8E%A9%E6%B3%95

複式洋房

曬雞翼係用黎煮咩???

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

之前有人係度講過

佢屋企窗外同呢單新聞一樣

有人曬雞翼

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

ZZdaphne 發表於 20-3-14 18:51
【維港會:公屋戶呻住客生曬雞翼吊到下層 網民詫異「咩玩法」 | 星島日報】, 快來看吧! @https://std.sthe ...

曬臘肉、曬臘腸、曬果皮、曬水仙、曬命等,都易理解d。

真係未見過香港食肆,有「曬雞翼」呢味餸,你話吹乾佢,整炸子雞翼都話呀。

最重要,意大利單news,係曬「雞全翼乾」呀,d鬼佬唔驚就奇!

珍珠宮

醒目開學勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

第一次見

珍珠宮

回覆樓主:

可能知chicken wing復出,賀下佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

tester5 發表於 20-3-14 19:12
曬臘肉、曬臘腸、曬果皮、曬水仙、曬命等,都易理解d。

真係未見過香港食肆,有「曬雞翼」呢味 ...

鬼佬以為係晒蝙蝠

wcpcelia    發表於 20-3-15 16:39

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

ZZdaphne 發表於 20-3-14 18:51
【維港會:公屋戶呻住客生曬雞翼吊到下層 網民詫異「咩玩法」 | 星島日報】, 快來看吧! @https://std.sthe ...

未見過 咁奇葩

珍珠宮

伯爵府

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

慶幸唔需要見識

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

做臘雞翅呀? 以前我表舅父住在流浮山, 會做臘雞架。 無臘鸭咁咸。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

食過臘鴨翼,冇聽過有臘雞翼

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

saladhk 發表於 20-3-14 19:36
鬼佬以為係晒蝙蝠

好大既誤會

珍珠宮

回覆樓主:

吸收日月精華,助佢早日成仙