6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿囡剛剛7個月大,今日佢條頸紅咗一撻,唔乾嘅,我以為係熱痱,但有媽媽朋友話係濕疹,但佢之前無濕疹過... 可以點?見佢今日炆炆地唔知關唔關事(emoji)

別墅

似係沖涼/ 出汗濕up 住紅左,試下清潔乾淨搽番cream / 爽身粉,過2日睇下有冇改善

男爵府

reginasyl 發表於 20-3-15 00:08
阿囡剛剛7個月大,今日佢條頸紅咗一撻,唔乾嘅,我以為係熱痱,但有媽媽朋友話係濕疹,但佢之前無濕疹過... ...

我B以前我成日著貼領衫,頸成日紅好似你b咁,睇醫生叫唔好包頸最上粒扭唔好扣,保持清潔清爽,也要搽cream, 之後佢就冇問題

複式洋房

sickbanana 發表於 20-3-15 00:39
我B以前我成日著貼領衫,頸成日紅好似你b咁,睇醫生叫唔好包頸最上粒扭唔好扣,保持清潔清爽,也要搽cream ...

有無話搽乜嘢 cream? 定用液態爽身粉?

複式洋房

希素 發表於 20-3-15 00:24
似係沖涼/ 出汗濕up 住紅左,試下清潔乾淨搽番cream / 爽身粉,過2日睇下有冇改善
...

平時用嘅 cream? 定用搽濕疹嘅 cream?

別墅

reginasyl 發表於 20-3-15 10:16
平時用嘅 cream? 定用搽濕疹嘅 cream?

我係用液態爽身粉。 或者普通 Cream 都可以,保持乾爽。 好快無事

男爵府

reginasyl 發表於 20-3-15 10:15
有無話搽乜嘢 cream? 定用液態爽身粉?

我試過爽身粉仲衰,我搽California baby cream, 真係好好

首頁

尾頁

跳至