3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

cherryyuu 發表於 20-3-30 15:04
佢有2個package,分別係1600同1900 ,都係10堂,1900果個會送書

thanks !

民房

呢啲冇得逼既
逼得太多反而有反效果

大宅

2012929 發表於 20-3-15 14:40
想問下點培養小朋友自動自覺睇下書, 除左我講圖書 時, 其他時間佢完全唔會去拎下圖書睇。 我叫佢拎下圖書 ...

我個女同你一樣

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

我個一樣,所以前排同佢一齊去書局揀圖書,佢會有興趣睇多啲

別墅

想問下點培養小朋友自動自覺睇下書, 除左我講圖書 時, 其他時間佢完全唔會去拎下圖書睇。 我叫佢拎下圖書 ...

其實買多啲吾同嘅圖書,發聲嘅,觸感嘅,同埋多圖畫嘅書,中英都可以,放係特定嘅佢拎到嘅地方,佢自己得閒就會拎黎睇,就算吾明本書講咩都好,我個女依加1歲三個月,日日都自己拎黎睇,有時仲主動拎書俾我,我再問佢係咪想聽故仔,然後就講俾佢知。

大宅

個個性格唔同, 大個返學又會唔同的

大宅

cherryyuu 發表於 20-3-27 15:42
我小朋友都唔鍾意睇書,而家上英文故仔創作既online class,有老師同佢讀英文,佢又可以講英文句子作故, ...
如家有工人姐姐會更好, 習慣說英文

男爵府

我小朋友好鍾意拎書睇 因為佢由細到大我都係佢面前睇書 不過細果時就係我陪佢睇 2歲半打後慢慢多咗自己睇

大宅

我覺得係個人喜好問題,冇得逼,我女而家4歲,就算唔識好多字,都會自己攞書睇,有時我聽到佢對住啲圖畫自己講故事。

你帶佢去好多兒童書嗰啲書局,俾佢揀下佢有興趣嘅書,買返去再陪佢讀下。

男爵府

可以試吓帶佢去圖書館或者書局比佢揀吓自己鐘意嘅書

首頁

尾頁

跳至