自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問你哋仔仔女女間大學有冇復課消息,我指要返學面對面上堂,定係依個學期全部上網課,網上考試?

水晶宮

chai 發表於 20-3-16 13:16
請問你哋仔仔女女間大學有冇復課消息,我指要返學面對面上堂,定係依個學期全部上網課,網上考試?
...

另行通知,無了期復課。

子爵府

...
教育局未出聲,大學點敢話復課

禁止訪問

洋房

教育局未UPDATE

大宅

其實大學生已經係成年人,唔係連基本衞生自理的能力都無呀?其他成年人好多已經復左工,真係因為學生既身份就特別唔同?
定係反正走開堂,復唔復課都無所謂?

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

查實今年嘅大學生上過幾多日堂呢?

wcpcelia    發表於 20-3-16 16:33

珍珠宮

Ckofy 發表於 20-3-16 13:42
其實大學生已經係成年人,唔係連基本衞生自理的能力都無呀?其他成年人好多已經復左工,真係因為學生既身份 ...

你忘記咗好多大學生中意去外地旅行。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

...

大學我就唔知,但我地小學出左通告,4月中復課安排大約係點,午膳安排,餘下既課程,考試等。
雖然未必肯定4月中復課(都係等教署通知),但家長都有d心理準備,都係好。

男爵府

Ckofy 發表於 20-3-16 13:42
其實大學生已經係成年人,唔係連基本衞生自理的能力都無呀?其他成年人好多已經復左工,真係因為學生既身份 ...

因為依家大學太多內地學生,好多內地學生未返香港,同埋1⃣️堂有時幾百個人逼埋一齊上堂,一路上ing網課。

伯爵府

網上上課直至完SEM

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

應該行online至sem尾

男爵府

大學仲復咩鬼野!家陣香港的大學已臭出國際,上半旬人為問題,下半旬就天災,成年都唔洗讀,成日話三罷,今云真係如佢地所願

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

chai 發表於 20-3-16 13:50
因為依家大學太多內地學生,好多內地學生未返香港,同埋1⃣️堂有時幾百個人逼埋一齊上堂,一路上ing網課 ...

我女宿舍隔離房就係武漢人

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-3-16 14:58
我女宿舍隔離房就係武漢人

我仔間hall有一半以上係內地學生。

侯爵府

親子王國15週年勳章

大學上 lecture 坐得好密, 其實咁大個人, 有無咁必要面對面授課? 好多時都自己睇 reference book.....

如果話 tutorial / lab 嗰啲我覺得復都 okay, 分批, 分散啲人唔好聚集。

其實好多 office 仲係輪緊 group 咁返, 一半返另一半 home office, 或者分啲人坐 conference room, 令大家坐位無咁密..... 如果大學 lecture 應該實行唔到

珍珠宮

BK Milk勳章

熊熊老婆 發表於 20-3-16 13:43
查實今年嘅大學生上過幾多日堂呢?

1920年度

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

...

今嗰sem唔會復課。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

...

我補習哥哥,今日同我講。佢大四。已經講左今年完sem,晤使再返學校。

男爵府

我女話今個sem吾使返,全部網上上堂同考試,其實甘都好,個度重有好多內地學生,吾使驚會傳染,又可以節省好多時間

wcpcelia    發表於 20-3-17 12:28

首頁

尾頁

跳至