潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

大家覺CC袋嘅凌格對位重唔重要?上星期我同我媽一齊去舖買嘢,我媽買咗個Classic Flap,發覺背後嘅袋仔同個袋身嘅凌格對唔準,叫我打去問吓邊間分店有貨換,咁我頭先就打俾客服講咗個情況。

佢答我:我哋D袋不嬲都唔對格個喎!

我呆一呆:吓……

買開都知佢質素,我有時都會買到D唔對格嘅袋(唔多覺我就唔會換),但如果太唔對位,咁同A貨有乜公別?

但我唔到客服會咁答我

大宅

BGCOME08 發表於 20-3-16 14:40
大家覺CC袋嘅凌格對位重唔重要?上星期我同我媽一齊去舖買嘢,我媽買咗個Classic Flap,發覺背後嘅袋仔同個 ...

有幾唔對位?有冇相睇吓?

大宅

回覆 BGCOME08 的帖子

就算唔對都唔係咁既語氣態度呀嘛.....

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

2024勳章

回覆樓主:

就算card holder背脊個格都對格架喎

男爵府

會對上喎,有沒有相?

公爵府

回覆樓主:

冇影相啊,我媽頭先拎去換咗個新了。其實大概好似我畫到咁,小pocket的格對不上袋身的格,高了少少。

重點都已經唔係對唔對凌格了,奇怪在於客服話佢哋D袋不嬲唔對格……我覺得有D奇怪啫。學樓上JM講,就算銀包,都對會位。

wcpcelia    發表於 20-3-16 17:25

男爵府

回覆樓主:

我買親個個都係對格架喎 強逼症接受唔到唔對
個客服明顯hea你博你唔識野

公爵府

katherine418 發表於 20-3-16 16:37
我買親個個都係對格架喎 強逼症接受唔到唔對
個客服明顯hea你博你唔識野
...

咪係,正常應該對格家嘛。我估唔到佢答我:我哋D袋不嬲唔對格。

我當堂啞咗一啞……

大宅

我都無留意,我睇返我銀包原來都對格

公爵府

DYDY2323 發表於 20-3-16 16:47
我都無留意,我睇返我銀包原來都對格

正常一定對的。但有時都有D手工差,我都試過買到唔對格,但我廢事去換咁解。

侯爵府

回覆樓主:

冇可能唔對花! 一定喺手工加QC出問題
Classic medium 定 seasonal 款啊?

呢7-8年幾佢啲品質差咗,我見過羊仔皮縫口爆線&金屬扣位斷
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

公爵府

Huuu 發表於 20-3-16 17:10

係啦……。我有試過現場check袋時,check到爆線兼車線車歪了。我唔係驗屍官,但都一望就望到,佢哋QC真係……

侯爵府

BGCOME08 發表於 20-3-16 17:16
係啦……。我有試過現場check袋時,check到爆線兼車線車歪了。我唔係驗屍官,但都一望就望到,佢哋QC真係 ...

買CC袋要小心……我媽話CC啲sales越黎越唔老實

明明喺俾客睇過嘅壓痕,就話喺真皮嘅皮紋

個袋俾上一手試過塞爆內格袋形走樣,又話全新喺倉攞出黎

真喺當人未買過名牌,或買過其他好過佢哋質素嘅牌子嘅名牌!

留咗貨 山長水遠去到發現有劃痕,就話得一個,全香港得呢一個。結果呢………

所以我某一間分店一定唔會去幫襯,幾次都喺呢類品格嘅sales
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

公爵府

Huuu 發表於 20-3-16 17:30
買CC袋要小心……我媽話CC啲sales越黎越唔老實

明明喺俾客睇過嘅壓痕,就話喺真皮嘅皮紋

可唔可以細細聲話我知邊一間分店呀?

係呀,我前日又係咁……。明明個袋有條明顯括痕,佢真係好似你咁講一樣,同我講話係皮革本身的紋路。

留貨又係,我都試過放工趕頭趕命去到,發現個袋有問題……又係話得一個……。不過佢哋好鐘意話得一個,但之後check到有問題,就會突然話有多個簡……

伯爵府

2024勳章

CC的質素真係 仲年年加價

侯爵府

BGCOME08 發表於 20-3-16 17:47
可唔可以細細聲話我知邊一間分店呀?

係呀,我前日又係咁……。明明個袋有條明顯括痕,佢 ...

攞幾萬蚊入去買野,覺得自己得到回來的 似只喺去“街市買菜”嘅銷售服務 唔知妳估唔估到邊間~

所以我一年買幾個袋,去個間就望下實物,就搵返自己專屬嘅SA。有次佢都好好我放工跑去睇袋跑到身水身汗,起碼都會俾支凍水我飲下回下氣,有時睇實物發現太細不適合唔買都唔會立即黑面唔應妳。

大宅

我估佢d線位同金屬都唔係好come.因為買袋時個SA叫我如果線同金屬有咩問題可以令返黎整,唔洗錢,跟著我問佢嘜d線同錢同金屬位成日有問題gar咩

公爵府

牛年勳章

正常一定對的

公爵府

Huuu 發表於 20-3-16 18:12
攞幾萬蚊入去買野,覺得自己得到回來的 似只喺去“街市買菜”嘅銷售服務 唔知妳估唔估到邊間~

...

估唔到啊 。我多數去海港城,一係就去圓方。

我試過有次經驗好差,新年時chanel機乎冇客人,我入到去就有2個sales幫我,平時得一個咋嘛,唔知係咪冇客,果次就有2個sales同時幫我。

A不停話個袋好睇,其實我覺得1516,但最尾都買咗。到check袋時,我話個CC扣有D問題,開合卡卡地……唔多順。企响隔離個B sales聽到就答傘,"不屑"的話:其實個個都係咁架,就算換個一個俾你,都會係咁囉(佢真係用個囉字)。

我最尾有買咗,但我過幾日就去咗第二度換貨。跟本個扣就係有問題……。個扣有問題唔緊要,但你咁回答我法,我當時真係有D唔太高興囉……

首頁

尾頁

跳至