想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同c6既親身經驗,由結婚多年都未有bb,做過婚前同一啲生育檢查,發現有子宮內膜異位症,而且AMH值偏低,於是開始嘗試去台灣做ivf,不過無bingo,但自己真係好想要BB,都準備去台灣再開cycle,點知一個肺炎打散成個計劃……

原本都諗住等下先,可能疫情好快會過,不過越等就越急,真係怕等到去台灣時,我仲難成功,個人1516之際,就登記寶德醫務既電話咨詢,初初都無咩期望,都係問下價錢流程就算,點知傾傾下就成個鐘,好多野唔係我諗得咁差,希望呢次ivf可以順順利利bingo啦,集氣~

別墅

加油,最緊要唔好放棄!你之前係邊到做?

別墅

2020勳章

祝福

別墅

回覆樓主:

你預德寶幾錢?

禁止訪問

複式洋房

Ohohmybaby 發表於 20-3-16 18:50
你預德寶幾錢?

大概13萬,因為我之前反應唔係太好,用藥部分可能會貴,PSG再加3萬左右

複式洋房

luluchiu 發表於 20-3-16 17:39
加油,最緊要唔好放棄!你之前係邊到做?

其實我第一次都係台灣做,第二次係去台灣另一間做,之前連醫生都見埋,做好開cycle既檢查,但依家去唔到台灣,驚再等落去更難有BB。。。。

複式洋房

heihei326 發表於 20-3-17 10:41
jm加油 我都衰左一次 明白你既心情….

本來有考慮過轉台灣做 聽講台灣好似做得幾好 同埋香港做 ...

你問我,我覺得台灣又唔係真係想像中咁好,可能人夾人啦。之前我係香港已發現有宮內膜異位,仲要AMH好低,所以決定做IVF,好多人都話台灣技術好、又平,咪去做一次囉。

但去到感覺上醫生想拿拿臨幫我開週期咁。例如我問醫生宮內膜異位症會唔會好影響到ivf成功率,佢淨係無問題,叫我放心。咁我個陣都信佢,一直跟流程做落去。醫生淨係話有3個胚胎,我嗰陣又唔識問係咩grade,最後全部著床失敗。。。

禁止訪問

複式洋房

heihei326 發表於 20-3-17 17:40
抽得咁少…醫生有無同你解釋…..

我做個陣醫生都有同我講grade 3成功率好低 有得揀多數都吾會用 ...

無講咩原因,所以對台灣醫生都無咩信心。。。

別墅

heihei326 發表於 20-3-17 10:41
jm加油 我都衰左一次 明白你既心情….

本來有考慮過轉台灣做 聽講台灣好似做得幾好 同埋香港做 ...

其實香港做都差唔多價錢,因為台灣個邊好多野要額外收費。。。仲要前後飛幾次。。。唔知台灣算好定唔好,至少我自己台灣做ivf失敗左。。。

大宅

回覆 ting2ip 的帖子

你做邊間? 我宜家5月做IVF, 但已覺得失敗居多..所以想去台灣搵間成功機會大D..

別墅

加油,我有朋友係仁安一次成功左,祝福你呀~

複式洋房

vivi_lam_lam 發表於 20-3-18 16:25
其實香港做都差唔多價錢,因為台灣個邊好多野要額外收費。。。仲要前後飛幾次。。。唔知台灣算好定唔好, ...

上次我台灣做卵巢對藥反應麻麻,又無講點解。。。 其實今次第3次真係鼓氣好大勇氣,岩岩見左醫生啦,第一次可以同醫生傾咁耐,唔會趕時間,感覺真係有心幫倒我,希望今次得啦

別墅

我喺寳德Bingo㗎,祝你好孕

複式洋房

crazycrazy 發表於 20-3-18 17:29

你做邊間? 我宜家5月做IVF, 但已覺得失敗居多..所以想去台灣搵間成功機會大D.. ...

我去寶德做,本身其實係想再去台灣,但依家封左關入境好麻煩,同埋我第一次都係台灣做但失敗了,而且醫生亦好hea,感覺像例行公事並唔係真係想像中成功率咁高,似廣告多

複式洋房

mi 發表於 20-3-19 09:12

加油,我有朋友係仁安一次成功左,祝福你呀~

今次轉左香港做,希望會成功

複式洋房

2020勳章

ting2ip 發表於 20-3-19 10:59
我去寶德做,本身其實係想再去台灣,但依家封左關入境好麻煩,同埋我第一次都係台灣做但失敗了,而且醫生 ...

你好呀,我果時1月去初診,諗住2月黎m 就去開針,但疫情關係無得去,依家都唔知拖到幾時,年紀又越來越大。我之前係仁安做過,放左三次胚胎但流左,仁安醫生都建議再做建議做埋PGS,但費用都好貴下,聽人講台灣做便啲,成功率又高啲就諗住過去試下,但依家咁就暫停左。我過到去感覺姑娘態度有啲ok,有啲真係好一般,可能仁安啲姑娘態度nice,有耐性啲,有比較下感覺一般,之後仲聽講抽卵手術未必係主診醫生做,仲驚,十五十六

複式洋房

2020勳章

ting2ip 發表於 20-3-19 11:01

今次轉左香港做,希望會成功

我都想了解下情況,有無話邊個醫生好啲架

複式洋房

Coolgirl1015 發表於 20-3-19 10:53

我喺寳德Bingo㗎,祝你好孕

真係架個到醫生好唔好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊