嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

呢排天氣反反復復,我個bb唔知係咪因為咁,
d濕疹又開始黎料
話說我個bb有濕疹都唔係第一日既事,但佢成日都濕疹起
我近黎又唔想帶佢出街咁多去醫生同又用類固醇,
我呢d冇濕疹經驗既人都唔知照顧佢好,
見住佢又痕又辛苦,我真係睇見都心up!

別墅

慘...會唔會有平時用開嘅cream搽住先?

複式洋房

你屋企仲有冇醫生開果d cream可以幫bb搽?
搽密d應該會好d

禁止訪問

2020勳章

大宅

auangle 發表於 20-3-17 13:30
d濕疹又開始黎料
話說我個bb有濕疹都唔係第一日既事, ...

我經歷緊,BB面起濕疹,之前用茶抹面再搽返保濕cream就會好返。上兩星期又起,今次好勁,用茶洗完都無反應。就用金銀花煲水,同佢抹面,再搽保濕cream,進度都好慢,尋日同佢轉咗保濕cream,今日明顯散咗啲。
所以唔好氣餒,要同佢清洗密啲,搽保濕cream搽密啲。

別墅

asgard 發表於 20-3-18 13:06
慘...會唔會有平時用開嘅cream搽住先?

我淨係用過醫生開果d豬油膏,但有d笠bb唔太中意,你地有無用過邊隻好?

別墅

youngyoungma 發表於 20-3-21 18:57
我經歷緊,BB面起濕疹,之前用茶抹面再搽返保濕cream就會好返。上兩星期又起,今次好勁,用茶洗完都無反應 ...

咁等我買完cream之後試下幫佢搽密d, 希望有用

JM大家一齊加油

禁止訪問

2020勳章

大宅

我最近睇到mustela嘅廣告,原來佢地都有隻綠色嘅濕疹line
一係你地可以留意下~
Wakanda Forever

別墅

wakanda 發表於 20-3-24 12:53
我最近睇到mustela嘅廣告,原來佢地都有隻綠色嘅濕疹line
一係你地可以留意下~
...

邊隻黎?會唔會有相可以睇下啊?

別墅

auangle 發表於 20-3-24 15:57
邊隻黎?會唔會有相可以睇下啊?

mustela呢個牌子幾好~ 我呀b有少少濕疹都係搽佢,宜家用緊呢枝

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

d濕疹又開始黎料

濕疹斷唔到尾, 只可以話減輕佢,
我就戒蛋, 牛肉, 鵝鴨, 味精, 最好去做埋個敏感test,
我就係易發果D位, keep住同佢搽馬油保濕, 小朋友郁動多, 磨擦多.
而家天氣潮濕唔想用比較潤既Cream, 可以查Lotion.

別墅

2020勳章

youngyoungma 發表於 20-3-21 18:57
我經歷緊,BB面起濕疹,之前用茶抹面再搽返保濕cream就會好返。上兩星期又起,今次好勁,用茶洗完都無反應 ...

你bb係咪輕微個d? 我仔一發發得好勁成面都係 大大撻 你用話咩保濕覺得work?
你一日洗幾多次面? 醫生又話唔好洗咁多 但唔洗面就咁擦保濕又好似唔多好咁

大宅

2020勳章

arsi_1002 發表於 20-4-4 19:17
你bb係咪輕微個d? 我仔一發發得好勁成面都係 大大撻 你用話咩保濕覺得work?
你一日洗幾多次面? 醫生又話唔 ...

我家姐個b有濕疹,用緊樓上講M字頭個個牌子嘅cleansing gel洗面同沖涼
之後再搽cream皮膚會冇咁乾架

複式洋房

d濕疹又開始黎料

我有關於濕疹既資,有需要pm me 可以whatsapp 比你 希望幫到你小朋友

大宅

arsi_1002 發表於 20-4-4 19:17
你一日洗幾多次面? 醫生又話唔 ...

我個仔用呢隻 鴨仔cream都好work 好滋潤 全天然成分

禁止訪問

複式洋房

winterjasmine 發表於 20-3-24 17:40
mustela呢個牌子幾好~ 我呀b有少少濕疹都係搽佢,宜家用緊呢枝

係邊度買?

別墅

manibee 發表於 20-4-17 16:15
係邊度買?

係屋企附近間萬寧買,我諗應該大部分分店都有

別墅

呢個brand幾好架 我都有用佢隻沐浴油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊