自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

tamama2007 發表於 20-3-18 16:32
請問邊度買? thanks

一個星期前蘇寧買$60一包2個,再送一支消毒噴霧,現在加咗價$80一包

子爵府

ckygrace 發表於 20-3-18 17:03
一個星期前蘇事買$60一包2個,再送一支消毒噴霧,現在加咗價$80一包
...

好貴

男爵府

chung_ma 發表於 20-3-18 17:07
好貴

雖然貴,但可以用3日,除開$10一日,同日本口罩而家的價錢差唔多,而且質素好過日本口罩。

男爵府

tingloveyin915 發表於 20-3-18 03:53
我弟婦幫我訂呢隻一D都唔焗,我c6返10個鐘頭工帶住都話唔焗,同埋我帶眼镜的,帶呢款口罩仲要冇霧,好用, ...

呢款好舒服,我都有呢隻牌子

男爵府

ckygrace 發表於 20-3-18 17:03

一個星期前蘇寧買$60一包2個,再送一支消毒噴霧,現在加咗 ...

謝謝

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

ckygrace 發表於 20-3-18 13:53
我大大話話都買咗幾十款韓國日本口罩,呢隻breathsliver真係用完返唔到轉頭,唔焗,超高防護(n99級),立 ...

未見過呢款,邊度買呢?幾錢呀?

男爵府

ckygrace 發表於 20-3-18 17:20
雖然貴,但可以用3日,除開$10一日,同日本口罩而家的價錢差唔多,而且質素好過日本口罩。
...

啱啱見到特價$65

男爵府

amebridge 發表於 20-3-18 12:41
有氣閥喎啲口罩係唔好戴,如果自己帶菌,排氣係冇filter(初期患者冇病徴,唔會知道自己係咪帶菌),咪周 ...

我見啲人叫氣閥做自私口罩,原來係咁解

男爵府

ckygrace 發表於 20-3-18 17:20
...

一個口罩用3 日充滿細菌喎,最好唔好啦,
我寧願轉日本口罩,每日用一個,感覺乾淨啲

珍珠宮

dede2005 發表於 20-3-18 13:48
我提亞女見到人戴這種口罩要自己彈開

是!自私口罩!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

ckygrace 發表於 20-3-18 13:53
我大大話話都買咗幾十款韓國日本口罩,呢隻breathsliver真係用完返唔到轉頭,唔焗,超高防護(n99級),立 ...

幾$?

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

moonday 發表於 20-3-18 17:26
呢款好舒服,我都有呢隻牌子

係,我老公本身話用埋個盒普通口罩先用日本呢隻,但佢用過一次就以後都用了,仲唔捨得比人添

伯爵府

tingloveyin915 發表於 20-3-18 03:53
我弟婦幫我訂呢隻一D都唔焗,我c6返10個鐘頭工帶住都話唔焗,同埋我帶眼镜的,帶呢款口罩仲要冇霧,好用, ...
想問呢款是否'made in Japan',thx

侯爵府

urgentc9 發表於 20-3-19 02:39
想問呢款是否'made in Japan',thx

係,佢叫日本朋友係日本藥房買完再寄來香港的

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

太平公主 發表於 20-3-18 23:15
我見啲人叫氣閥做自私口罩,原來係咁解

又唔係嘅。

【戴口罩都播毒?】傳戴「氣閥口罩」自私易播毒要遠離 專家否定:已能阻擋大部分飛沫

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2568701/%E3%80%90%E6%88%B4%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E9%83%BD%E6%92%AD%E6%AF%92%EF%BC%9F%E3%80%91%E5%82%B3%E6%88%B4%E3%80%8C%E6%B0%A3%E9%96%A5%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E3%80%8D%E8%87%AA%E7%A7%81%E6%98%93%E6%92%AD%E6%AF%92%E8%A6%81%E9%81%A0%E9%9B%A2%20%E5%B0%88%E5%AE%B6%E5%90%A6%E5%AE%9A%EF%BC%9A%E5%B7%B2%E8%83%BD%E9%98%BB%E6%93%8B%E5%A4%A7%E9%83%A8%E5%88%86%E9%A3%9B%E6%B2%AB

伯爵府

tingloveyin915 發表於 20-3-19 03:13
係,佢叫日本朋友係日本藥房買完再寄來香港的
thx a lot

翡翠宮

$?在哪訂架?tks

侯爵府

ngwong2 發表於 20-3-19 05:14
$?在哪訂架?tks

佢係年廿九叫日本朋友在日本藥房買再寄到香港的,個時日本末咁爆同末有鑽石公主號

侯爵府

ngwong2 發表於 20-3-19 05:14
$?在哪訂架?tks

個時買好平,連埋運費佢收我$60一盒

公爵府

tingloveyin915 發表於 20-3-19 10:03
個時買好平,連埋運費佢收我$60一盒

現在要$400一盒,平均$10一個獨立包裝,非獨立包裝都要$8.8/個, 想問係咪真係夏天戴呢款會舒服好多?嚟緊夏天好怕焗,有時返工仲要戴成日。

首頁

尾頁

跳至