自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

你是否住近London?
多唔多人戴口罩?
Boris johnson講完話如果老人家病得緊要,就唔醫,當地人有乜反應?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

都係果句,人在外地,小心take care

禁止訪問

男爵府

3aaa_baby 發表於 20-3-18 09:02
在疫情前,我還因香港社會的問題想小朋友大一點就送佢去外國讀書,疫症發生後,想法開始動搖,真的不敢想像 ...

same same,之前plan高中過去,現在想,還是等上大學先,起碼有能力照顧自己。

子爵府

回覆 1998Ruby1998 的帖子

寫得好,估唔到你中文都咁好,平時看綱上中文小說?你打唔打算返香港?其實英國好住嗎?

水晶宮

1998Ruby1998 發表於 20-3-18 16:46
又唔覺,可能因為情況嚴峻左,有更多問題要去處理,唔得閒歧視華人。
起碼宜家戴口罩啲外國人都冇咁抗拒, ...

祝願疫情儘快平息, 人民都健康安好!

子爵府

親子王國15週年勳章

aa06 發表於 20-3-18 17:47
回覆 1998Ruby1998 的帖子

寫得好,估唔到你中文都咁好,平時看綱上中文小說?你打唔打算返香港?其實英國 ...

我中文好揸兜
平日有睇中文小說,但只係輕小說,冇乜濃厚文學價值。
我想返但有心無力,英國如果冇乜頭暈身慶都好好住。起碼天氣冇咁熱。

水晶宮

在疫情前,我還因香港社會的問題想小朋友大一點就送佢去外國讀書,疫症發生後,想法開始動搖,真的不敢想像 ...

估計疫情過後,少咗人移民

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

希望疫情快些過去

水晶宮

我諗將會好排華

珍珠宮

whywhite22 發表於 20-3-18 21:48
估計疫情過後,少咗人移民

Boris 咪得米囉,佢係脫歐派、反移民,依家嚇到英國D外國人雞飛狗走!

首頁

尾頁

跳至