潮流時尚

跳至

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

比$5萬買假野唔鬧到個買家傻,仲要D字一睇都知係假,可能你朋友比$5000買呃你$5萬買

大宅

回覆 coffee_meow 的帖子

樹幹同天空花花D珠對比, 5萬蚊OMG

大宅

baby_CH 發表於 20-3-18 19:27
如果要價錢平,不如用返中價牌子野,用得名牌唔差在個少少1
總有啲人又要威又要戴頭盔架嘛
可能佢見樓主買咁多貴野同靚野,自己又好想同樓主睇齊但又冇咁多彈藥
咪要買啲A貨充撑下~~

禁止訪問

伯爵府

2024勳章

KarenPin 發表於 20-3-19 10:18
總有啲人又要威又要戴頭盔架嘛
可能佢見樓主買咁多貴野同靚野,自己又好想同樓主睇齊但又冇咁多彈藥 ...

人比人,比死人,辛苦自己

雖然我能力買唔到咁多靚嘢,咁咪買精d

大宅

baby_CH 發表於 20-3-19 12:14
人比人,比死人,辛苦自己

雖然我能力買唔到咁多靚嘢,咁咪買精d
講得冇錯我好細個就領悟呢個道理,skip晒中低價位既牌子,直上LV C同H,其他乜都唔睇

伯爵府

2024勳章

KarenPin 發表於 20-3-19 12:27
講得冇錯我好細個就領悟呢個道理,skip晒中低價位既牌子,直上LV C同H,其他乜都唔睇
...

細個有用過Alviero Martini

第一個luxury brand買Gucci

我睇款多d,有d牌子知佢麻麻但又鍾意個款,無法

大宅

baby_CH 發表於 20-3-19 12:35
細個有用過Alviero Martini

第一個luxury brand買Gucci
地圖袋曾經都好想擁有 因為自己本身讀地理好鐘意地圖地球呢啲野
但個價錢對我黎講係天價,到有錢時個袋又唔興
我奄尖少少,又睇牌子又睇款,仲要問埋身邊最熟既朋友話覺得好睇先去馬

伯爵府

2024勳章

KarenPin 發表於 20-3-19 12:56
地圖袋曾經都好想擁有 因為自己本身讀地理好鐘意地圖地球呢啲野
但個價錢對我黎講係天價,到有錢時個袋又唔 ...

jm行少好多X枉路,宜家我都學精咗,但每個人喜好同眼光唔同,同埋自己先係用家,自己喜歡個款就好了,但我都會問朋友睇下個牌子襟唔襟

複式洋房

coffee_meow 發表於 20-3-18 13:31
朋友唔係一定只講 shopping 嘅,不過佢最近好鬼愛挑機唉,女人心海底針
...

好明白,不嬲只信專門店,但佢地竟然覺得專門店係傻仔行為,代購平好多,好心啦,無錢就咪買,買到假既又唔相信又係度自high

大宅

baby_CH 發表於 20-3-19 14:15
jm行少好多X枉路,宜家我都學精咗,但每個人喜好同眼光唔同,同埋自己先係用家,自己喜歡個款就好了,但我 ...
以前就係冇問朋友,都買過agnes b ck呢啲袋,後來完全唔想用,而且quality好差,好彩一個起兩個止,當買個教訓依家謹慎好多,諗多一兩個月都仲係好鐘意先出手,唔想衰衝動

伯爵府

2024勳章

KarenPin 發表於 20-3-19 15:23
以前就係冇問朋友,都買過agnes b ck呢啲袋,後來完全唔想用,而且quality好差,好彩一個起兩個止,當買個 ...

雖然貴野的quality唔一定好,但平就點都差少少,始終一分錢一分貨

我宜家都戒緊衝動,但總有失守的時候

大宅

KarenPin 發表於 20-3-19 12:56
但個價錢對我黎講係天價,到有錢時個袋又唔 ...

其實地圖袋 hit 時幾錢?嗰時在外國讀書...

我讀中學時最興係 prada nylon 袋

伯爵府

2024勳章

coffee_meow 發表於 20-3-19 21:47

90年代 出賣了年紀

大宅

baby_CH 發表於 20-3-19 22:05
90年代 出賣了年紀

老餅

大宅

邊間呀

男爵府

coffee_meow 發表於 20-3-19 08:38
可能係我其實在 IG / FB 都唔會 share 買嘢圖...

Me too, 費事人哋睇到話我曬野

伯爵府

2024勳章

MandyLau13 發表於 20-3-20 07:53
Me too, 費事人哋睇到話我曬野

其實好多人都鍾意曬,都唔明咩心態

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28923865&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

男爵府

回覆 baby_CH 的帖子

咁搞笑嘅,人哋話唔鐘意constance個款嘅袋就話人踩人個袋 超霸道,又係個類全世界只圍住自己轉嘅人

大宅

coffee_meow 發表於 20-3-19 21:47

我讀書個陣都仲興興地 印象好似千零二千蚊一個
不過最興都係Patrick Cox同Westwood
以前出親城都會行extravagenza 買唔起睇下都好嘛
不過到買得起時又唔想買lu....

首頁
12345...13

尾頁

跳至