潮流時尚

跳至

首頁
34567...13

尾頁

大宅

BBG1 發表於 20-3-20 11:49
兩個袋差好遠呢!識分都未必分到真假,唔識的更加不能代購。

我成日都覺得花多少少錢,擔心少一樣係抵花嘅。咁當然唔係個個咁諗

男爵府

baby_CH 發表於 20-3-20 12:07
睇返,原來有人講唔喜歡C個H字大到9條街都見到

其實唔喜歡呢個款有乜出奇,我都覺得個H太大,各花入各眼,有乜問題

大宅

onon0308 發表於 20-3-20 12:10
80後仲記得個陣好多男仔都買Patrick Cox 心口包,勁娘而女仔就買We ...

仲有 Burberry Blue Label

男爵府

baby_CH 發表於 20-3-20 09:03
其實好多人都鍾意曬,都唔明咩心態

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28923865&utm ...

哩個forum 我以前都會係個邊分享!
可惜個邊既人太mean , 開心分享都會比人話係曬命,出風頭,而家都只會同熟人搭嘴一兩句就算!

男爵府

coffee_meow 發表於 20-3-20 12:15

嘩哈哈 同路人笑死我
唔同時期,興唔同既野,都成回憶了
暴露哂年齡Tim
其實買袋,我覺得首先要有能力,無謂因追而追,買唔到既,咪再儲下錢!
唔明點解為左曬而買個A貨呢?咩心態?
可能大家女人都愛比較

男爵府

onon0308 發表於 20-3-20 12:17
哩個forum 我以前都會係個邊分享!
可惜個邊既人太mean , 開心分享都會比人話係曬命,出風頭,而家都只會 ...

其實有乜曬唔曬命,人地開post寫明係講乜品牌,如覺得人地曬命咪唔好入去睇囉。大家都唔識大家,又有乜好出風頭,佢地諗得太多了

男爵府

marronc 發表於 20-3-20 12:24
其實有乜曬唔曬命,人地開post寫明係講乜品牌,如覺得人地曬命咪唔好入去睇囉。大家都唔識大家,又有乜好 ...

係架,佢地個邊好多憎人富貴厭人貧!
分享一下,就不停比豬豬,又不停留言攻擊,真係好冇意思
同BK既JM無得比!所以都好鍾意係到同大家分享

大宅

onon0308 發表於 20-3-20 12:22
嘩哈哈 同路人笑死我
唔同時期,興唔同既野,都成回憶了
暴露哂年 ...

我都覺得係女人愛比較出事

其實到而家,我有啲細個買唔起嘅袋我都好想買返,但 c6 話都係唔好用二手,唔好意頭
我好想要返個 LV Speedy Watercolor... 同埋 Dior Oblique 粉紅嗰時真係好恨要

伯爵府

2024勳章

marronc 發表於 20-3-20 12:13
其實唔喜歡呢個款有乜出奇,我都覺得個H太大,各花入各眼,有乜問題
...

我也

覺得個H太大, 加上隔格唔啱用, 每個人喜好同要求都唔同, 大家交流下了解下大家的想法~

男爵府

onon0308 發表於 20-3-20 12:28

係架,佢地個邊好多憎人富貴厭人貧!

佢地咁睇唔開其實好難做人類

男爵府

coffee_meow 發表於 20-3-20 12:33
我都覺得係女人愛比較出事

其實到而家,我有啲細個買唔起嘅袋我都好想買返,但 c6 話都係唔好用 ...

愛比較係大部分女人既共通點
我覺得自己真係好鍾意既,其實二手既都無咩所謂,你諗下,CC既vintage大把人買,而且個價仲可能高過全新貨!
我覺得保養得好既,都可以買,始終心頭好,買唔到,個心會 *銀住銀住*!

男爵府

marronc 發表於 20-3-20 12:37
佢地咁睇唔開其實好難做人類

個邊真係好多非人類既生物
係到分享無壓力,個邊分享好多小器鬼架
唔似哩到咁和諧

大宅

onon0308 發表於 20-3-20 12:44
愛比較係大部分女人既共通點
我覺得自己真係好鍾意既,其實二手既都無咩所謂,你諗下 ...

我”銀”咗好耐啦

其實 vintage LV 同 Dior 都唔貴,買都係諗住可有返啲細個買唔起嘅嘢... 嗰時屋企經濟因金融風暴好大鑊,我哋又在外國讀書真係唔會有錢買亦因為咁我同自己講讀完書要努力工作咁...

男爵府

回覆 coffee_meow 的帖子

如果有能力,想買咪買囉

wcpcelia    發表於 20-3-20 14:27

男爵府

coffee_meow 發表於 20-3-20 12:54
我”銀”咗好耐啦

其實 vintage LV 同 Dior 都唔貴,買都係諗住可有返啲細個買唔起嘅嘢... 嗰時 ...
買個童年回憶

男爵府

coffee_meow 發表於 20-3-20 12:54
我”銀”咗好耐啦

其實 vintage LV 同 Dior 都唔貴,買都係諗住可有返啲細個買唔起嘅嘢... 嗰時 ...

如果係心結就快d去解左佢,日本有咁多vintage鋪,應該唔難買到,價錢又唔會貴,希望你會遇得番啦!
我中5畢業都去左外國讀書,人生第一次自己打工買到LV neverfull ,個袋而家仲擺左係到留念,不過發哂毛左!

男爵府

coffee_meow 發表於 20-3-20 12:15

我勁鐘意BL, 去日本係勁掃,到咗依家都仲有留意買佢的野

大宅

onon0308 發表於 20-3-20 12:59
如果係心結就快d去解左佢,日本有咁多vintage鋪,應該唔難買到,價錢又唔會貴,希望你會遇得番啦!
我中5 ...

本來我今個月尾去東京㗎

大宅

MandyLau13 發表於 20-3-20 13:10
我勁鐘意BL, 去日本係勁掃,到咗依家都仲有留意買佢的野

嗰時冇咩錢,後來出來賺錢時佢已唔興但我都買咗件冬天褸最近搬屋時先送咗佢出街(肥咗着唔落)

男爵府

coffee_meow 發表於 20-3-20 13:25
嗰時冇咩錢,後來出來賺錢時佢已唔興但我都買咗件冬天褸最近搬屋時先送咗佢出街(肥咗 ...

我仲有好多都唔捨得掉

首頁
34567...13

尾頁

跳至