自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

先講明我不是主角,真的是幫我一個識左廿幾年嘅好朋友問。因為連我都唔識得答,所以想問吓各位姊妹。

男女主角都已經過咗40歲,兩位係同事,男嘅搞緊離婚,已經申請左,女嘅亦都係。

男嘅離婚原因係因為前妻出軌,女嘅一樣,係佢前夫出軌。大家係同事,因有共同興趣,話題比較啱傾,加上疫情關係,好多時lunch time會一齊去防疫的用品。

後來越傾越啱傾,開始拍起拖。

水晶宮

但我好朋友同我講,男主角會成日同佢前妻WhatsApp同傾電話,我好朋友問佢嗰個係咪前妻,男主角堅持唔認,但我好朋友好100%肯定個位係前妻,依個男嘅亦都立刻delete哂WhatsApp入邊同前妻嘅對話,連前妻嘅名都改埋,但因為我個好姊妹認得佢前妻個頭像,所以佢咁肯定。

我同我好朋友講,既然佢都申請左離婚,亦都帶你見晒佢屋企人,咁你咪放鬆少少,當佢哋仲有事要聯絡。
但我好朋友而家先同我講,原來佢前妻仲同佢住埋同一間屋,因為諗住之後會賣。

(我聽到之後當場呆左)

水晶宮

但我好朋友話佢呢個男主角對佢好好,只不過所有關於同佢前妻嘅嘢,佢有好多隱瞞,亦都有好多大話,但係佢知佢真係已經申請左離婚,因為男主角同佢plan好晒之後,等法庭頒佈正式離婚之後,佢就會買埋另一半業權,前妻就要搬走(男主角話同佢前妻已經講掂數)。

其實由佢哋相識到拍拖,我好朋友一路都有同我傾同我講開,個男主角對我好朋友係好好,亦都好細心,我亦都睇到我好朋友越嚟越靚,但係我唔想佢俾人呃。

所以我依家諗就係過去究竟係咪咁緊要?

其實我想問吓大家,過去嘅事係咪咁緊要,大家仲會唔會咁介意現任同ex 嘅所有一切?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

佢同前妻電話同WhatsApp傾嘅內容係咩?佢哋各自有冇小朋友?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

雪菜肉c 發表於 20-3-18 10:42
但我好朋友話佢呢個男主角對佢好好,只不過所有關於同佢前妻嘅嘢,佢有好多隱瞞,亦都有好多大話,但係佢 ...
佢知佢真係已經申請左離婚, 因為個男人同佢講"因為男主角同佢plan好晒之後,等法庭頒佈正式離婚之後,佢就會買埋另一半業權,前妻就要搬走" ???

叫個男人俾法律証明文件/ 離婚申請書副本
如果俾唔出, 你個朋友10成俾人呃左做小三

個男人係有老婆而且唔會離婚

男爵府

回覆樓主:

等佢地確實已離婚,買了另一半業權才更進一步發展。拍住拖先,觀察,保留,保護自己。

wcpcelia    發表於 20-3-19 15:31
APIGMA    發表於 20-3-18 16:52

水晶宮

竇漪房 發表於 20-3-18 10:49
佢同前妻電話同WhatsApp傾嘅內容係咩?佢哋各自有冇小朋友?

男主角冇小朋友, 女主角有一個,不過已經大學。

WhatsApp內容唔知道佢傾密,只係見到佢個頭像係同佢傾緊

水晶宮

雪菜肉c 發表於 20-3-18 10:41
但我好朋友同我講,男主角會成日同佢前妻WhatsApp同傾電話,我好朋友問佢嗰個係咪前妻,男主角堅持唔認, ...

咁咪採取觀望態度囉,唔好同佢有進一步落去,保持返距離。

水晶宮

littlefunpig 發表於 20-3-18 10:50
佢知佢真係已經申請左離婚, 因為個男人同佢講"因為男主角同佢plan好晒之後,等法庭頒佈正式離婚之後,佢就會 ...

我好朋友有見過佢嘅離婚申請書,所以先諗緊都諗唔明,我都係唔明

珍珠宮

咁你覺得你朋友會俾對方呃乜嘢?感情定金錢定係乜嘢?

水晶宮

lytcalbee 發表於 20-3-18 10:50
等佢地確實已離婚,買了另一半業權才更進一步發展。拍住拖先,觀察,保留,保護自己。
...

我都叫我朋友偏向係咁樣,但係我怕佢已經受過一次傷,突然有個咁體貼嘅男人,又會同佢講將來,我就係唔想佢全程投入得咁快。

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

love2talk 發表於 20-3-18 10:56
咁咪採取觀望態度囉,唔好同佢有進一步落去,保持返距離。

水晶宮

Moti 發表於 20-3-18 10:57
咁你覺得你朋友會俾對方呃乜嘢?感情定金錢定係乜嘢?

當然係呃感情,因為我由中學已經識呢個好朋友,佢係一個好乖嘅女人,所以佢咁快有第2段感情出現,我哋幾個閨蜜都好緊張,同佢傾過好多次。

珍珠宮

回覆樓主:

呢段時間唔涉及錢同性,應該唔會有損失

水晶宮

但我想問吓大家, ex嘅過去大家會唔會好緊張同好介意?

瑪瑙宮

咪當拍散拖囉, 唔使諗一定同佢做人世卦? 無男人會死?

APIGMA    發表於 20-3-18 16:52
jnc.    發表於 20-3-18 13:08
babycam    發表於 20-3-18 11:59

水晶宮

mike89 發表於 20-3-18 10:59
呢段時間唔涉及錢同性,應該唔會有損失

錢就應該唔可能,但佢哋已經去過旅行,全部都係男主角俾錢。

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

雪菜肉c 發表於 20-3-18 11:02
錢就應該唔可能,但佢哋已經去過旅行,全部都係男主角俾錢。

之後會買埋前妻另一半業權,
呢度先係錢
旅行有可能係條長綫,亦有可能為性,
你朋友可能係條大魚,小心錢財

伯爵府

lytcalbee 發表於 20-3-18 10:50
...

Agree

首頁
12345...7

尾頁

跳至