親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

同agent買機票,宜家航空公司full refund, 手續費係米任由agent亂收?

珍珠宮

喧嘩 發表於 20-3-18 12:22
同agent買機票,宜家航空公司full refund, 手續費係米任由agent亂收?

睇返你買機票果時嘅T&C,有寫

男爵府

終極熊貓 發表於 20-3-18 12:38
睇返你買機票果時嘅T&C,有寫

冇,留學生買機票果d agent, 打個電話就買果種,航空公司係full refund 嘅

禁止訪問

男爵府

osmants 發表於 20-3-18 13:45
So ... Agent 發出機票, 電郵比你時, 不會只得航班時間, 訂位編號, 一定有改期, 退票 ... 的附加資料, 你搵 ...

冇電郵,只ws機票,只有寫航空公司條款,上網check過,公司應該得佢一個人

珍珠宮

喧嘩 發表於 20-3-18 15:02
冇電郵,只ws機票,只有寫航空公司條款,上網check過,公司應該得佢一個人
...

公司有幾多人不是重點
咁公司有無website,有無general T&C

如果都無,只好怪點解你會喺一間咁唔solid嘅公司買。。。

禁止訪問

男爵府

終極熊貓 發表於 20-3-18 16:11
公司有幾多人不是重點
咁公司有無website,有無general T&C

乜都冇,冇網站,只知係旅遊協會入面有名單,係升學顧問公司介紹嘅agent

禁止訪問

男爵府

osmants 發表於 20-3-19 23:21
你的錢 ... 都好容易賺 ~

咁直接問返佢啦, 乜資料都無, 大家都幫唔到你, 佢話收 US$ 1,000 手續費都得.

就係囉,佢仲亂咁改同cancel我d機票, 又冇通知我,如果我冇棄用佢訂嘅機票,我女肯定返唔到黎香港,俾我發現左仲惡過我,又cut我線唔睬我,但錢就亂收,我又唔敢得罪佢,始終未退錢俾我,好嬲,硬食,有咩方法可以投訴佢,我有晒證明佢私自cancel我套機票,同埋私自將3月尾嘅機票轉左7月,而冇通知我,直至我自己發現

禁止訪問

大宅

喧嘩 發表於 20-3-20 06:43
就係囉,佢仲亂咁改同cancel我d機票, 又冇通知我,如果我冇棄用佢訂嘅機票,我女肯定返唔到黎香港,俾我發 ...

可否告知邊間?

男爵府

ainnai 發表於 20-5-1 17:20
可否告知邊間?

我果個一人公司,專門做留學生機票

首頁

尾頁

跳至