自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2021勳章

永安訂左2月飛台北,已收到退款沒有扣任何手續費原銀奉還

Expedia 訂咗冇得免費取消既台北酒店,我自己send電郵比酒店問可唔可以退款,佢哋好快覆叫我比證明我比完證明佢就叫我自己聯絡Expedia 做返退款,幾日後就收到退款

用AM換咗4月東京已改11月先出發,比起之前左平百零蚊機場稅.
係Jalan 訂咗輕井澤2晚酒店已比錢,退款時又賺多咗百幾蚊,因為用yen 找數呢排日元升左

依家信用卡戶口有成萬蚊Credit,可以慢慢用

侯爵府

2021勳章

hhmum 發表於 20-3-18 19:05

Expedia 訂咗冇得免費取消既台北酒店,我 ...

你就好啦,我好耐前book 佐airasia飛馬來西亞。而加飛又飛唔到,航班好似又無取消無改,錢又唔知退唔退到,電話又無個,凈系得個AI機械人Ava做CS,但又load勁耐都load唔到到退款呢步。唉

伯爵府

2021勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 20-3-18 19:18
你就好啦,我好耐前book 佐airasia飛馬來西亞。而加飛又飛唔到,航班好似又無取消無改,錢又唔知退唔退到 ...

慢慢來啦!我初頭永安攪機票退款都係咁無奈,打電話好耐冇人聽,但好彩有電郵比我話會自動取消,打到電話比佢哋又話唔知會退到幾多同扣幾多手續費,慶幸原銀奉還.

AM改機票都用左三日時間去攪,仲要比C6鬧我嘥時間去攪呢D嘢
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

侯爵府

2021勳章

hhmum 發表於 20-3-18 19:36
慢慢來啦!我初頭永安攪機票退款都係咁無奈,打電話好耐冇人聽,但好彩有電郵比我話會自動取消,打到電話 ...

我都系等多一等,等航班更改佐/取消佐,有電郵send黎先再搞退款了。唔知系咪未到果日,航空公司就唔搞d航班住

瑪瑙宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

hhmum 發表於 20-3-18 11:05

你好叻,可以賺埋匯率,我1月頭book 英國attractions ticket, 剛辨好refund, 匯價跌到都近10%加有d 要手續費,total 蝕左幾百(開頭都預左只改期,而家拎返錢都算好彩)..

我歐洲飛英國,機票只可退voucher, 都係輸少當嬴。

老爺奶奶book 左郵輪,撻訂賠錢,兩個加埋無左$1萬,但唔洗心掛掛。

瑪瑙宮

蘋果姐姐^_^ 發表於 20-3-18 11:18
你就好啦,我好耐前book 佐airasia飛馬來西亞。而加飛又飛唔到,航班好似又無取消無改,錢又唔知退唔退到 ...

有冇買保險?

同埋馬來西亞係咩旅行警告?

大宅

蘋果姐姐^_^ 發表於 20-3-18 19:18

用wechat客服等10幾分鐘,有人會回應,我3 月頭要求退款,直接幫我搞。

wcpcelia    發表於 20-3-19 12:24

子爵府

2021勳章

我愛Corina 發表於 20-3-18 19:58
有冇買保險?

而家全世界都紅色旅警啦

侯爵府

2021勳章

hhmum 發表於 20-3-18 19:05

永安咁好冇扣手續費?

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

小星星1 發表於 20-3-18 20:24
永安咁好冇扣手續費?

係喎,我琴日收到佢電話都話唔駛,原本預左比,而家1家4口,慳返600蚊

瑪瑙宮

2021勳章

回覆樓主:

咁正既,唔使手續費咁好?
我原先要千幾蚊退票錢連手續費,之後日本封關,永安話處理中,但從來無提過幾錢,再email問都無答

瑪瑙宮

2021勳章

lovelyBBmic 發表於 20-3-18 20:36
係喎,我琴日收到佢電話都話唔駛,原本預左比,而家1家4口,慳返600蚊
...

請問係咪退左款先打電話比你? 我留晒信息都無再打電話比我喇

瑪瑙宮

jy0022 發表於 20-3-18 12:20
而家全世界都紅色旅警啦

咁可以claim 保險,如果有買。

侯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

復活節旅行我都搞好哂退款,依家搞緊暑假,等緊永安回覆

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

無話可說 發表於 20-3-18 20:38
請問係咪退左款先打電話比你? 我留晒信息都無再打電話比我喇

未退架,佢打黎confirm咋,要17至60日先收到錢,佢話2個月都收唔到錢再打上去

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

我原本2月飛新加坡
機票全退
酒店全店
民宿退30% (蝕左700元)
2份旅保都全退
最後蝕700元,已叫執返身彩

伯爵府

2021勳章

小星星1 發表於 20-3-18 20:24
永安咁好冇扣手續費?

係呀,我都知有人話收$150一個人但我冇扣到錢我比左幾多佢回返咁多比我.
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

侯爵府

2021勳章

hhmum 發表於 20-3-18 19:36
慢慢來啦!我初頭永安攪機票退款都係咁無奈,打電話好耐冇人聽,但好彩有電郵比我話會自動取消,打到電話 ...

你就好啦,我參加嗰個團,佢收我每人一千蚊手續費,依家諗緊點樣同佢理論。想問你係透過電郵同佢講退款,是嗎?可否提供給我?謝謝你

侯爵府

2021勳章

我愛Corina 發表於 20-3-18 19:58
有冇買保險?

有啊,但保險唔系要咩航空公司證明?
馬來西亞系絕對遊客入境。香港都對全球其他國家發出紅色警示

侯爵府

2021勳章

小談心 發表於 20-3-18 21:37
我原本2月飛新加坡
機票全退
酒店全店

旅保點退?我以為退唔到。我買保x

首頁

尾頁

跳至