自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

不如你地放過個老人家啦

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實點知人地無俾家用? 人地俾家用要通知你?

侯爵府

你同佢哋無咩分別呀。其實8點幾食飯都唔係好夜啫,又唔洗你煮唔洗你洗。你咪返到屋企沖涼做facial做運動⋯⋯到8點等食飯囉。如果一家一主你六點返到屋企,開始煮飯都要7點食啦,仲要煮要洗,時間差不多咋

公爵府

好心樓主你唔好開post啦,話你都嘥氣,當99係工人咩?

水晶宮

畀面勳章

既然自己有樓,為乜唔返自己樓住?聽你講即是第日99湊B,你哋繼續住99度?既然你99可以幫你湊,其實係咪都可以幫阿哥湊?

可能哥嫂都想知點解你哋要痴佢阿媽住,又要幫你湊仔?

至於家用,已經唔關你嘅事,你99點頭,無人可以有say喎

琥珀宮

回覆樓主:

50步同100步

水晶宮

畀面勳章

小華子 發表於 20-3-19 10:52
好心樓主你唔好開post啦,話你都嘥氣,當99係工人咩?

可能佢99心甘命抵
問題係樓主只許自己一家痴99、湊佢個b
但又唔俾哥嫂痴99丶湊哥嫂d仔

水晶宮

畀面勳章

polliebb 發表於 20-3-19 10:52
其實點知人地無俾家用? 人地俾家用要通知你?

就算一蚊都冇俾,個阿媽無出聲,都唔到新抱出聲

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

玩關post la???

Kuromi1127    發表於 20-3-19 11:46

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁快關閉

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

72leelily 發表於 20-3-19 09:35
奶奶最慘
加埋你初生B即是湊3個
煮8人大餐

你說出真相,最慘既人都未出聲,由朝做到晚,遲d仲有個new born, 真係24小時on call.

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

關左post

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

都估到實收檔

子爵府

其實,佢地成家返奶奶屋企食飯+湊仔,應該一直你都知
依家你自己有樓唔住,點解要迫返去奶奶度住呢?
奶奶最辛苦,又煮飯又湊3個,跟本無可能做到啊
大伯2個仔係幾大?復課後邊個湊返學放學?邊個去買餸 ?
如果你比大舊錢奶奶做家用,而大伯成家就無比家用,咁就有問題
不過奶奶都未出聲,你有咩資格???
你地應該夾份請工人比奶奶用先啱
相見好同住難,有能力點都要搬出去
你唔想等佢地8點先食,咪食先囉
第日個BB出世,你仲有排煩
比自己屋企人湊,即係婆婆,你會開心好多
奶奶.........你話佢又唔得,肯定要受氣吧

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

做乜delete呀?你唔係覺得自己啱曬嗎?

伯爵府

慘… 出完個post 就俾人鬧到要關post。 證明香港幾多自我中心嘅港女,樓主反省下啦。

男爵府

其實樓主嫌遲開飯可以自己同老公出去食飯先架,冇話一定要食奶奶煮ge飯。叫奶奶煮少2個人飯,俾佢輕鬆下,有咩好不滿。

水晶宮

回覆 雪糕車 的帖子

好心樓主你不要取老人家便宜。你自己有樓,好心搬出去住,自己再出錢請工人。請工人都是$5000一個月,你求其打一份工,都有一一萬元多些的收入。夠你比工人錢仲有錢如下儲起。最討厭這裏取著數的人。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一個回應都無就收檔?唔係好委屈先開post 咩?

水晶宮

畀面勳章

0q.cathy 發表於 20-3-19 10:59
你說出真相,最慘既人都未出聲,由朝做到晚,遲d仲有個new born, 真係24小時on call.
...

佢99堅慘,仲衰過自己生7個

首頁

尾頁

跳至