親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

8月尾一行10人,有老有嫩,訂左TG,Agoda 酒店無得refund,慘慘!!!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

poodlebarbie1 發表於 20-3-20 11:24
8月尾一行10人,有老有嫩,訂左TG,Agoda 酒店無得refund,慘慘!!!

agoda唔會咁快幫你處理8月訂單,我4月8日出發,問左agoda同酒店好多次都唔比免費取消,直至昨日system終於比我免費取消

而且8月咩情況都未知

大宅

Lqueenie 發表於 20-3-20 14:50
agoda唔會咁快幫你處理8月訂單,我4月8日出發,問左agoda同酒店好多次都唔比免費取消,直至昨日system終於 ...

妳酒店本身係無得免費取消果種嗎?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

poodlebarbie1 發表於 20-3-20 14:58
妳酒店本身係無得免費取消果種嗎?

係,本身訂左不可取消

我覺得agoda本身自己有政策去取消房,因為我昨晚經cs 處理並confirm係全退

今日竟然收到酒店email話只可比我改期,仲話收到agent通知想取消房間,佢地只可退25%,好奇怪

大宅

Lqueenie 發表於 20-3-20 15:10
係,本身訂左不可取消

我覺得agoda本身自己有政策去取消房,因為我昨晚經cs 處理並confirm係全退

咁現在即係点?

大宅

Lqueenie 發表於 20-3-20 14:50
agoda唔會咁快幫你處理8月訂單,我4月8日出發,問左agoda同酒店好多次都唔比免費取消,直至昨日system終於 ...

妳4月8係去布吉嗎
住边間酒店

珍珠宮

poodlebarbie1 發表於 20-3-20 15:12
咁現在即係点?

我唔理,agoda昨晚已confirm我係全退

所以我覺得agoda係有佢自己的政策去取消房而唔駛酒店同意

珍珠宮

poodlebarbie1 發表於 20-3-20 15:13
妳4月8係去布吉嗎
住边間酒店

訂左2間,1間係New Square Patong, 亦喺前日經trip.com confirm全退

另1間係two villas oxygen bangtao beach, 經agoda訂

大宅

Lqueenie 發表於 20-3-20 15:13
我唔理,agoda昨晚已confirm我係全退

所以我覺得agoda係有佢自己的政策去取消房而唔駛酒店同意

明白
咁airline呢

珍珠宮

poodlebarbie1 發表於 20-3-20 15:16
明白
咁airline呢

airasia可以免費取消

大宅

poodlebarbie1 發表於 20-3-20 15:16
明白
咁airline呢

男爵府

poodlebarbie1 發表於 20-3-20 11:24

你點解要取消?因TG取消?
我又係八月尾但曼谷、現在同Agoda 傾緊但我估不肯退因我本身係無得取消政策、TG調了我班機由早調我夜機我不接受TG話肯跟

大宅

樹熊 發表於 20-3-20 21:57
你點解要取消?因TG取消?
我又係八月尾但曼谷、現在同Agoda 傾緊但我估不肯退因我本身係無得取消政策、TG ...

TG布吉無取消呀
我係怕疫情
同埋怕到時上機又要show健康証明

男爵府

poodlebarbie1 發表於 20-3-20 22:14
TG布吉無取消呀
我係怕疫情
同埋怕到時上機又要show健康証明

因以家距離八月有一段時間可能要等下、除非航空公司取消機

wcpcelia    發表於 20-3-24 15:00

禁止訪問

大宅

前天收到email, 通知改了晚機去早機返,仲要係曼谷轉機,唔知可否退款呢?

大宅

好突然,全部可以refund了,今次要讚Agoda, send email去agoda,轉頭打電話比我跟進,2日就攪掂了。

珍珠宮

poodlebarbie1 發表於 20-5-2 01:36
好突然,全部可以refund了,今次要讚Agoda, send email去agoda,轉頭打電話比我跟進,2日就攪掂了。
...

咁咪即係退晒機票酒店?

大宅

Lqueenie 發表於 20-5-2 18:00
咁咪即係退晒機票酒店?

係呀
機票係Trip.com
酒店係Agoda
其實之前 問咗agoda同埋酒店,兩邊都話係冇得退,因為我買嘅係冇得退款,但泰航去布吉嘅直航機取消咗,又延遲咗240mins以上,我又試下再以 呢一個理由問agoda, 佢就同我處理到refund了。

而Trip.com 都係用呢個 航班延誤240 mins 以上既原因同我申請退機票。

珍珠宮

poodlebarbie1 發表於 20-5-2 20:51

係呀

解決左,安樂晒

首頁

尾頁

跳至