自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

tester5 發表於 20-3-20 12:10
回覆 miriam 的帖子

我要返工, 佢唔識照顧自己既等餓死囉

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

好有愛既POST

伯爵府

miriam 發表於 20-3-20 12:01
佢驚唔夠味, 再加左少少頭抽, 問我有無老抽.............我開食店咩
老抽我有喎,炆肉d色靚d。 反而孜然粉呢d我無喎。

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 miriam 的帖子

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

寶石宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

幸福可以好簡單

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

siulili 發表於 20-3-20 12:26
老抽我有喎,炆肉d色靚d。 反而孜然粉呢d我無喎。
唔好鬧我, 我屋企既米已經放左 4 年..........你諗下老抽呢樣野我仲邊會有

2 月全個月 WFH 先的起心肝買返部份調味料咋, 不過箱米仲未食晒...............

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

伯爵府

miriam 發表於 20-3-20 12:31
唔好鬧我, 我屋企既米已經放左 4 年..........你諗下老抽呢樣野我仲邊會有

2 月全個月 WFH 先的起心肝買返 ...
4年? 你3個月先在家煮1次飯? 所有調味料都過哂期啦

水晶宮

回覆樓主:

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

王國長老

siulili 發表於 20-3-20 12:36
4年? 你3個月先在家煮1次飯? 所有調味料都過哂期啦
出返黎做野都無乜煮飯, 差唔多次次要煮都買過新既, 箱米都仲有兩餐先食完, 可以買過新既

公爵府

miriam 發表於 20-3-20 11:35
買餸煮飯一腳踢

停課搞到佢無聊地學煮野食,遲早 月巴 歹匕 我

好想知邊個洗碗?

王國長老

WWT1234 發表於 20-3-20 12:39

好想知邊個洗碗?
當然係我喇~~

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

大宅

買餸煮飯一腳踢

樓主好幸福,有個咁叻既女,煮得好唔好呀,仲要用不銹鋼鑊都唔痴底

侯爵府

醒目開學勳章

叻女!&#128077;&#128077;

水晶宮

miriam 發表於 20-3-20 11:39
16 歲

好叻女

王國長老

virginbaby 發表於 20-3-20 12:41
樓主好幸福,有個咁叻既女,煮得好唔好呀,仲要用不銹鋼鑊都唔痴底
...

唔好俾表面呃左, 隻不鏽鋼鑊係黏晒底............

第一日整炒麵既豬肉豉油重手左

第二日既意粉茄汁味唔夠

第三日既意粉蒜頭生左少少

噚晚既孜然雞翼唔知係咪雞翼唔靚, 明明係熟既 D 肉都係黏骨, 味就真係 OK 架

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

買餸煮飯一腳踢

叻女喎
有興趣就好
過幾招比佢
一生受用
而家好多女仔唔識煮飯,亦唔like煮飯

侯爵府

陪月勳章

首頁