自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章

GoldManed 發表於 20-3-21 09:20
大把人咁冇品

但其實關森美咩事 佢父母都隔離啦 你又抽水?

你冇睇新聞?森美大大聲同記者話自我隔離中,但竟然在TVB開工中
日日是好日

大宅

baby7 發表於 20-3-21 09:24

見到呢啲學生真係無言
家居檢疫某程度要靠自律,呢個啲係公民責任

所以民主自由,對人類,真的不可行

珍珠宮

禁多自私精,完全無意識到自我隔離係自己的責任

珍珠宮

jy0022 發表於 20-3-21 09:18
我想問,而家除左澳門入境香港唔洗隔離外?所有地方入境香港都要隔離?包括中國
...
台灣都好似不用隔離?

大宅

seaheart88 發表於 20-3-21 09:26
去得外國多嚮往自由多就係咁。。。讀咁多書學咁多嘢就係用佢學識左嘅嘢點樣偷跳。。點樣裝個Apps係個電話 ...

佢都好愛自由架! 又唔見BK有人鬧佢
疫症走咗去旅行散心,趁香港未實施14天隔離就走番嚟,仲要唔戴口罩

19/3/2020 星島日報
https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1226818/即時-香港-維港會-陳百祥昨曼谷返港-網民驚見機場全程不戴口罩

珍珠宮

mother904 發表於 20-3-21 09:42
你冇睇新聞?森美大大聲同記者話自我隔離中,但竟然在TVB開工中
佢仔係同佢一齊住定住酒店隔離?一齊就xx咗啲。朋友個仔係歐洲返黎,個呀媽都要一齊隔離唔返工。

瑪瑙宮

大廚勳章

Luffy007 發表於 20-3-21 09:49
佢都好愛自由架! 又唔見BK有人鬧佢
疫症走咗去旅行散心,趁香港未實施14天隔離就走番嚟,仲要唔戴口罩

咦。。呢單新聞我又真係睇唔到。。我唔會因為咩顏色熱鬧我係覺得專登用Apps去避開管制仲要走出去打卡我先插得咁勁

另外呢啲趁着19號前走返嚟嘅港人偽人我都覺得係好PK。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

Sumyeema1 發表於 20-3-21 09:17
大陸返嚟冇咁驚。

歐洲英美剛剛返嚟,我驚。

喺呀

伯爵府

牛年勳章

jimliu713 發表於 20-3-21 09:20

有show 到QR code, 應該立即舉報

翡翠宮

畀面勳章

crazypaper 發表於 20-3-21 09:51
佢仔係同佢一齊住定住酒店隔離?一齊就xx咗啲。朋友個仔係歐洲返黎,個呀媽都要一齊隔離唔返工。
...

咁就唔知lu,佢因為由加拿大返港所以「自我隔離」,但又可以分身返電視城開工,所以令我印象深刻

【明報專訊】新型冠狀病毒肺炎全球大流行,愛爾蘭、英國及美國的個案持續上升,政府前日向英、美與愛爾蘭發出紅色外遊警示,並要求周四(19日)起由該3國抵港者須接受強制家居檢疫,呼籲歐美學生盡快回港。森美的17歲兒子梁曦樂在英國留學,下星期回港要家居隔離;他的父母是郵輪鑽石公主號的旅客,因船上爆發新冠肺炎,早前乘坐政府包機由日本回港後,被安排入住火炭駿洋邨,於本月7日完成隔離14日。森美大嘆:「真的命苦,阿爸阿媽先隔離完無耐,又到阿仔隔離。」

記者:陳釗

森美昨日回電視城開工,他笑稱沒想到近排咁「黑仔」,他說:「父母才隔離完不久,又到兒子,其實我日前剛從加拿大回港都還沒見過父母,正自我隔離,打算等到下星期夠14日,兒子剛好回到港,便一家團聚,現在兒子自英國回港又要隔離兩個星期,這樣梅花間竹,真的不知何時才能一家團聚,現在唯有靠電話聯絡。」

日日是好日

珍珠宮

mother904 發表於 20-3-21 09:55
咁就唔知lu,佢因為由加拿大返港所以「自我隔離」,但又可以分身返電視城開工,所以令我印象深刻
...

水晶宮

喇沙仔勁

伯爵府

尋日系FB 見到真想講粗品問,候條PK

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

D 藝人唔驚

伯爵府

擧報佢啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

Sumyeema1 發表於 20-3-21 09:17
大陸返嚟冇咁驚。

歐洲英美剛剛返嚟,我驚。

Me too

子爵府

D人可以甘自私???

珍珠宮

mother904 發表於 20-3-21 09:55

【明報 ...

加拿大早幾日只係三百幾人確診,依家成千人確診了!

森美「自我隔離」係隔離自己親人,以免惹到父母累死佢地,但係自己仲要番去TVB開工,分分鐘累死TVB裡面D人!正一自私精!

水晶宮

seaheart88 發表於 20-3-21 07:37
最高質咪啲留學生囉。。。啲父母改機票買機票都為咗19號前要返到唔使隔離。。等佢哋自由自在咁去播毒。。 ...

堅自私
自由太多會令世人失去平衡

翡翠宮

畀面勳章

平平常常 發表於 20-3-21 10:40
加拿大早幾日只係三百幾人確診,依家成千人確診了!

森美「自我隔離」係隔離自己親人,以免惹到父母累死 ...

是呀,同佢之前嗌封關,但父母同仔要返香港就收哂聲既思維如出一轍。
只要自己一家人冇事,理得其他人死
日日是好日

首頁

尾頁

跳至