0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

終於來到B女出世的日子,嗰晩穿咗水,半夜入院十多個鐘,由開始痛到順產,全程提出吸笑氣,無痛等止痛方法被拒絕,到廿個鐘之後要求開刀更話沒可能,乜嘢笑氣放題全部都是呃人,到最後傷口爆口縫針才有下半身麻醉,幾經艱辛才完成任務(emoji)

男爵府

mtlchun 發表於 20-3-21 16:58
終於來到B女出世的日子,嗰晩穿咗水,半夜入院十多個鐘,由開始痛到順產,全程提出吸笑氣,無痛等止痛方法 ...

而家真系無左笑氣,廣華都系甘

大宅

終於來到B女出世的日子,嗰晩穿咗水,半夜入院十多個鐘,由開始痛到順產,全程提出吸笑氣,無痛等止痛方法 ...

之前係有既,依家好多jm都話無,同埋政府本身就唔係你話要開刀就開刀架啵

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

想問威院是否連剪都想避免?

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

係,好 crazy

複式洋房

2月尾岩岩係QE生左仔仔,QE有得聞笑氣啊,不過要戴口罩聞

複式洋房

CTPIG 發表於 20-3-22 05:13

我用2下力就話剪

男爵府

sumhui 發表於 20-3-22 09:04
2月尾岩岩係QE生左仔仔,QE有得聞笑氣啊,不過要戴口罩聞

太辛苦了吧

子爵府

回覆樓主:

政府係冇得要求開刀,通常係食全餐(催生失敗),或緊急情況醫生覺得有需要先開,你揀公立醫院前唔知嘛?

大宅

回覆樓主:

辛苦媽媽啦。
聽完感覺係講座介紹好多減痛方法,但其實又無得選。。。
咁佢地點解仲要我地填入院前選用咩無痛方法減痛同生產果張form...

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 20-3-22 23:59
政府係冇得要求開刀,通常係食全餐(催生失敗),或緊急情況醫生覺得有需要先開,你揀公立醫院前唔知嘛?
...

我唔係話要求佢即刻幫我開刀,而係嗰陣時已經穿水20個鐘,但係只是開得一兩度,之前啲講座又話BB一定要穿水24小時內出到嚟,否則有危險,但結果係BB出世亦受到感染,打左3日抗生素先可以出院。

複式洋房

00ling 發表於 20-3-23 00:07
辛苦媽媽啦。
聽完感覺係講座介紹好多減痛方法,但其實又無得選。。。
咁佢地點解仲要我地填入院前選用咩無 ...

張form係廢嘅,之前D生產講座得過吹字,冇實際用途

複式洋房

CTPIG 發表於 20-3-22 05:13

我最尾是自己谷爆的

別墅

威院無笑氣係因為而家疫症驚傳播所以停左,我朋友上兩星期係威院人手穿水十五個鐘未生得兼發燒就可以即刻開刀,但最後縫針位爆左要日日去洗傷口,公院無得你話開刀就開刀,要佢哋認為危險先俾開刀架,最後佢個仔要住八日醫院打抗生素

複式洋房

CTPIG 發表於 20-3-22 22:44
太辛苦了吧

全程戴著口罩生,陣痛果時都要戴口罩、唔戴會比人鬧

子爵府

mtlchun 發表於 20-3-23 06:08
我唔係話要求佢即刻幫我開刀,而係嗰陣時已經穿水20個鐘,但係只是開得一兩度,之前啲講座又話BB一定要穿 ...

醫院係有一套規則,而我哋係唔會明 我第二胎都係威記生,有b鏈,入院已講咗,等咗幾個鐘,但最後係太快生冇打抗生素,好彩冇事 。
穿水咁耐冇催生?我第一胎穿水10幾個鐘已催生,不過喺另一間醫院。每間做法唔同,睇彩數。我姑仔2年前喺威記生有打無痛,但其實唔打好過,打完唔使一分鐘bb就出黎,仲有後遺症成日腰痛。
揀公立醫院就有呢d風險,如果你諗住再生b下次揀私家啦

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 20-3-23 10:37
醫院係有一套規則,而我哋係唔會明 我第二胎都係威記生,有b鏈,入院已講咗,等咗幾個鐘,但最 ...

我都係威院 本身係要催生 10個鐘都係開得2度
之後12個鐘醫生上嚟再睇就話開刀 唔想我同bb辛苦

子爵府

lolololo11 發表於 20-3-23 11:35
我都係威院 本身係要催生 10個鐘都係開得2度
之後12個鐘醫生上嚟再睇就話開刀 唔想我同bb辛苦
...

所以咪視乎情況而定,真係好難講

複式洋房

係咪疫症先無笑氣?我都係威院但1月尾生 開到3度頂唔順都有得揀笑氣或者無痛 一話要笑氣候產室姑娘即刻打去產房幫我安排轉落去產房吸笑氣 我由3度吸到生過刻吸左9個鐘

複式洋房

我3月頭QE生,有笑氣同有打止痛針,
打止痛計係米等於無痛?

首頁

尾頁

跳至