自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

zoie_w 發表於 20-3-22 00:02
佢個袋包裝係咁,佢有一段細字寫住for sale in Japan only(日本限定)跟住我隔離買嘢嗰個男人同佢老婆講 ...
個男人唔睇嘢,你又聽佢講, 係中國制,日本牌子。 如果日本制而家出唔到口架啦。

伯爵府

candycakee 發表於 20-3-21 23:49
呢隻牌子立體果款好厚好焗
帶半日都見暈

我覺得條帶有d 緊,我仲買左幾包

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

呢隻旋轉越賣越貴,$90已經真係平

子爵府

zoie_w 發表於 20-3-21 23:16
只係有VFE算係高防疫嗎?

平呀,佢叫良心價

子爵府

Cathy0207 發表於 20-3-21 23:27
左邊既貓貓好厚,都幾焗。
之前一田$29.9 一包

冇呢支歌仔唱好耐啦

子爵府

zoie_w 發表於 20-3-21 23:48
我唔知可唔可以喺度開鋪頭名喎,間鋪喺深水埗D1出口,長沙灣道,佢有分兩次返貨時間,一次係早10:45, 一 ...

多謝報料,我星期一去睇睇先,我搵左唔太吸血既skater好耐,旋拍d人搶錢咁,計落要$15-6/個

公爵府

小肉妹 發表於 20-3-22 00:55
多謝報料,我星期一去睇睇先,我搵左唔太吸血既skater好耐,旋拍d人搶錢咁,計落要$15-6/個
...

嘩!咁貴? 買日本嘅三防口罩都唔使15、6蚊個啦! 搶錢咩

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

小肉妹 發表於 20-3-22 00:55
...

好多人係呢間笑住x買完,轉頭放上旋拍高價賣。

公爵府

iki 發表於 20-3-22 00:31
呢隻旋轉越賣越貴,$90已經真係平

咁又係!冇得同之前比較啦!

大宅

zoie_w 發表於 20-3-21 23:16
只係有VFE算係高防疫嗎?

請問係邊度?

公爵府

回覆樓主:

skater 係好嘢,前面(四層個圈)寫防花粉、病毒,後面寫VFE、防粒子,我用唔覺焗,我係家品屋(波點)同7-11(公仔)買,$48/10個~

公爵府

mymarigold 發表於 20-3-22 01:22
skater 係好嘢,前面(四層個圈)寫防花粉、病毒,後面寫VFE、防粒子,我用唔覺焗,我係家品屋(波點)同7-11( ...

謝謝你啊!原來係好嘢!咁如果有晒三樣嘢,再加埋有埋公仔,咁而家疫情咁樣$9/個又唔算好天價, 你買嗰啲啲圖案都好靚呀!

公爵府

zoie_w 發表於 20-3-22 01:26
謝謝你啊!原來係好嘢!咁如果有晒三樣嘢,再加埋有埋公仔,咁而家疫情咁樣$9/個又唔算好天價, 你買嗰啲 ...

波點係157mm, 公仔係145mm, 我用波點有啲鬆,因我平時用開中童145mm~

公爵府

mymarigold 發表於 20-3-22 01:37
波點係157mm, 公仔係145mm, 我用波點有啲鬆,因我平時用開中童145mm~

我都係用開145 mm喎,可能我都會鬆啊! 不過要真係試吓先知

公爵府

zoie_w 發表於 20-3-22 01:38
我都係用開145 mm喎,可能我都會鬆啊! 不過要真係試吓先知

145mm我想留比阿仔用,咁我自己用157mm, 大少少都Ok……
朋友農曆年去完日本買咗呢隻比我女做手信,呢隻薄少少

侯爵府

zoie_w 發表於 20-3-22 01:26
謝謝你啊!原來係好嘢!咁如果有晒三樣嘢,再加埋有埋公仔,咁而家疫情咁樣$9/個又唔算好天價, 你買嗰啲 ...

我宜家至知原來有咁靚又高防嘅口罩,$9隻今日來講真係唔算炒價了

伯爵府

請問見唔見有小童size?

珍珠宮

zoie_w 發表於 20-3-21 23:52

佢口罩係有印到有VFE

大大隻字寫住Made in China,點會係日本做呀
不過其實都唔重要,有有效功能就已經好好
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

公爵府

ferrari2007 發表於 20-3-22 07:30
大大隻字寫住Made in China,點會係日本做呀?
不過其實都唔重要,有有效功能就已經好好 ...

可能係話真係日本內銷掛, 不過唔緊要啦! 合規格又有公仔

公爵府

Locherry1215 發表於 20-3-22 04:07
請問見唔見有小童size?

立體嗰隻算唔算是小童size? 我淨係見到有呢啲,成人嗰隻係黑色。

首頁

尾頁

跳至