夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Solved

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Rich5 發表於 20-3-21 23:21
已經好多年了,他經常由朝鬧人鬧到晚,我同他說他耳可能聾了,要去check下,他又唔去,攪到我和工人姐姐心情 ...

咁樣好難繼續落去
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

Rich5 發表於 20-3-21 23:21
已經好多年了,他經常由朝鬧人鬧到晚,我同他說他耳可能聾了,要去check下,他又唔去,攪到我和工人姐姐心情 ...

講過唔聽就唔好理佢,我男朋友成日飲啤酒,又唔做運動。成日叫佢旭下啦,愈黎愈肥。無計,講左5年,佢都唔想減。
話佢肥又唔開心,佢自己覺得唔掂都會自己去理,咁大個人
不過,鬧人難搞d, 當佢唱歌。佢為咩而鬧者

公爵府

clarissakwan 發表於 20-3-24 04:36
講過唔聽就唔好理佢,我男朋友成日飲啤酒,又唔做運動。成日叫佢旭下啦,愈黎愈肥。無計,講左5年,佢都唔 ...

一個人連自己身形都管理唔好,係無用,無意志,軟弱的表現。簡稱廢

男爵府

回覆樓主:

有無睇過專科醫生評估?
是否情緒失調呢?

大宅

alicego62 發表於 20-3-24 07:05
一個人連自己身形都管理唔好,係無用,無意志,軟弱的表現。簡稱廢

咁又唔好咁講,係身形上佢唔係好care. 其實方面都好好,如果米都唔會咁耐 不過,我真係唔係好明對自己外表無要求既人

公爵府

clarissakwan 發表於 20-3-24 07:38
咁又唔好咁講,係身形上佢唔係好care. 其實方面都好好,如果米都唔會咁耐 不過,我真係唔係好明對 ...

一個人,最基本,最基本,係咪管理好自己身體呀

大宅

clarissakwan 發表於 20-3-24 07:38
咁又唔好咁講,係身形上佢唔係好care. 其實方面都好好,如果米都唔會咁耐 不過,我真係唔係好明對 ...

我覺得身形好唔好睇冇所謂, 最重要係健唔健康,
老公本身食野都好唔健康, 成日食垃圾食物, 又唔做運動,
睇落唔算好肥但有肚腩, 同佢講過好多次佢都唔聽,
早排有次佢陪家人去睇醫生見到血壓機貪得意埋去量下發現血壓超標,
果日開始佢就自動自覺戒口, 仲開始做運動, 佢話一見到血壓超標第一時間諗起我,
話驚佢有咩事冇人照顧我, 聽完好感動, 一個愛你既人就會為左你照顧好自己身體

男爵府

畀面勳章

alicego62 發表於 20-3-24 07:05

我係個玻璃心肥婆,睇到呢個回覆個心好un, 覺得難聽過粗口,我覺得做人最緊要開心,當然開心同健康中間要拎個平衡,我曾經得90磅,但覺得食乜都要就住,咁瘦黎做乜,一d都唔開心,個個諗法唔同,有必要因為身型而話人廢嗎?

公爵府

jordas320 發表於 20-3-29 07:04

我係個玻璃心肥婆,睇到呢個回覆個心好un, 覺得難聽過粗 ...

睇吓去到咩地步。所謂肥胖,有絕對及相對,不合skinny model 的標準的所謂肥胖,着唔到啲好slim嘅衫的所謂肥胖,根本不用說理會。但影響身體健康的肥胖,因為過份飲食而引致的肥胖,自己都控制唔到。咁自己諗啦。情況就好似一個懷孕的女人,本身煙引好大,但係自己連自己身體都管理唔到,完全冇意志在懷孕期間停止吸煙一樣

首頁

尾頁

跳至