自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

李豆豆 發表於 20-3-22 04:22
咁你老公會做d咩?

做愛

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

Dilyschqn 發表於 20-3-22 03:50
C6咩都唔洗理,因為我除左識煮下野食之外
通渠,換燈膽,裝家私(裝過食飯台,SOFA,電腦椅),
琴日夜晚我 ...

好厲害

mercurycc    發表於 20-3-22 09:42

子爵府

gracelam 發表於 20-3-22 08:34
做女人有啲野明明識做,點都要扮唔識

咁男人要為頭家出一分力㗎嘛!

香港嘅女人實在太犀利 乜嘢都自己搞掂 但係咁樣就會令到另一半越嚟越懶 亦都越嚟越唔會付出

大宅

琴日夜晚我 ...

我都係唔使靠男人油全屋牆,砌櫃砌餐枱梳化,換燈膽,各大小家務,買餸煮飯。
係未有你咁勁識整洗衣機

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

琴日夜晚我 ...

我都係,剛淘左張書枱連櫃自己砌,屋企既 傢俬 要自己砌既都係我攪,不過係因為我鍾意整,鍾意砌野,c6成日話有個老婆鍾意攪呢啲野真係好

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好勁

男爵府

回覆樓主:

女人乜都識系好事。起碼唔使乜都靠人。睇過一個日本裝修節目。一個女師傅乜都識,乜都親力親為。比男人更勁

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

唉!有同感!
C9真係好強!
但有時都要做小鳥
珍惜 感恩
You got this!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

琴日夜晚我 ...

你好叻
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

上次砌櫃
我諗住扮唔識,但係佢搞左好耐。我忍唔住要出手
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主好叻呀連洗衣機都識整﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

我果個係文叻過我,其他要動手的煮飯換燈泡水龍頭都係我。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

李露眉 發表於 20-3-22 09:09
做愛

珊瑚宮

2024年龍年勳章

南北杏 發表於 20-3-22 07:31
梗係唔可以靠c6啦

越唔靠佢,佢就越大條道理乜都話唔識做,俾機會佢慢慢學慢慢做,冇人天生乜都識架嘛

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

我上堂學,家居維修&基本汽車維修其實真係好有用

利申:外國生活過,男女都學

珍珠宮

hiragana 發表於 20-3-22 07:45
我識都要扮唔識 通渠, 整電腦, 搬大件野, 點都要留比c6做

吓!呢d野唔使扮,我一概唔識

大宅

琴日夜晚我 ...

你好叻。我有時也想自己整,上網學下量力而為。

伯爵府

琴日夜晚我 ...

你好叻呀

侯爵府

2023年兔年勳章

乜都識,因為要(現實)/想(理想)去做
有動機自然會搵方法去做
做得好與否,視乎你的能力、心機、時間
手腳有長短,人各有差異,無需比較