1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

見佢2歲有多,又試過成功屙到,咪買啲學習底褲比佢啦

呢幾日都係著底褲,佢都鍾意著
我都捉得佢密去廁所
拎埋車車貼紙係廁所等佢入去可以睇下

但唔知點解佢唔鍾意去廁所
為左唔去廁所
佢今日連水都唔飲
成2個鐘都冇尿

各位可以分享你們既戒片經驗嗎?
係咪突然有一日佢會自己成功戎片?

複式洋房

留毛學野

大宅

精叻鼠年勳章 2020勳章 MommyPanel勳章

如果係男仔的話,建議爸爸同佢一齊屙。
我最近買左個企係度屙嘅站立掛墙企兜俾個仔屙(個仔2歲8個月)。佢見到爸爸企係度,佢有學習對象,就想模仿爸爸咁樣屙。

而且依個企兜係兔仔樣,我會叫佢雙手扶住兔仔耳仔,佢依家覺得好新奇會話主動去屙

複式洋房

nikestrong 發表於 20-3-23 19:40
見佢2歲有多,又試過成功屙到,咪買啲學習底褲比佢啦

呢幾日都係著底褲,佢都鍾意著

我仔2歲2個月。都係唔肯去屙。而且沒成功過。好苦惱(emoji)。。
我帶距去屙尿企好耐都沒屙,坐係度都屙唔出,一帶距離開廁所,就馬上屙濕褲啦

大宅

蚊豬仔 發表於 20-3-25 03:32
我仔2歲2個月。都係唔肯去屙。而且沒成功過。好苦惱(emoji)。。
我帶距去屙尿企好耐都沒屙,坐係度都屙唔 ...

我仔同樣情況呀!都係行出廁所就賴尿了

大宅

qqyanyan 發表於 20-3-24 11:29
如果係男仔的話,建議爸爸同佢一齊屙。
我最近買左個企係度屙嘅站立掛墙企兜俾個仔屙(個仔2歲8個月)。 ...

佢已經有個青蛙尿兜架啦

不過爸爸好忙,唔可以成日陪佢屙就真

大宅

Hattie 發表於 20-3-24 09:55
留毛學野

你仔仔幾大呀?

男爵府

介片真係冇得急 你急反而弄巧反拙
我仔都係岩岩先開始介 2歲半 開始左2個星期都係要我講先肯去 就算佢自己講屙尿 多數已經賴左 所以真係要等佢習慣

大宅

viko2231 發表於 20-3-25 22:43
介片真係冇得急 你急反而弄巧反拙
我仔都係岩岩先開始介 2歲半 開始左2個星期都係要我講先肯去 就算佢自己 ...

所以今日我幫佢著返片啦
等佢再ready先

別墅

我都幫緊我女戒片,27個月大了,一開始吾錯,最近越來越差,吾太肯去,而且癩左都吾出聲,間中先肯去小便,大便完全吾肯係廁所去,差不多兩個月了,搞到自己都好大壓力😣

大宅

wan105 發表於 20-3-26 10:37
我都幫緊我女戒片,27個月大了,一開始吾錯,最近越來越差,吾太肯去,而且癩左都吾出聲,間中先肯去小便, ...

我仔一開始都唔錯架
肯去廁所,有時會屙到
但而家連廁所都唔肯入

別墅

發表於 昨天 01:19 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我仔26個月大,我諗住5月等天氣熱番少少先同佢介 ,著少d衫褲會方便d

大宅

發表於 昨天 01:22 |顯示全部帖子
yokoyo 發表於 20-4-2 01:19
我仔26個月大,我諗住5月等天氣熱番少少先同佢介 ,著少d衫褲會方便d

我暫時都放棄左啦
而家都係著片
都係等佢再大啲先
或許夏天著少啲真係容易啲

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊