親子旅遊

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

岩岩facebook見到, 退票只有2個選擇
(1) 將機票費用退至信用帳戶訂購全新機票,信用帳戶有效期為365日;或
(2) 免費無限更改航班日期

又多一間冇得申請全退款

17/3 已申請退款到信用卡, 唔知有冇受影響 (當時可選擇退回原付之信用咭戶口)

*1/7終於退回所有$到原付之信用卡

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

travling 發表於 20-3-24 15:16
(1) 將機票費用退至信用帳戶訂購全新機票,信用帳戶有效期為365日;或
...

我本身3月9日申請左退款,原因係中國自願退款計劃,揀左退信用卡,前2日收到airasia email話來回航班都被取消,昨日問左cs話叫我再申請退款,用cancel flight理由會優先處理,結果將我舊case cancel, 昨日的新case再重新排隊

我而家仲驚過你

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

travling 發表於 20-3-24 15:16
...

我剛問左aa, 佢話我已經成功遞交左refund request, 唔會有影響

大宅

Lqueenie 發表於 20-3-24 17:51
我剛問左aa, 佢話我已經成功遞交左refund request, 唔會有影響

謝謝你呀

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Too bad! 有程機未退仲諗住4月先攪!

travling    發表於 20-3-25 11:44

男爵府

Lqueenie 發表於 20-3-24 17:51

你搵到真人答覆嗎?

珍珠宮

KHW1 發表於 20-3-24 22:45
你搵到真人答覆嗎?

搵到

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我頂佢唔順已報消委會

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-3-25 10:55
我頂佢唔順已報消委會

咩事呀, 你攪左好耐未掂呀?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

travling 發表於 20-3-25 11:43
咩事呀, 你攪左好耐未掂呀?

我前後交左5次,全部reject, 最近兩次係經網上客服交(俾足晒資料啦)
佢一個email就reject,原因係我同一case交左幾次,你話火唔火滾!我拎幾次錢就話啫,而家就係做唔到至要交完又交丫嘛
無得回覆,聯絡唔到人,無電話打到,fb messanger唔覆,fb版面唔覆,我再搵人亦唔見得有用,把鬼火,咪報消委會囉

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-3-25 13:10
我前後交左5次,全部reject, 最近兩次係經網上客服交(俾足晒資料啦)
佢一個email就reject,原因係我同一 ...

你有冇試過搵銀行幫手? 而家gogogo苦主都做緊chargeback

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-3-25 13:10
佢一個email就reject,原因係我同一 ...

我記得以前都有電話可搵到人辦理取消, 呢架全部要經AVA, 我都交左幾次都唔得, 最尾都交到, check到話處理中, 都唔知係咪真係收到唯有等下先

王國長老

Lqueenie 發表於 20-3-25 13:58
你有冇試過搵銀行幫手? 而家gogogo苦主都做緊chargeback

可以嗎?上年十月買了
真係勁煩!我唔係x客,幾十年第一次嬲到去消委

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-3-25 15:40
可以嗎?上年十月買了
真係勁煩!我唔係x客,幾十年第一次嬲到去消委
...

可以呀,我係上年5月買,而家申請緊

你想知多d可以pm我

大宅

Lqueenie 發表於 20-3-25 15:43
可以呀,我係上年5月買,而家申請緊

你想知多d可以pm我

我9月買架, 咁係咪要做左charge back 先

琥珀宮

Lqueenie 發表於 20-3-25 13:58

要倒閉,先可以在離交易transaction 咁耐之後申請chargeback

珍珠宮

木土土 發表於 20-3-25 18:11
要倒閉,先可以在離交易transaction 咁耐之後申請chargeback

唔一定要倒閉

上星期gogogo仲未結業時我問過銀行,佢話6個月後gogogo仍未退款,我就可以申請

珍珠宮

travling 發表於 20-3-25 16:00
我9月買架, 咁係咪要做左charge back 先

我唔係講aa, 係另一間5月買左機票

琥珀宮

Lqueenie 發表於 20-3-25 18:28
唔一定要倒閉

上星期gogogo仲未結業時我問過銀行,佢話6個月後gogogo仍未退款,我就可以申請

邊日計六個月?

珍珠宮

木土土 發表於 20-3-25 18:29
邊日計六個月?

由佢承諾退款當日計,因為gogogo之前承諾4-6個月退款,意思即係商戶有回應有處理

而家佢結左業,就在在結業日起120日內申請,簽帳日540日內的交易

首頁
12345...17

尾頁

跳至