親子旅遊

跳至

首頁
12345...17

尾頁

琥珀宮

Lqueenie 發表於 20-3-25 18:28
唔一定要倒閉

上星期gogogo仲未結業時我問過銀行,佢話6個月後gogogo仍未退款,我就可以申請

你個case,係咪你之前已收到Gogogo確認會退款?

琥珀宮

Lqueenie 發表於 20-3-25 18:32
由佢承諾退款當日計,因為gogogo之前承諾4-6個月退款,意思即係商戶有回應有處理

而家佢結左業,就在在結 ...

咁呢個case係因你已收到商戶確認會退款。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

木土土 發表於 20-3-25 18:34
你個case,係咪你之前已收到Gogogo確認會退款?

我估,如果好似另一jm咁,AA一直唔處理,係咪都可以試下問銀行呢?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

木土土 發表於 20-3-25 18:36

應該咁講,商戶冇提供服務而又在合理時間內冇處理客人的要求,係咪就可以試下問銀行呢?因為信用卡有個退款保障機制

珍珠宮

木土土 發表於 20-3-25 18:36

當然真係要有合理理由

琥珀宮

Lqueenie 發表於 20-3-25 18:37

我估,如果好似另一jm咁,AA一直唔處理,係咪都可以試下問銀行呢?

若非倒閉,信用卡交易,通常要在交易日120天內提出chargeback

琥珀宮

Lqueenie 發表於 20-3-25 18:41
應該咁講,商戶冇提供服務而又在合理時間內冇處理客人的要求,係咪就可以試下問銀行呢?因為信用卡有個退 ...

咁真係追唔到商戶,問下銀行亦可一試

珍珠宮

木土土 發表於 20-3-25 18:52
若非倒閉,信用卡交易,通常要在交易日120天內提出chargeback

如果係機票的話,係起飛嗰日計起120日內

珍珠宮

木土土 發表於 20-3-25 19:02
咁真係追唔到商戶,問下銀行亦可一試

我見版主搞左好耐都唔得,提議佢試多個方法

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Lqueenie 發表於 20-3-25 19:11
我見版主搞左好耐都唔得,提議佢試多個方法

唔該晒你,真係無唸過可以咁做,我聽日問問

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-3-25 21:34

我從來都唔知,都係岩岩變左gogogo苦主先知

琥珀宮

Charlotte_mom 發表於 20-3-25 21:34

問完請可以回來update 下

我係Qantas 苦主

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

打左電話去信用卡中心
初初cs答我唔可以安排。我再問,我明白唔係咁簡單,如果你要我報警至可安排,我亦可去報警
可能佢聽見「報警」兩個字就認真起黎,駁左我去fraud果邊
果邊同事問左咩情況,咪建議我先同商戶協調改期。我堅持話唔想改,我想refund我亦有權refund,我已完全無辦法同佢地溝通,我唔想再幫襯佢
佢肯開file了今次,問我有無儲起所有雙方通知(booking, 申請,reject通知,取消航班通知),我話全部都有
佢話會處理再通知我

希望得啦今次

唔該晒俾意見我嘅jm,希望大家都順利

wcpcelia    發表於 20-3-27 14:43
travling    發表於 20-3-26 17:37

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-3-26 13:43
打左電話去信用卡中心
初初cs答我唔可以安排。我再問,我明白唔係咁簡單,如果你要我報警至可安排,我亦可 ...

雖然唔肯定會否成功,起碼多個途徑解決

王國長老

Lqueenie 發表於 20-3-26 13:52
雖然唔肯定會否成功,起碼多個途徑解決

係呀叫多個希望(除左消委會話收到我投訴會處理)
多謝你話我知,就算試唔到都多謝你

大宅

2021可愛聖誕B勳章

Lqueenie 發表於 20-3-24 17:51
我剛問左aa, 佢話我已經成功遞交左refund request, 唔會有影響

你個時班機本身cancel ?

珍珠宮

pancyyan 發表於 20-3-27 17:41

3月22日先收到通知航空取消

珍珠宮

pancyyan 發表於 20-3-27 17:41

3月初未取消航空時,只要香港出發都可以申請退款

別墅

Lqueenie 發表於 20-3-25 08:33
搵到

請問點樣搵到真人同我傾?因為我申請全數退款落信用卡,但係佢只係比我延期, 好灰

王國長老

meow7011 發表於 20-3-31 16:02
請問點樣搵到真人同我傾?因為我申請全數退款落信用卡,但係佢只係比我延期, 好灰
...

唔駛問,唔會有
俾你搵到網上客服已好叻

首頁
12345...17

尾頁

跳至