親子旅遊

跳至

首頁
45678...17

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

travling 發表於 20-5-6 20:45
今日miss左2個廣州電話之後就收到AA email講話收到我經消委會既投訴,又話退到信用帳戶 ...

哎呀!咁難得有真人對話

不過佢offer比你的信用帳戶有效期係2年,一般係咪1年?

我仲未有消息

大宅

Lqueenie 發表於 20-5-6 20:59
哎呀!咁難得有真人對話

真人對話都係果三幅屁睇返之前email係365日喎,唉....唯有繼續等

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

travling 發表於 20-5-6 21:31
真人對話都係果三幅屁睇返之前email係365日喎,唉....唯有繼續等

你投訴完可以多1年比你用

大宅

Lqueenie 發表於 20-5-6 21:47
你投訴完可以多1年比你用

再唔制比多10%

珍珠宮

travling 發表於 20-5-6 21:51
再唔制比多10%

佢之前話我只可退credit, 我claim左保險,等緊結果

大宅

Lqueenie 發表於 20-5-6 22:11
佢之前話我只可退credit, 我claim左保險,等緊結果

我都打定輸數不過我啲團友都冇乜所謂

別墅

回覆樓主:

四月去程航班被取消,14/3交退款申請,今日個案仍在進行中,AVA轉Allstar查詢,佢話退款一般要12至16個星期,佢話31/3巳發電郵通知,我先找到電郵,回覆他不接受退款至Airasia credit account,要全退款至本人信用咭,希望有回音啦!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我4月中退,選退credit account, 今日收到email通知退左,credit有效期至2022年5月

travling    發表於 20-5-7 10:26

大宅

wtchung 發表於 20-5-7 00:07
四月去程航班被取消,14/3交退款申請,今日個案仍在進行中,AVA轉Allstar查詢,佢話退款一般要12至16個星期 ...

17/3 申請退款 (當時可選擇退回原付款之信用咭)
7/4 收到AA電鄄話會退落CREDIT AC (10/4 回覆不接受)
8/4 搵消委會
24/4 WeChat聯落到CS, 只係mark底要求退回信用咭
6/5 收到AA廣州來電因為向消委會投訴先會有人打黎 (但冇聽)
6/5 收到AA電鄄話會退落CREDIT AC (已回覆不接受)

大宅

回覆樓主:

我有email證明可以full refund而家wechat申請退款又唔認數,激死我

travling    發表於 20-5-16 10:08

別墅

travling 發表於 20-5-7 10:37

17/3 申請退款 (當時可選擇退回原付款之信用咭)
7/4 收到AA電鄄話會退落CREDIT AC (10/4 回覆不接受)

我都只能退credit acc, 不過就好快,三日已經完成,好彩依家話可以兩年內用

travling    發表於 20-5-18 11:07

大宅

收到AA呢個email係咪等收錢?

尊敬的乘客,
我们已收到您提交的机票退款申请,目前亚航的工作人员正在为您加急处理。 温馨提醒,由于目前处理的查询和申请数量较多,您的退款过程约需要12-16周的时间。
在您等待的时间里,可点击此处以查看申请的最新状态。
如果您希望将所预定的航班将转换为余额,退回至您的信用帐户,请点击此处。信用账户余额可享自到账后长达730日(2年)的有效期。

感谢您选择亚洲航空,我们期待与您再次飞行!

亚洲航空

別墅

travling 發表於 20-5-19 13:59
收到AA呢個email係咪等收錢?

尊敬的乘客,

咁你呢個應該係可以退錢喎。咁好嘅,我問極都只係退credit acc

大宅

hellohysteric 發表於 20-5-21 12:02
咁你呢個應該係可以退錢喎。咁好嘅,我問極都只係退credit acc

我3月退果時可選退回信用咭的, 話就話可退, 一日未退到落信用都唔好信

男爵府

Lqueenie 發表於 20-5-6 20:59
哎呀!咁難得有真人對話

今日我叫Agent攪,原定15/7-23/7飛,20/5收到E mail ,可以取消同改期。

但AA無退款只可以入分落Account

男爵府

travling 發表於 20-5-21 14:22
我3月退果時可選退回信用咭的, 話就話可退, 一日未退到落信用都唔好信
...

請求教求教點做呢!

大宅

2007WNIP 發表於 20-5-25 12:21
請求教求教點做呢!

佢取消我機票時仲有3個選擇, 但之後改左冇得退回原付之信用咭, 呢架我地係拎住呢個point同AA講數詐(都未必得)

1.Move flight:

2. Credit Account:

3. Full refund:

你試下wechat同佢聯絡講比佢知你唔接受credit account, 仲有我地已經搵埋消委會, 不過你經agent同我地做法又未必一樣

男爵府

travling 發表於 20-5-25 12:35
佢取消我機票時仲有3個選擇, 但之後改左冇得退回原付之信用咭, 呢架我地係拎住呢個point同AA講數詐(都未必 ...

感謝及感激,我看下我Agent點同我跟先,樓主,妳買了何時及直接同AA.買嗎?

大宅

2007WNIP 發表於 20-5-25 15:40
感謝及感激,我看下我Agent點同我跟先,樓主,妳買了何時及直接同AA.買嗎?
...

客氣客氣
我直接係AA官網買架,5月中飛

男爵府

travling 發表於 20-5-25 12:35
佢取消我機票時仲有3個選擇, 但之後改左冇得退回原付之信用咭, 呢架我地係拎住呢個point同AA講數詐(都未必 ...

Hihi,我agent想劇wechat有冇號碼,麻煩妳,琴日,send了email無回覆~

首頁
45678...17

尾頁

跳至