親子旅遊

跳至

首頁
23456...17

尾頁

大宅

Lqueenie 發表於 20-4-8 10:56
係,我都係咁諗,aa航點只坐過去沙巴,其他地方都想去,只不過可以拎錢梗係拎左先

你有冇買保險? 我都會 ...

未買....

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

travling 發表於 20-4-8 10:59
未買....

就算買左,claim都唔容易,因為搵唔到佢地出email証明

大宅

Lqueenie 發表於 20-4-8 11:05
就算買左,claim都唔容易,因為搵唔到佢地出email証明

咁又係~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

travling 發表於 20-4-8 08:29
係呀,我下一步要找消委會

搵啦!我第一身經驗證實有用 (消委會網上投訴)
首先,消委會覆左我話收到申請,亦打電話俾我
然後,airasia個email有提到知道我去左消委會
今日,終於終於終於airasia有人call我(嘩終於聽到人聲喇)
雖然都係話咩知道我投訴,高度重視,好多申請俾d時間之類,起碼叫有人覆左我,同confirm資料收足,同重新處理我個申請

我又再等

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-4-8 17:07
搵啦!我第一身經驗證實有用 (消委會網上投訴)
首先,消委會覆左我話收到申請,亦打電話俾我
然後,aira ...

尋日已經搵左消委會網上投訴

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

travling 發表於 20-4-8 11:13
咁又係~

我今日都收到第2個email話退credit account, 因為之前提交過2次

我搵online staff, 佢話叫我回覆email唔接受creidt account, 要refund, 話4月2日職員已經將我要refund的訊息轉交左比refund team, 我繼續等下會點

下星期亦會同時claim保險

大宅

Lqueenie 發表於 20-4-9 21:10
我今日都收到第2個email話退credit account, 因為之前提交過2次

我搵online staff, 佢話叫我回覆email唔 ...

咁簡單?我又試下先

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Lqueenie 發表於 20-4-9 21:10

我搵online staff, 佢話叫我回覆email唔 ...

經過我向消委投訴,airasia終於有人打俾我(廣州嘅電話,要留意)
佢話只會接受之前已遞交嘅refund申請,唔再接受新申請 ,所以會重開我個申請 (佢reject左我5次)
我自問好有教養無丙個cs (我唔想搵個staff黎出氣),我問佢,如果佢係我嬲唔嬲?佢都見到我交齊資料,close file無通知係我自己3星期後check status見到,問佢值唔值嬲?前後攪左成2個月叫唔叫有耐性?
佢話會再幫我重開申請,我唯有再等

禁止訪問

王國長老

鄧太vienna 發表於 20-4-14 02:10
朋友退得晒. 問清楚

已改左條款了

別墅

Lqueenie 發表於 20-3-24 17:51
我剛問左aa, 佢話我已經成功遞交左refund request, 唔會有影響

請問你有aa hotline嗎?網上個即時對話幫唔到手(emoji)

珍珠宮

HoiYing1121 發表於 20-4-22 20:16
請問你有aa hotline嗎?網上個即時對話幫唔到手(emoji)

佢地冇hotline架

男爵府

Lqueenie 發表於 20-3-24 17:11
我本身3月9日申請左退款,原因係中國自願退款計劃,揀左退信用卡,前2日收到airasia email話來回航班都被 ...

請問邊樹搵cs, 我申請左退至信用卡,但啱啱諗起之前被盜用,取消左,宜家唔知點算,又搵唔到人覆

珍珠宮

喧嘩 發表於 20-4-22 20:52
請問邊樹搵cs, 我申請左退至信用卡,但啱啱諗起之前被盜用,取消左,宜家唔知點算,又搵唔到人覆
...

喺即時對話慢慢㩒黎㩒去轉去人工

男爵府

Lqueenie 發表於 20-4-22 20:56
喺即時對話慢慢㩒黎㩒去轉去人工

唔得呀,試過好多次都係彈你返主目錄

大宅

HoiYing1121 發表於 20-4-22 20:16

可能我撞手神,用wechat入去,問非所答,之後有真人答野後就收到case 轉status~

4月頭機票,我已經成功收到退款入信用卡戶口。

珍珠宮

frozen2005 發表於 20-4-22 23:34
可能我撞手神,用wechat入去,問非所答,之後有真人答野後就收到case 轉status~

4月頭機票,我已經成功 ...

你幾時申請退款? 我都係4月頭機票

男爵府

frozen2005 發表於 20-4-22 23:34

4月頭機票,我已經成功 ...

我等左個半鐘都仲叫我等,但等侯時間寫約28分鐘4秒,點解你要搵真人嘅?
我係突然間醒起張信用卡係取消左,所以好怕佢退左,彈左就算

男爵府

Lqueenie 發表於 20-4-23 01:05

你等幾耐先有人彩你?而家零晨都咁忙

男爵府

Lqueenie 發表於 20-4-23 01:05

佢話保持對話框開啟,係米姐係顯示你要等幾多分鐘果個

首頁
23456...17

尾頁