親子旅遊

跳至

首頁
12345...17

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

meow7011 發表於 20-3-31 16:02
請問點樣搵到真人同我傾?因為我申請全數退款落信用卡,但係佢只係比我延期, 好灰
...

得網上客服,你試下按訂餐訂行李之類,慢慢按入

大宅

2021可愛聖誕B勳章

Lqueenie 發表於 20-3-24 17:51
我剛問左aa, 佢話我已經成功遞交左refund request, 唔會有影響

真係 ?咁你而家點?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

meow7011 發表於 20-3-31 16:02
請問點樣搵到真人同我傾?因為我申請全數退款落信用卡,但係佢只係比我延期, 好灰
...

你咩原因申請? 係佢取消航空定你自願退款?

珍珠宮

pancyyan 發表於 20-3-31 20:00
真係 ?咁你而家點?

我3月頭用自願退款申請左1次,但1星期前取消左申請,aa剛覆我只能入credit account, 但1星期前我又遞交左另1個申請

大宅

2021可愛聖誕B勳章

Lqueenie 發表於 20-3-31 20:59
我3月頭用自願退款申請左1次,但1星期前取消左申請,aa剛覆我只能入credit account, 但1星期前我又遞交左 ...

又係refund ?

珍珠宮

pancyyan 發表於 20-3-31 21:00
又係refund ?

係,第1次係用自願退款申請refund

大宅

2021可愛聖誕B勳章

Lqueenie 發表於 20-3-31 21:01
係,第1次係用自願退款申請refund

你有無收到email 話無得refund

珍珠宮

pancyyan 發表於 20-3-31 21:24
你有無收到email 話無得refund

舊case剛收到email, 新case因為取消航班再申請退款仲未收到email, 不過照咁睇應該都凍過水

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

二月攪refund一直reject我,到而家refund option都無埋,分明呃錢!消委會有人打俾我跟進架!不要姑息

https://www.consumer.org.hk/ws_chi/cc-complaint/index.php

別墅

Lqueenie 發表於 20-3-31 20:58
你咩原因申請? 係佢取消航空定你自願退款?

第一次用「自願退款」申請, 嗰陣時太嗰啲政策好亂所以想退款,佢俾咗個case no.我, 點知第二日航空公司就取消咗航班,咁我就跟佢指示再按入去申請refund入我俾錢嘅戶口, 佢又再俾另一個case no.我, 跟住尋日佢覆我email, 話只可以退回credit account留返下次用, 但嗰email mark嘅case no.同我嗰兩個唔同, 但佢叫我嘅名又啱喎

同埋我由12/3開始入嘅申請都係申請全數退款回我之前付款嘅戶口, 你取消航班應該全數退, 唔應該hold我筆錢下次用

所以想搵真人對話, 網上嘅真人都好

別墅

meow7011 發表於 20-4-1 16:05
第一次用「自願退款」申請, 嗰陣時太嗰啲政策好亂所以想退款,佢俾咗個case no.我, 點知第二日航空公司就 ...

**嗰陣時泰國啲政策好亂

用語音輸入認錯字

珍珠宮

meow7011 發表於 20-4-1 16:05
第一次用「自願退款」申請, 嗰陣時太嗰啲政策好亂所以想退款,佢俾咗個case no.我, 點知第二日航空公司就 ...
我都係, 第一次用自願退款, 但兩星期後取消航班再申請多次, 昨晚回覆自願退款冇得退錢,只可退CREDIT ACCOUNT

今日連ONLINE STAFF 都搵唔到了

大宅

咁大濟,我17/3日申請退款(被取消航班)應該都係凍過水

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-4-1 11:47
二月攪refund一直reject我,到而家refund option都無埋,分明呃錢!消委會有人打俾我跟進架!不要姑息

:an ...

加油💪🏻

大宅

收到aa電郵話退落Credit ac

珍珠宮

travling 發表於 20-4-7 22:13
收到aa電郵話退落Credit ac

被取消航班都係退credit ac?

大宅

Lqueenie 發表於 20-4-7 23:59

被取消航班都係退credit ac?

係呀,我下一步要找消委會

珍珠宮

travling 發表於 20-4-8 08:29
係呀,我下一步要找消委會

唉,真係好煩,長期折磨咁

我仲有另一套機票都未退回

大宅

Lqueenie 發表於 20-4-8 10:45
唉,真係好煩,長期折磨咁

我仲有另一套機票都未退回

都真係幾煩, 其實又唔係用唔返, 只不過當然有得退$就最好

珍珠宮

travling 發表於 20-4-8 10:54
都真係幾煩, 其實又唔係用唔返, 只不過當然有得退$就最好

係,我都係咁諗,aa航點只坐過去沙巴,其他地方都想去,只不過可以拎錢梗係拎左先

你有冇買保險? 我都會試下claim

首頁
12345...17

尾頁

跳至