親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

等我都會報一下先

好開心呀!!!
關於投訴air asia冇refund 機票錢.

7月9日 網上畀曬資料第一次投訴去消委會.
7月18號就收到消委會話會跟進
7月28號再收到 消委會話會通知air asia
8月3號就收到air asia話會全數退款

大宅

WinkyLee 發表於 20-8-4 14:21
等我都會報一下先

好開心呀!!!

你張機票係幾時架?

男爵府

睛靈勳章

travling 發表於 20-8-4 17:33
你張機票係幾時架?

8月25號出發

珍珠宮

2020勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

travling 發表於 20-8-2 23:40
你仲未攪掂呀,希望chargeback幫到手

我今日終於頂唔順去左消委會網站填資料

大宅

Lqueenie 發表於 20-8-5 20:05
我今日終於頂唔順去左消委會網站填資料

你個case真係拖左太耐

大宅

WinkyLee 發表於 20-8-4 17:39
8月25號出發

你都好快手喎, 我3月申請退款, 1/7先收返晒(要3個半月), 等你報告幾時退到落信用卡

珍珠宮

2020勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

travling 發表於 20-8-6 15:04
你個case真係拖左太耐

我早一兩星期都online chat問左2次,佢都話退緊落信用卡

男爵府

Lqueenie 發表於 20-8-6 15:39
我早一兩星期都online chat問左2次,佢都話退緊落信用卡

online chat 點揾到真人對話?試左好多次都係AVA

大宅

Lqueenie 發表於 20-8-6 15:39

冇理由咁耐, 我30/6收到退款email, 1/7已入bank(最多遲3-4日先check 到), AA有冇email confirm你話已交銀行處理中?

尊敬的客人,

参考编号: 预定号码 xxxxxxx
个案编号: xxxxxxxx

您好!您的退款申请已处理,现已递交给银行作进一步安排。请给一些时间银行完成退款。款项将会以原来的支付方式退回。银行需要大约10~15个工作日完成付款。

谢谢。

此致

亚洲航空
注意: 这是一封自动发送的邮件,请勿回复。

珍珠宮

jasul 發表於 20-8-7 00:17
online chat 點揾到真人對話?試左好多次都係AVA

揀退款之後慢慢跟指示

珍珠宮

travling 發表於 20-8-7 15:23
冇理由咁耐, 我30/6收到退款email, 1/7已入bank(最多遲3-4日先check 到), AA有冇email confirm你話已交銀 ...

我就係冇收到,ONLINE CHAT佢咁講

travling    發表於 20-8-11 15:08

男爵府

Lqueenie 發表於 20-8-7 16:24

揀退款之後慢慢跟指示

我嗰個只有得flt chg 或揀credit,都可以?我怕一揀左credit就變左我接受

珍珠宮

jasul 發表於 20-8-9 23:30
我嗰個只有得flt chg 或揀credit,都可以?我怕一揀左credit就變左我接受

我冇揀過credit, 我好似揀cancel flight然後再按指示,我係用電腦的

男爵府

Lqueenie 發表於 20-8-9 23:31

我冇揀過credit, 我好似揀cancel flight然後再按指示,我係 ...

好,我聽日再試下,唔該晒

男爵府

Lqueenie 發表於 20-8-9 23:31

我冇揀過credit, 我好似揀cancel flight然後再按指示,我係 ...

今日同cs講左,跟住收到email覆話唔可以退錢,我聽日再揾cs

珍珠宮

jasul 發表於 20-8-10 22:37
今日同cs講左,跟住收到email覆話唔可以退錢,我聽日再揾cs

如果唔得試下好似其他jm咁搵消委會

男爵府

Lqueenie 發表於 20-8-10 23:48
如果唔得試下好似其他jm咁搵消委會

我已網上消委會填左表

男爵府

睛靈勳章

travling 發表於 20-8-6 15:09
你都好快手喎, 我3月申請退款, 1/7先收返晒(要3個半月), 等你報告幾時退到落信用卡
...

係呀我都冇預計咁快回覆

男爵府

睛靈勳章

WinkyLee 發表於 20-8-11 14:24
係呀我都冇預計咁快回覆

AA 回覆我的信件

travling    發表於 20-8-11 15:08

男爵府

睛靈勳章

jasul 發表於 20-8-10 22:37

我喺Ava嗰度溝通咗幾句我就冇再溝通, 因為喺aa facebook 官網 都見好多人留言話AVA好廢, 我反而喺facebook留言佢哋CS都好快回覆但都係 耍 我, 所以咪聽大家話直接消委會投訴

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊