自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我阿媽同我阿爺,我同老公仔女都飲緊台灣出,佢唔只係人蔘粉,而且係係人蔘入面抽出只對人體有用原素出來!
其他人蔘做粉我唔知有無!
不過我鼻敏感都係飲佢好番!

大宅

另想問下有冇姊妹知:
紅參粉同人參粉有乜分別呢?
ありがとう!!!

水晶宮

原帖由 bbkiki1991 於 09-5-29 14:23 發表
Hello,WEWE.
我想要粉,唔知得唔得呢?我住荃灣ge.
因為我要揪小朋友,可以叫我細佬去mtr同你攞ok嗎?thx
我pm咗個tel比你,你收到嗎?

OK!

我收唔到你pm,連你之前的pm我都無埋。

我pm咗我電話比你,你收到嗎?

明天11 a.m.去柴灣MTR exit C-D方便嗎?

水晶宮

原帖由 bbkiki1991 於 09-5-29 15:21 發表
另想問下有冇姊妹知:
紅參粉同人參粉有乜分別呢?

聽人講紅參用藥材制過,人參沒有,講錯勿插。

大宅

原帖由 wewe 於 09-5-29 20:23 發表

聽人講紅參用藥材制過,人參沒有,講錯勿插。

其實一般蔘茸行賣人蔘都係有藥材成份,所以有好濃藥材味!
而且大補大燥唔係人人食!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

wewe真係好好人, 如果冇記錯, 1樽天壹太極人參粉100g金裝都要4-500, 我大仔都食咗1樽, 不過而家唔肯食, 佢有勁鼻敏感, 不過而家都比以前好好多, 冇咁勁.

我老公就間中食人參丸.

公爵府

畀面勳章

回覆 1# 諺諺mum 的文章

請問過左期的人參粉, 是否可以full面架.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

吓! 真係冇諗過喎! 你去美容版問下有冇人知?

原帖由 christina 於 09-6-8 08:44 發表
請問過左期的人參粉, 是否可以full面架.

大宅

可以加落D橙汁到呀, 我4月尾又係係KOREA到買左, 因為我地果團有3個小朋友, 所以佢地有幾杯加左橙汁比小朋友飲, 其實佢唔加, 我地都會買, 因為我仔仔又係之前有肺炎, 氣管唔好, 所以聽朋友講,我地咪買囉, 好彩, 仔仔肯飲, 我只係每朝2粒,只比粉 + 水, 仔仔有飲, 希望低抗力好D啦

原帖由 wewe 於 09-5-28 23:14 發表
我己經用黎冲奶,衰仔都食得出,呵呵!

公爵府

畀面勳章

回覆 2# 諺諺mum 的文章

因為我記得嗰時個導遊話ok架, 但我唔知點full lor(方法).

民房

大韓高麗人參粉末'

聖誕節抽獎, 抽到'大韓高麗人參粉末', 是老闆去韓國買回來的。
200g X 6 (1200g)
製造日期: 2006年 (未開封,保質期6年)
現以半價出售。(HKD3,000)
價格可議。

聯絡: [email protected]

民房

大韓高麗人參粉末

聖誕節抽獎, 抽到'大韓高麗人參粉末', 是老闆去韓國買回來的。
200g X 6 (1200g)
製造日期: 2006年 (未開封,保質期6年)
現以半價出售。(HKD3,000)
價格可議。

聯絡: [email protected]

大宅

其實你地知唔知人參的藥性是什麼. 點解放心俾小朋友食既.

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

而家正官裝都出咗啦, 個sales仲送咗10粒裝俾我仔試, 食完囉. 大家唔使去korea 買呀, 買返正官裝又有信心D.

我都唔係sales, 我都係korea買咗幾千銀人參粉丸俾亞仔, 而家亞仔食咗一個月, 每早一粒. 鼻敏感好咗少少咁, 哮喘-咳仲有, 但多痰. 都唔知亞仔是否食得人參多, 熱氣呢 ?

亞女食咗一星期就出事, 流鼻血. 我唔再敢俾佢食啦, 因我都知佢係燥底. 亞仔就寒底.

原帖由 龍舌蘭 於 09-5-27 22:30 發表
人參粉 有時吉吉島超市都見過. 不太肯定是不是太極參... 價錢不算平...好似約500/樽
我也是在韓國買.
生日月, 開心過

水晶宮

正官裝-上環有專買店, 加入會員有九折.

我媽去西環海味街同我買人參, 正價八折only. 但唔知呢間有無人參粉賣. 我諗可以叫佢同代理攞.

八折後仲平過去korea買.
生日月, 開心過

水晶宮

我而家指意晒早上honey水, 再加人參粉 +吸氣 + 運動來醫好我仔的鼻敏感同哮喘, 希望真係work啦
生日月, 開心過

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

小朋友都要食人參粉,你地唔怕佢提早發育?

男爵府

我都有2瓶可以讓給大家,2009年從korea買的,食唔切。我已退休,長期氣管敏感,服用後大大改善,生活過得快樂好多。

出讓價:HK800 (原價)

男爵府

原帖由 moonsurfer 於 10-3-22 21:57 發表
我都有2瓶可以讓給大家,2009年從korea買的,食唔切。我已退休,長期氣管敏感,服用後大大改善,生活過得快樂好多。
出讓價:HK800 (原價) ...

I dont want to waste these products. any interested parties may name a price and let me know asap.
雲在青天,悠然自得;水在瓶裡,清晰自然。快樂人生。

首頁

尾頁

跳至