自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

sweet__heart 發表於 20-3-25 16:52
你就好,可以跑步,我一跑個腳踭就痛,唔知做乜鬼,我希望可以減到10磅就夠了,年紀大,怕太瘦會顯老,女 ...

係呀,我唔比自己太瘦,又唔肥得,我平時最肥都係107,108磅

之前110磅,嚇親我

我最fit就104,105, 著比堅尼,索

我跑步都4,5年,從未試過腳痛

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

注意飲食比做運動瘦得快。我戒咗奶茶咖啡一年後,輕咗 10 幾磅,以前每天最少一杯,甚至兩杯。

其他食量就差不多,做運動都是一般,無天天做運動,大約一星期做兩次運動。

水晶宮

LL1999 發表於 20-3-26 09:36
注意飲食比做運動瘦得快。我戒咗奶茶咖啡一年後,輕咗 10 幾磅,以前每天最少一杯,甚至兩杯。

其他食量就 ...

其實我識果啲肥c9, 全部食得清淡,但勁肥

基代同新陳代謝跌到好低, 食多一啖就肥

男爵府

sweet__heart 發表於 20-3-25 10:11
唔係啦,我原本30吋腰,就算減左3吋都27,條腰依然係粗,好想去返10年前體重,158cm高,45kg,我依家52kg ...

我同你一樣高
7年前做女果陣55kg
都係少肥
7年後生左兩個變成70kg
你話死唔死
我諗住行樓梯減肥
每日行半個鐘,好似比跑步消耗更多卡路里

wcpcelia    發表於 20-3-26 17:28

伯爵府

miffyumiffy 發表於 20-3-26 09:30

係呀,我唔比自己太瘦,又唔肥得,我平時最肥都係107, ...

我就係想減到104,105,咁就可以著返bikini
我依家115,想當年陀仔最重都係123咋,我唔可以再重落去,我要努力

伯爵府

mrscatcat 發表於 20-3-26 10:14
我同你一樣高
7年前做女果陣55kg
都係少肥

我試過行樓級減肥,放工由山腳行返上山(大約3xx級樓梯),不過只係15分鐘左右,肥唔覺減到,但練到條氣好左,以前行快步都喘氣果隻

水晶宮

sweet__heart 發表於 20-3-26 10:37
我就係想減到104,105,咁就可以著返bikini
我依家115,想當年陀仔最重都係123咋,我唔可以再重落 ...

我好耐冇減過肥,我依家都唔太識點樣減

月頭時試過介澱粉質,好快反彈,又試過食少啲,完全冇用

伯爵府

miffyumiffy 發表於 20-3-26 10:48
我好耐冇減過肥,我依家都唔太識點樣減

月頭時試過介澱粉質,好快反彈,又試過食少啲,完全冇用

澱粉質我都試過唔得,可能戒得唔清,睇營養師又睇過,衰無恆心,晚餐飲康記又試過,得,但一停又打回原形,所以最後我想試吓運動會唔會得,減到肥之餘又可以firm返d肉
由細到大一直係瘦底無諗過要學點減肥,依家人到中年發福,想懶唔運動想唔認老都唔得

禁止訪問

男爵府

bosch 發表於 20-3-25 00:41
坊間有太多減肥理論, 每套理論背後有好多科學理據支持... 講減唔減到肥, 好睇睇全日食左d 乜, 同埋你果20 ...

你講得好啱。
而家咩運動都冇得做,落街慢步跑都唔敢去,有啲咩運動可以在家做又有減肥效果呢?過年後到而家真係肥左好多呀

子爵府

sjnl43 發表於 20-3-24 20:00
奶茶咖啡, 用花奶好肥要介, 重要運動

我ex上司, 太肥關節受唔到, 跛跛下

奶茶咖啡我冇介,不過我會走糖,照飲

水晶宮

sweet__heart 發表於 20-3-26 10:56
澱粉質我都試過唔得,可能戒得唔清,睇營養師又睇過,衰無恆心,晚餐飲康記又試過,得,但一停又打回原形 ...

我都肥過,試過125磅,又係節食,介澱粉質,代餐乜都試過

最尾我都係均衡飲食+做運動瘦到,仲要成身firm晒,有線條, fit爆

最近就係會所close冇晒運動,成個人生活習慣亂晒,先肥咗

男爵府

最小45分鐘

伯爵府

miffyumiffy 發表於 20-3-26 11:40
我都肥過,試過125磅,又係節食,介澱粉質,代餐乜都試過

最尾我都係均衡飲食+做運動瘦到,仲要成身firm ...

依家我就係嘗試緊均衡飲食+做運動得唔得,近排WFM+weekend要宅係屋企,所以多左時間上youtube 睇吓人哋減肥緊點食同點煮早午晚餐

水晶宮

sweet__heart 發表於 20-3-26 12:07
依家我就係嘗試緊均衡飲食+做運動得唔得,近排WFM+weekend要宅係屋企,所以多左時間上youtube 睇吓人哋減 ...

我要番工, 日日出街食,難清淡

我做住運動先,預咗瘦得慢,但效果好

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至