美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

講埋線,相信好多人都有做過大概4年前開始有做開玫瑰線一次
做完真係好firming同影相真係瘦左好多
但想改善埋額頭既紋真係好難,眼紋就真係打左幾次laser無左
但額頭紋係呢半年真係多左好多
印象中兩年前做過100條線全面,額頭真係10級痛,雖然醫生手勢真係好好,但都仲係好怕
有D JM都有PM我同我講醫生手勢好,但要我再做多次額都真係想死既階段
但女人貪靚真係天性,當覺得自己唔夠好時真係需要去處理一下皮膚
最後左度右度終於度去做埋線
今次FULL麻FULL左一小時,做既時候有小小似針清有D位,今次醫生都有講無咁"魚"
同做完後朋友仔都見到我firm左好多,我就大feeling應該係forehead,因為年紀大左好似有小小鬆,但做完後自己都覺得眼仔係大左
今次都好滿意。
希望過多幾日會好好多,今日都上到妝,係就係油左小小,但都OK

****係疫情既關係最終選擇左陪C6係英國工作,原定上年12月返港,而家都要得到最快3月中先飛到返黎。不過有機會再要延長
因為好唔好彩咁一家三人中晒omicorn而家又訓唔到,但inbox由上年都無清過,我諗係時候打一打埋線既注意。
好多JM每日基本收到最少30JM inbox,全部都會問醫生資料,但我想講醫生係好重要,但見醫生前我慳左最多時間既係我治療師知道我情況應該做D乜先再幫我決定去做。
見醫生費好記得都要收一千,真係有D貴
埋線真係好睇自己皮膚膚質,如果乜野都未做過記去做埋線,我諗真係唔係好岩你。
我跟開既醫生問我好多問題,又講過好多risk同做完埋線真係唔等於keep到一年瘦面,人係會有膠原流失,更何況我都生左小寶寶,流失真係比一般快,好記得以前得做完埋線兩個月後一定會每月定期打Co2 laser+水光去保養我皮膚,呢一樣真係好關鍵,如果你無左到,埋線真係靚一兩個月後記好快打點原形。
好記得之前我係聽治療師講要定期keep打laser,一心想埋完Keep一年,應該慳返好多錢,又可以買更多馬仔時。原來呢個concept係錯
做完埋線返既保養先係關鍵你點樣去保養得更好。
係頭一年我犯左一次錯,所以係第二年既我都好配合到治療師既要求每月打laser同打水光,面埋線原本由一年可以做一次變左年半先做一次
不如係過去大半年係英國雖然有工人姐姐幫手照顧,但皮膚真係好退步,原本上年12月約左醫生係香港埋線,因為疫情,根本記返唔到
面家只係等我既治療師寄既product比我係到用。好想快D返HK做埋線,返HK食埋米線
如果我仲未覆到你地inbox真係好抱歉,比多小小時間我,因為我累積左多過十頁既未讀msg,等我一等,我會好快覆返你地

dominiciatong    發表於 23-11-28 17:54

大宅

Jennife826kkwok 發表於 20-3-24 19:01
但想改 ...
勇氣可加,不過幾錢?

大宅

Jennife826kkwok 發表於 20-3-24 19:01
但想改 ...

可以pm價錢同醫生嗎?眼紋眼袋有冇效果?

大宅

但想改 ...

可否 pm 幾錢?

Jennife826kkwok    發表於 20-4-7 14:31

子爵府

請問一般可以維持幾耐, 因為聽qq講,唔可以埋得多, 內面會有scar, 埋得多條線會click.

子爵府

我都想做, 嘴邊肉有小小鬆。

男爵府

透露下幾錢 唔洗人人都pm你

大宅

今次唔係玫瑰線,係埋咩線呢?有D 人話埋線初初係面細,但後期令到膠原生多左,塊面又會大左過之前,係咪嫁? THANKS REPLY

大宅

clara_324 發表於 20-3-24 19:51
勇氣可加,不過幾錢?
$12000/100條呀

大宅

chiuchiu0310 發表於 20-3-24 21:19
可以pm價錢同醫生嗎?眼紋眼袋有冇效果?
眼紋眼袋緊係無啦,因為都唔係做眼紋眼袋

大宅

MICLOH168 發表於 20-3-26 02:28
請問一般可以維持幾耐, 因為聽qq講,唔可以埋得多, 內面會有scar, 埋得多條線會click. ...
咩叫QQ講?
我一年去做一次

大宅

MICLOH168 發表於 20-3-26 02:29
我都想做, 嘴邊肉有小小鬆。
我諗你去看問一問會好D
不過做完真係好明顯

大宅

霧飛行 發表於 20-3-27 14:37
今次唔係玫瑰線,係埋咩線呢?有D 人話埋線初初係面細,但後期令到膠原生多左,塊面又會大左過之前,係咪嫁 ...
今次係螺X線呀,2年前做過玫瑰線呀。同我都有KEEP住每一年去埋一次
候完無面大呀,Firm左同皮膚會好左,所以一年做一次就夠啦

複式洋房

Jennife826kkwok 發表於 20-4-7 14:35
今次係螺X線呀,2年前做過玫瑰線呀。同我都有KEEP住每一年去埋一次
候完無面大呀,Firm左同皮膚會好左,所 ...

Can pm me the doctor contact? (emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

可以keep 幾耐?幾$?

大宅

KW2013 發表於 20-4-11 01:01
Can pm me the doctor contact? (emoji)(emoji)(emoji)
OK

大宅

LEGOc.legoc 發表於 20-4-11 17:30
可以keep 幾耐?幾$?
我一年會做一次
13K左右

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Jennife826kkwok 發表於 20-4-7 14:28
$12000/100條呀

如果keep到成年咁又ok喎

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊