懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

而家13w,胸漲痛,帶Bra感覺有啲唔舒服。請問大家孕期時係著咩胸圍架?有無推薦?

大宅

2020勳章

小米B媽媽 發表於 20-3-25 13:05
而家13w,胸漲痛,帶Bra感覺有啲唔舒服。請問大家孕期時係著咩胸圍架?有無推薦?
...

Uniqlo無鋼圈果隻bra都幾舒服

大宅

rainbowflower 發表於 20-3-25 13:13
Uniqlo無鋼圈果隻bra都幾舒服

Uniqlo懷孕千祈唔好買, 佢地D bra摸上手就舒服, 但著落就麻麻, 好似D運動Bra咁, 冇承托, 唔係for孕婦, 我專登問下有冇同點揀孕婦胸圍或哺乳胸圍? sale話買大D size著, 我咪跟住咁做, 著到對胸扁晒, 變型。

大宅

2020勳章

#dorothy 發表於 20-3-25 13:45
Uniqlo懷孕千祈唔好買, 佢地D bar摸上手就舒服, 但著落就麻麻, 好似D運動Bra咁, 冇承托, 唔係for孕婦, 我 ...

我買左2個咋 有時個胸漲漲地先著佢 平時多數著返有鋼圈果隻 我又無買大d size著喎照買平時既size 可能係屋企著多所以無點出汗暫時都ok 佢有兩款一款係運動bra咁後面無扣 我買有扣好似胸圍果隻囉

大宅

2020勳章

...

初中期著番舊bra加延長扣等唔好咁緊,乳頭會比較敏感,中後期已經用緊彈性餵奶bra

別墅

2020勳章

Uniqlo產前著過有扣無扣幾款,到產後餵人奶好易塞,唔順,成日乳線炎,著耐d,胸都dum埋! 嬲到掉左落垃圾桶!!!

別墅

2020勳章

去有sales姐姐幫你揀bra既內衣店買,比較好。
始終個胸型對女人係好重要,著錯bra連餵奶都會有問題。
我自己就係去一田間010 maternity買,有wire/無wire /餵奶bra款款都買晒,6個左右啦。12w就開始戴,值得投資。

大宅

...

U記個啲無鐵線bra..
很好用
又舒服

複式洋房

#dorothy 發表於 20-3-25 13:45
Uniqlo懷孕千祈唔好買, 佢地D bar摸上手就舒服, 但著落就麻麻, 好似D運動Bra咁, 冇承托, 唔係for孕婦, 我 ...

哇!咁你轉左邊個牌子呀?同埋係咪要搵人重新度胸睇下著咩size呢?

複式洋房

yan1008 發表於 20-3-25 16:28
初中期著番舊bra加延長扣等唔好咁緊,乳頭會比較敏感,中後期已經用緊彈性餵奶bra
...

喺邊買架?可以私信我嗎?

複式洋房

LLemon 發表於 20-3-25 16:35
Uniqlo產前著過有扣無扣幾款,到產後餵人奶好易塞,唔順,成日乳線炎,著耐d,胸都dum埋! 嬲到掉左落垃圾桶 ...

聽你咁講,真係強烈不建議Uniqlo啊!

大宅

2020勳章

小米B媽媽 發表於 20-3-25 20:32
喺邊買架?可以私信我嗎?

因為我唔淘寶,所以FB同Carousel搵,你有淘寶就淘寶,台灣網購都有睇過

大宅

我轉左藍田匯景孕婦專門店, 我搵嗰位係催乳師好pro的, uniqlo及010 簡直係冇得比! 去過呢間之後我唔會再想著其他牌子胸圍 。佢會教點著, 點做, 點餵到人奶同增奶, 值得投資。

複式洋房

#dorothy 發表於 20-3-25 21:13
我轉左藍田匯景孕婦專門店, 我搵嗰位係催乳師好pro的, uniqlo及010 簡直係冇得比! 去過呢間之後我唔會再想 ...

可以pm details 嘛(emoji)(emoji)

複式洋房

我轉左藍田匯景孕婦專門店, 我搵嗰位係催乳師好pro的, uniqlo及010 簡直係冇得比! 去過呢間之後我唔會再想 ...

可以pm details 俾我嗎?

複式洋房

我也想要details ,thx!!!!

大宅

2020勳章

哇 連010都無得比我都想要資料去睇下 麻煩jm

大宅

淨係記得A出口, 吉野家扶手電梯上右轉, 錢幣果條行。 唔逐個pm。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊